SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

DAJKA KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

DAJKA SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 01193003
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

A OKJ-s Óvodai dajka képzés megszűnt, de új szakképesítés megszerzésére van lehetőség, amivel még szélesebb körben tudsz elhelyezkedni. Kellemes környezet, rengeteg szeretet és ragaszkodás… ez vár rád dajkaként a bölcsődés és óvodáskorú gyermekek gondozását és nevelését ellátó intézményben, ahol felsőfokú végzettségű szakember irányításával végezheted a munkádat, immáron nem csak az óvodákban, de a bölcsődékben is. Jelentkezz Dajka tanfolyamunkra, hogy államilag elismert szakmai végzettséget szerezhess, amellyel bölcsődei dajka és óvodai dajka munkakörben is könnyen el tudsz majd helyezkedni. A képzésen elsajátíthatod a szakmához szükséges ismereteket, kompetenciákat és készségeket, amik elengedhetetlenek számodra, ha elkötelezett vagy e csodálatos hivatás iránt.

University Home Page Services

Legfontosabb feladataid a gyermekek gondozása, a higiénés feltételek biztosítása, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtése, valamint a balesetvédelmi teendők ellátása. Munkádat a gyermekek napirendjéhez igazodva szervezed és végzed, a titoktartás kötelezettségének betartása mellett. Biztos pont leszel a gyermekek és a pedagógusok számára játék, evés, alvás, tisztálkodás, valamint séta és kirándulás közben is. Te fogadod majd a gyermekeket érkezéskor, segíted őket az öltözködésben, a higiéniai teendők elvégzésében és az evési, alvási szokásaik kialakításában. Együtt dolgozol a kisgyermeknevelővel vagy az óvodapedagógussal, ezzel támogatva a nevelési, fejlesztési és oktatási munkát. A foglalkozásokhoz előkészíted a szükséges eszközöket, gondoskodsz az étel előkészítéséről, a terítésről, elpakolásról, takarításról, amelybe a gyermekeket is bevonhatod.

A kis csemetéknek nagy támaszt nyújt egy jó dadus, aki segíti őket abban, hogy a játékos fejlesztések és foglalkozások mellett nyitottak legyenek a világra. Babusgatod, neveled, tanítod és dicséred a kicsiket, amivel megkönnyíted számukra az iskolára való felkészülést, ezért felnőtt korukban is hálásak lesznek odaadó és kitartó munkádért. Számos feladatod mellett fontos, hogy a munkatársakkal és a szülőkkel is jó kapcsolatot ápolj, hiszen a problémamentes munkakörnyezetben tudsz igazán hatékony lenni.

A képzés célja

dajka szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak bölcsődés és óvodáskorú gyermek gondozására, nevelésére az ellátó intézményekben. Megtanulják a más szakemberekkel való együttműködést, a szakmai irányítás elfogadását. Tudják alkalmazni a személyi gondozási ismereteket, a gyermek aktív segítésének módszereit. Cél, hogy legyenek képesek a nevelés színtereit komplexen értelmezni, meghatározni a család, a bölcsőde és az óvoda szocializációban betöltött szerepét. Tudjanak információkat szerezni és kezelni a rábízott gyermekekről és családjukról.

Legyenek képesek megkülönböztetni a bölcsőde és az óvoda gondozási/nevelési feladatait, ismerjék az intézmények személyi és tárgyi feltételeit. Tudják nyomon követni a gyermekek társas kapcsolatainak változásait. Az egyéni bánásmód elvét alkalmazzák, és adekvát kommunikációt gyakoroljanak. Lássák át a bölcsődés korú gyermek alapvető szükségleteit és az óvodáskorú gyermek alapvető tevékenységi formáit. Értsenek az életkorhoz illeszkedő higiénés szokások kialakításához és a gondozás, egészségvédelem egyéb területeihez (táplálkozás, pihenés/alvás, lázasság). Legyenek képesek a konyhai, az udvari és a takarítási feladatokat szakszerűen ellátni.

Képzés célcsoportja
  • Mindazok, akik a gondozás és nevelés intézményeiben dolgozó pedagógusok és kisgyermeknevelők segítőtársai kívánnak lenni a gyermekek nevelésében, gondozásában.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 5221 Gyermekfelügyelő, dajka
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. augusztus 10.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
100.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A Dajka szakmai képzés tananyagegységei

  • Nevelési feladatok a dajka tevékenységében
  • Gondozás és egészségvédelem
  • Konyhai és udvari feladatok a dajka tevékenységében
  • Takarítási feladatok a dajka tevékenységében

Szakmai gyakorlat
Minimum 40 óra. A szakmai gyakorlat letölthető önállóan is bölcsődében, óvodában, gyermekotthonban, vagy bölcsődés, illetve óvodáskorú gyermeket ellátó egyéb intézményben. A szakmai gyakorlat teljesítése szerződött partnereinknél is lehetséges, illetve igény esetén segítünk a lakhelyhez legközelebbi lehetőségek megtalálásában.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános).

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS DAJKA KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

GÉMESI ZITA

GÉMESI ZITA

Oktatásszervező

E-mail: gemesi.zita@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 386 2717

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy dajka, miért jó dajkának lenni?

A dajka a bölcsődés és óvodáskorú gyermek gondozását, nevelését ellátó intézményben (bölcsődei dajkaként, óvodai dajkaként) a felsőfokú végzettségű szakember irányításával végzi munkáját. Közreműködik a gyermek gondozásában, a higiénés feltételek biztosításában, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtésében, valamint balesetvédelmi teendőket lát el. Ellátja a környezetgondozási és balesetmegelőzési teendőket. Munkáját a gyermek napirendjéhez igazodva, szervezi és végzi, a titoktartás kötelezettségének betartása mellett.

A dajka egy színes és sokrétű szakma. Várunk, ha türelmes és kiegyensúlyozott vagy, szereted a gyermekeket és számodra a nevelésük igazi öröm. Dajka szakmai képzésünk sikeres elvégzésével egy AJÁNDÉK (Bébiszitter) tanúsítványt is szerezhetsz, mellyel akár családoknál is vállalhatsz gyermekfelügyeletet, kiemelt díjazással.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!