123RF

Interjú a kertésszel – 1. rész

Honnan is lehetne a leginkább tájékozódni, hogy egy szakma milyen is valójában, mint első kézből, magától a kertépítőtől. Cikkünk első részében egy fiatal vállalkozót bírtunk szóra néhány gondolat erejéig.

Interjú a kertésszel

Interjú a kertésszel

B.W: Mivel indul a nap a szakmádban?
K.B: Találkozok a munkatársammal, és megbeszéljük, a napi teendőket. Van, hogy együtt, de sokszor külön dolgozunk más helyszínen, ilyen esetekben kell pontosan letisztázni, hogy mik lesznek a feladatok az adott napon.

B.W: Milyen munkafolyamatok vannak, és ezek közül mik a kedvencek és mik azok, amiket a legkevésbé szeretsz csinálni?
K.B: Én kertgondozással foglalkozok, és amikor már sokadszorra csinálom ugyan azt a munkát ugyan abban a kertben, azt nem szeretem. Amit nagyon szeretek az a „buyerkedés” főleg, amikor szép növényeket veszek, és látom az ügyfeleken, hogy nekik is tetszik.

B.W: Milyen arányban van a konkrét kertben történő munka és a vállalkozás egyéb teendői?
K.B: Kb. a munka 80-90% az konkrét kertben történő munka a maradék 10-20% ban marad a buyerkedes, és az egyéb logisztikai feladatok. Irodai munka is van egy kevés, de az elenyésző.

B.W: Mit érzel, amikor egy kész munkán/kerten végigtekintesz a nap végén?
K.B: A legjobb a munkában, amikor az ügyféllel együtt végígtekintek a kész munkán, és látom rajta az elégedettséget!

Interjú a kertésszel

Interjú a kertésszel

B.W: Milyen a csapat?
A csapat nagyon jó! Sokan úgy tartják, hogy nem jó dolog barátokkal, ismerősökkel dolgozni, de én ezt cáfolom. Nekem fontos, hogy jól érezzem magam munka közben, ezért választok, olyan embereket magam mellé, akikkel a munkaviszony mellett baráti-haveri kapcsolatom is van. 100%-os bizalmat adok a munkatársaimnak, én így érzem jól magam a munkában.

B.W: Mit javasolsz azoknak, akik gondolkodnak, hogy ezt a szakmát válasszák?
B.W: Azt, hogy keressenek meg és dolgozzunk együtt! Nagyon jó dolog szerintem a természetben dolgozni, és a növényekkel foglalkozni. Alkalmazottként aránylag szép fizetéssel lehet számolni, és ha valakinek van egy kis vállalkozási kedve, akkor már minimális tőkével el lehet indítani egy saját vállalkozást is.

Legutóbbi cikkeink

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
2020. december 22.

A Best-Work Kft. büszkesége – Radányi Lászlóné (Ilike)
2020. december 16.

Felvételi pontbeszámítások a koronavírus idején
2020. március 30.

Továbbra is fogadjuk az új jelentkezéseket
2020. március 17.