123RF

Kertépítő tanfolyam

Ha eddig is kertészkedtél, de nem rendelkeztél átfogó tudással, kertépítő tanfolyamunkon lehetőséged van szakmailag magas szintet képviselő szakemberektől megtanulni a kertépítés mesterségét.

Tanfolyam célja
A kertépítő az épülő zöldfelületek terv szerinti kivitelezésével, a meglévők fenntartásával és felújításával foglalkozik.
A tanfolyam célja, hogy a résztvevők képesek legyenek: technológiai és kertépítési tervet készíteni, kalkulációt végezni.
Képesek lesznek felismerni, meghatározni a dísznövényfajokat, illetve fajtákat, és növényápolást végezni. A kertépítő tanfolyam résztvevői megtanulják a kertépítéshez kapcsolódó eszközöket használni, gépeket üzemeltetni és karbantartani.
Megtanulják a kapcsolódó dokumentációkat használni, elkészíteni, valamint irányítási, szervezési feladatokat ellátni. Megismerik a szükséges anyagok és eszközök beszerzésének módját, építés-előkészítő műszaki munkákat és tereprendezést végezni.
Elsajátítják a gyepfenntartást és a gyepesítés módjait, kerti támfalak, lépcsők, út- és térburkolatok, valamint pergola, lugas, sziklakertek, csobogó építését.

Tanfolyam célcsoportja

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Elméleti képzés
A tanfolyam időtartama várhatóan: 6 hónap
Az előadásokat általában minden hétvégén (főképp szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken) tartjuk, 9-17 óráig. Néhány héttel a képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni. Gyakorlatot előre lekötött és egyeztetett időpontokban, főként hétvégén (alkalmanként 1-1 hétköznap is előfordul) tudunk biztosítani, kiscsoportos foglalkozás keretében.

Főbb tananyagegységek

Gyakorlat teljesítése
Intézményünk kiemelt partnere a Fitoland Kertészet, a Soroksári Botanikus Kert és a Whiterose Garden kft. Felnőttképző cégünk elméleti és gyakorlati oktatói is a szakma elismert tagjai. Előzetesen megszerzett tudást a gyakorlati időbe is van mód beszámíttatni.

Résztvevőink a lehető legjobb kezekben lesznek, hiszen budapesti gyakorlati helyünk a Soroksári Botanikus Kert, ahol a szakma legkiválóbb szakemberei és szakértői vezetik a foglalkozásokat, és ahol többek közt a Szent István Egyetem Növényvédelmi Intézetének hallgatói is tanulnak.

Vidéki résztvevőinknek lehetősége van önállóan is igazolni a gyakorlatot. Igény esetén segítünk a lakhelyhez közelebbi lehetőségek megtalálásában.

SBK

Tanfolyam elvégzésének igazolása
A tanfolyam elvégzése után a résztvevők államilag nyilvántartott Kertépítő tanúsítványt kapnak.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Alapfokú iskolai végzettség.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Dísznövénykertész szakmai képzés (08125001)
Kerttervező tanfolyam

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2023. május 6.

    Becsatlakozási határidő: 2023. június 24.

Részvételi díj

A tanfolyam díja

230.000 Ft *

A tanfolyam ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

* A feltüntetett árak bruttó árak.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu