SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

VEGYI ÁRU ELADÓ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

VEGYI ÁRU ELADÓ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 04163012
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Ha szívesen bővítenéd a tudásodat, fogékony vagy az értékesítés iránt és nem félsz a bolti eladói munka kihívásaitól, akkor jelentkezz Vegyi áru eladó tanfolyamunkra. Nálunk olyan szakmai ismereteket szerezhetsz, amiket eladóként könnyen tudsz majd hasznosítani.

Mivel a vegyi áruk jelentős része ártalmas az egészségre és a környezetre, ezért a munkád során szélesebb körű szakértelmet kíván tőled a velük kapcsolatban végzett számos kereskedelmi feladat. A képzés elvégzése után tisztában leszel a vegyi áru termékek raktározási és tárolási előírásaival, valamint a raktárban alkalmazott eszközök, gépek, berendezések szakszerű használatával. Megtanulhatod, hogy milyen értékesítési szabályok vonatkoznak a veszélyes és a kiemelten veszélyes osztályba sorolt vegyi áru termékekre és megismerheted a szezonalitásnak megfelelő termékcsoportokat, illetve a termékek veszélyességi kategóriáit és a hozzájuk tartozó termékjelöléseket, szimbólumokat.

A szakma gyakorlásához elengedhetetlen a kedvesség, a türelem és a jó kommunikációs készség, mert a vásárlók szakszerű tájékoztatása és udvarias kiszolgálása lesz a legfőbb napi teendőd. Mindeközben felelősséget vállalsz az általad átadott termékinformációkért. Az árukészletből, illetve katalógusból árut és kiegészítő termékeket ajánlhatsz a vásárlói igényeknek megfelelően.

Ha nem félsz kreatívnak lenni, akkor az árucikkeket -a biztonsági szabályok betartásával- ízlésesen kihelyezheted az eladótérbe és a polcokon sorakozó színes termékpalettával stimulálhatod a vevők érzékeit. Ehhez magadnak kell megépítened és kialakítanod az értékesítési területnek megfelelő kihelyezéseket. A készletpontosságot és a helyes fogyasztói árak feltüntetését tudatos szakemberként, a digitális eszközök használatával biztosíthatod.

Vegyi áru eladóként nagyon fontos betartanod a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai és a biztonsági előírásokat. Szakmai tanfolyamunk elvégzésével egy AJÁNDÉK tanúsítványt (Konfliktuskezelés a kereskedelemben) is szerezhetsz, amely nagy segítségedre lesz reklamáció és panaszkezelés esetén. Gyere és jelentkezz képzésünkre, hogy mielőbb át tudjuk adni Neked a szakmához szükséges ismereteket.

A képzés célja

Vegyi áru eladó szakképesítést megszerzők tudják szakszerűen tájékoztatni és kiszolgálni a vásárlókat. Meg kell tanulniuk a vegyi áru termékkörének raktározási, tárolási előírásait, a raktárban alkalmazott eszközök, gépek, berendezések szakszerű használatát. Tudniuk kell kihelyezni a helyes fogyasztói ár feltüntetésével a vegyi áru termékeket az eladótérbe, kialakítani az értékesítési területet – figyelemmel a veszélyes osztályba sorolt vegyi áru termékek értékesítésének szabályaira. Ismerjék a veszélyességi kategóriákat és a hozzájuk tartozó termékjelöléseket, szimbólumokat. Tartsák be a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, biztonsági előírásokat.

Képzés célcsoportja
 • Mindazok, akik kereskedelmi egységben szeretnének elhelyezkedni.
 • Különösen ajánlott az alacsony lélekszámú településeken működő vagy a 200 m2-nél kisebb alapterületű élelmiszerkereskedések tulajdonosai, alkalmazottai, valamint minden vegyiáru üzlet nyitását tervező vállalkozó számára.
Betölthető munkakörök
 • FEOR 5113 Bolti eladó
 • FEOR 5117 Bolti pénztáros (Önkiszolgáló-bolti pénztáros)
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete: Tervezés alatt

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
85.000 Ft helyett 67.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

RÁÉPÜLŐ KÉPZÉS
Amennyiben az erre a képzésre épülő Üzletvezető tanfolyamot is nálunk végzed el, 4000 Ft kedvezményt biztosítunk az Üzletvezető képzés tandíjából.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

 • Áruátvétel
 • Raktározás
 • Készletgazdálkodás
 • Áruismeret, áruajánlás
 • Árufeltöltés, polctérkép
 • A kiskereskedelmi dokumentumok, bizonylatok
 • A fogyasztói árak számolása, az árak kihelyezése
 • Környezetvédelem, panaszkezelés

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, amit a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS VEGYI ÁRU ELADÓ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

VARGA VIVIEN

VARGA VIVIEN

Oktatásszervező

E-mail: varga.vivien@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 528 4852

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Mivel foglalkozik egy Vegyi áru eladó?

A vegyi áruk jelentős része az egészségre és a környezetre ártalmas, ezért a velük kapcsolatban végzett kereskedelmi feladatok az átlagosnál szélesebb körű ismereteket igényelnek. A Vegyi áru eladó közvetlen személyes kapcsolatban áll a vevőkkel, tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Tisztában van a vegyi áru termékkörének raktározási, tárolási előírásaival, képes a raktárban alkalmazott eszközök, gépek, berendezések szakszerű használatára. Kreatívan a biztonsági szabályok betartásával helyezi ki a vegyi áru termékeket az eladótérbe. Az értékesítési területnek megfelelő kihelyezéseket megépíti, kialakítja, ismeri a veszélyes, kiemelten veszélyes osztályba sorolt vegyi áru termékek értékesítésének szabályait. A szezonalitásnak megfelelő termékcsoportokat ismeri.
Tudja a termékek veszélyességi kategóriáit, és a hozzájuk tartozó termékjelöléseket, szimbólumokat. Szakszerű tájékoztatást nyújt a vásárlók számára, felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéért.
Árut és kiegészítő termékeket ajánl a vásárló igényeinek megfelelően az árukészletből / katalógusból. Tudatos szakemberként digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, biztonsági előírásokat.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!