SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

PARKGONDOZÓ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

PARKGONDOZÓ RÉSZSZAKMÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKMAI OKTATÁS

Az alapszakma neve: Kertésztechnikus
A részszakma száma: 5 0812 17 06
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Ha szereted a természetet, a növények gondozását és ízléses elrendezését, akkor jelentkezz Parkgondozó képzésünkre.

A parkgondozás olyan terület, ahol kifejezheted a kreativitásodat és tervezői képességeidet. Lehetőséged lesz új zöldterületeket tervezni, létrehozni, szépítő elemeket és virágágyásokat alkotni, valamint a növények kiválasztásával kreatív környezetet létrehozni. A tanfolyamon olyan szakmai tudást és készségeket sajátíthatsz el, amelyekre szükséged lesz a parkok, kertek és zöldterületek hatékony gondozásához. Szakavatott oktatóinktól megtanulhatod a megfelelő növénygondozási technikákat, a talajművelést, a növények ültetését és ápolását, valamint a parki berendezések karbantartását, illetve segítenek abban, hogy jobban megértsd a zöldterületek fenntartásának és gondozásának környezeti hatásait. Tanulhatsz gyakorlatokat, ökológiai tervezést és víztakarékos módszereket, amelyek segítenek a fenntartható és környezetbarát parkok kialakításában.

A képzés megszerzése új karrierlehetőségeket nyithat meg előtted. Munkát találhatsz városi parkokban, kertekben, üdülőközpontokban, golfpályákon, temetőkben és egyéb zöldterületeken. Emellett saját kertészeti vállalkozást is indíthatsz, ahol parkgondozási szolgáltatásokat nyújthatsz.

Ha szereted a szabadtéri és természetközeli tevékenységeket, a parkgondozó munka ideális lehet számodra. Parkgondozóként lehetőséged lesz a friss levegőn dolgozni, a természetben lenni és hozzájárulni a közösség zöldterületeinek szépítéséhez. Munkád során kerti lépcsőket, út- és térburkolatokat, kerti vízarchitektúrákat, kisarchitektúrákat, öntözőrendszereket, valamint kerti fa- és fémszerkezeteket, kerítéseket, kapukat, pergolákat, lugasokat, fa teraszokat tarthatsz fenn. Növényeket és zöldfelületeket, továbbá tetőkertet, zöldfalat gondozhatsz. Feladataid változatosak és széleskörűek lesznek ebben a szakmában, például növények, gyepek ápolása, virágágyások kezelése (ültetés, gyomok eltávolítása, növényvédelem), berendezések és eszközök karbantartása (padok, játszóterek, vízforrások, sporteszközök), talajművelés, parktervezés és kertépítés, zöld és kommunális hulladékok kezelése, parkfenntartásban használt gépek szakszerű kezelése és karbantartása, közösségi kapcsolatok ápolása (parklátogatók informálása). Várunk szeretettel Parkgondozó képzésünkön, ha élvezed a szabadtéri munkát és elkötelezett vagy a zöldterületek megőrzése és szépítése iránt.

A képzés célja

A Parkgondozó házikertekben, parkokban el tudja végezni a fenntartási munkákat. Értsen a növények, fűfelületek telepítéséhez, ápolásához, fenntartatásához, szakszerűen használja az eszközeit, a gépeket.

Képzés célcsoportja

Alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező jelentkezők, akik a kertészet iránt érdeklődnek, és parkgondozóként szeretnének elhelyezkedni.

A Parkgondozó + Ajándék Kertépítő tanfolyam elvégzését ajánljuk azoknak, akik kertészetben vagy vállalkozóként helyezkednének el, illetve saját kertjük átváltoztatását tervezik, és elsajátítanák a legfontosabb folyamatokat.

Betölthető munkakörök
  • FEOR 6115 Dísznövény-, virág- és faiskolai kertész, csemetenevelő
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. augusztus 24.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja egyösszegű befizetés esetén
180.000 Ft 

A képzés díja részletfizetéssel
200.000 Ft 

A tanfolyam ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek 5%

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést hétvégi napokra szervezzük (szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken délután), 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig tartjuk. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz tervezni.

Képzési idő
6 hónap

A Parkgondozó részszakmára felkészítő szakmai oktatás  tananyagegységei

  • Munka- és környezetvédelem
  • Műszaki ismeretek
  • Parkfenntartás
  • Növényismeret

Szakmai gyakorlat
Intézményünk kiemelt partnere a Fitoland Kertészet, a Soroksári Botanikus Kert és a Whiterose Garden kft. Felnőttképző cégünk elméleti és gyakorlati oktatói is a szakma elismert tagjai. Előzetesen megszerzett tudást a gyakorlati időbe is van mód beszámíttatni.

Résztvevőink a lehető legjobb kezekben lesznek, hiszen budapesti gyakorlati helyünk a Soroksári Botanikus Kert, ahol a szakma legkiválóbb szakemberei és szakértői vezetik a foglalkozásokat, és ahol többek közt a Szent István Egyetem Növényvédelmi Intézetének hallgatói is tanulnak.

Vidéki résztvevőinknek lehetősége van önállóan is igazolni a gyakorlatot. Igény esetén segítünk a lakhelyhez közelebbi lehetőségek megtalálásában.

SBK

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

Jelentkezés feltételei
Alapfokú iskolai végzettség, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mailcímmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS PARKGONDOZÓ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

PÜNKÖSDI MÓNIKA

PÜNKÖSDI MÓNIKA

Oktatásszervező

E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 220 0592

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!