SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

CSŐHÁLÓZAT-SZERELŐ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

CSŐHÁLÓZAT-SZERELŐ RÉSZSZAKMÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKMAI OKTATÁS

Az alapszakma neve: Víz- és csatornarendszer-szerelő
A részszakma száma: 4 0732 07 04
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

Műszaki beállítottságú vagy és érdekel az építőipar világa? Szívesen megépítenéd, szerelnéd, javítanád, karbantartanád a víz-, gáz-, csatorna- és szennyvízrendszereket, valamint a hozzájuk kapcsolódó épületgépészeti berendezéseket? Jelentkezz Csőhálózat-szerelő képzésünkre és sajátítsd el mielőbb a szakma gyakorlásához szükséges készségeket és ismereteket.

University Home Page Services

A tanfolyam során megtanulhatod, hogyan kell különböző halmazállapotú anyagokat (víz, gőz, gáz, levegő, olaj) szállító csővezetékeket és hálózatokat kialakítani, összeállítani és telepíteni. Emellett megismerheted, hogyan válhat könnyebbé a kivitelezés az előrelátó tervezéssel és a gépek használatával.

A csőhálózat-szerelő munkája sokféle feladatot foglal magában. Elsősorban építkezéseken, új épületek kivitelezésén és régi épületek felújításán dolgozik, de elvégzi a lakásokban a megrepedt vezetékek javítását, a dugulások megszüntetését, valamint a hibás készülékek javítását is. Felelős az épületgépészeti (központi fűtés, ivóvíz, csatorna, gáz, szellőző és klímahálózatok) és a technológiai, valamint az ipari vezetékek tervezéséért, telepítéséért, üzembehelyezéséért, üzemeltetéséért és karbantartásáért. Ezen tevékenységek során előkészítő munkát végez, vezetékeket telepít, csöveket és szerelvényeket szerel össze, valamint különböző vízmelegítőket, fürdőkádakat és mosdó-kagylókat szerel fel.

Vízvezetékrendszereket hoz létre, gondoskodik a központi fűtés berendezéseinek és készülékeinek csőhálózatba való bekötéséről. Ezen kívül felelős a távhő-vezetékek és a különböző technológiai csővezetékek elkészítéséért és telepítéséért. Emellett ért az építőipari alapműveletekhez is. Ezeknél a feladatoknál a szerelő a mérnök tervrajzai alapján dolgozik, kiválasztja a megfelelő anyagokat, ellenőrzi a méreteket, tervezi a beépítést, majd végrehajtja azt.

Csőhálózat-szerelőként szoros együttműködésben kell dolgoznod más szakemberekkel a tervezés és a kivitelezés folyamatában is. Fontos, hogy a munkálatok összehangoltak legyenek, például a központi fűtés és szellőztetőrendszer beépítése a kazán összeszerelésével, valamint a csempeburkolás a fürdőkádak és a WC-k beszerelésével, stb. Mivel folyamatosan fejlődik a technológia, változnak az igények és új informatikai eszközök jelennek meg a tervezésben, kivitelezésben és üzemeltetésben, ezért egy szakképzett csőhálózat-szerelő nap, mint nap új problémákkal és projektekkel találkozik. Ezeket igyekszik szakszerűen orvosolni, és ez az, ami miatt nagyon izgalmas, rugalmas és változatos ez a szakma.

A képzés célja

Csőhálózat-szerelő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket és készségeket sajátíthatnak el, amelyek lehetővé teszik, hogy biztonságos módon végezzék el szakmai tevékenységeiket a csőhálózatok és az épületgépészeti rendszerek terén.

Képzés célcsoportja
 • Akik más területen dolgoznak, de karrierváltást terveznek.
 • Akik már szakmával rendelkeznek, de tovább szeretnék fejleszteni készségeiket és ismereteiket a csőhálózat-szerelés területén.
 • Akik érdeklődnek az építőiparban vagy az infrastruktúra területén folytatott munkáért, és a csőhálózatok tervezésében és telepítésében szeretnének részt venni.
Betölthető munkakörök
 • FEOR 7521 Vezeték- és csőhálózat-szerelő
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 21.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja önállóan szervezett tanfolyami gyakorlattal
250.000 Ft helyett 230.000 Ft

A képzés díja tanműhelyi gyakorlattal
350.000 Ft helyett 260.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában,  hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
4,5 hónap

A képzés tananyagegységei

 • Hegesztési alapismeretek
 • Anyagismeret, anyagvizsgálat
 • Fémek, műanyagok, polimerek alakítása
 • Alapmérések
 • Hidrotechnikai, hőtechnikai, hűtéstechnikai, légtechnikai, akusztikai mérések
 • Hidraulikai beszabályozás
 • Duguláselhárítás
 • Munka és balesetvédelem

Szakmai gyakorlat
A gyakorlatot Budapesten tanműhelyünkben biztosítjuk, de egyénileg, a résztvevő saját lakóhelyén önállóan is megvalósítható, illetve lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS CSŐHÁLÓZAT-SZERELŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

BARÁTH BERNADETT

BARÁTH BERNADETT

Oktatásszervező

E-mail: barath.bernadett@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 359 5917

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!