SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

PEDAGÓGIAI MUNKATÁRS (GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS) SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 01194001
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Ha empatikus vagy és szívesen, előítélet nélkül foglalkoznál olyan gyermekekkel/emberekkel, akiknek sajátos igényű nevelésre, oktatásra, fejlesztésre van szükségük, akkor a Gyógypedagógiai asszisztens tanfolyamot Neked ajánljuk.

Az a személy sajátos nevelési igényű (SNI), aki a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye szerint értelmi-, érzelmi-, testi-, érzékszervi-, beszédfogyatékos, autista, halmozottan fogyatékos vagy a pszichés fejlődés zavarai miatt tartósan akadályozott a tanulási folyamatban (pl. diszlexia).

Gyógypedagógiai asszisztens képzésünk elvégzése után felsőfokú végzettségű szakember irányítása mellett végezheted szakirányú munkádat bölcsődében, integrált óvodában, iskolában, speciális óvodában, iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben.

Ebben a szakmában fontos a másság tisztelete, hiszen az elfogadó környezet segíti az SNI-s személy sérüléséből adódó hátrányainak kiegyenlítését és a családdal történő együttműködést. Gyógypedagógiai asszisztensként fogyatékkal élőket taníthatsz, egyéni vagy csoportos nevelő-, és fejlesztő célú foglalkozásokat tarthatsz számukra.

A gyógypedagógus mellett te alakíthatod ki az SNI-s gyerekekkel/felnőttekkel a legbensőségesebb viszonyt, mert nem csak a mindennapi ügyeiket intézheted, hanem az élet minden területén támaszt és segítséget nyújthatsz nekik. Részt vehetsz a közvetlen gyógypedagógiai munkában, az általános jellegű nevelési, oktatási, gondozási feladatokban, a tanórák, illetve az intézményen belüli és kívüli programok (sportkör, énekkar, kirándulás), szabadidős tevékenységek (bábelőadás, színház) előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában. Bármilyen programra is mennek, te felügyelheted és kísérheted a gyermekeket/tanulókat, csoportokat.

A képzés célja

A gyógypedagógiai asszisztens szakképesítést megszerzők az integrált és szegregált gyógypedagógiai intézményben dolgozó szakemberként képessé kell válnia biztosítani az SNI-s személy sérüléséből adódó hátrányainak kiegyenlítését és a családdal történő együttműködést – a pedagógus és a gyógypedagógus iránymutatása mellett. Meg kell tanulnia az általános jellegű nevelési, oktatási, gondozási feladatokban, a tanórák, szabadidős tevékenységek előkészületeiben és lebonyolításában, a higiénés szokásrendszer kialakításában, valamint a közösen végezhető munkatevékenységekben való részvétele módjait. A sajátos nevelési igény-specifikus, fogyatékosság-specifikus, gyógypedagógiai asszisztensi feladatok ellátásához szükséges alapvető ismereteket szereznie a sérülések, fogyatékosságok kórtanáról, tantárgypedagógiáiról.

Képzés célcsoportja
  • Érettségi végzettséggel rendelkező jelentkezők, akik részt vennének óvodában, iskolában és speciális intézményekben gyermekek és felnőttek nevelésben, gondozásban.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 3410 Oktatási asszisztens
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. május 25.

Becsatlakozási határidő:
2024. június 22.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
155.000 Ft helyett 135.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
7 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Pedagógiai, pszichológiai ismeretek
  • Általános gyógypedagógia ismeretek
  • Speciális gyógypedagógia ismeretek

Szakmai gyakorlat
Minimum 40 óra. A szakmai gyakorlat letölthető önállóan is bölcsődében, integrált óvodában, iskolában, speciális óvodában, iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben.
A szakmai gyakorlat teljesítése szerződött partnereinknél is lehetséges, illetve igény esetén segítünk a lakhelyhez legközelebbi lehetőségek megtalálásában.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

NÁDASDI NIKOLETT

NÁDASDI NIKOLETT

Oktatásszervező

E-mail: nadasdi.nikolett@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 938 4344

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy Gyógypedagógiai asszisztens?

gyógypedagógiai asszisztens bölcsődében, integrált óvodában, iskolában, speciális óvodában, iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben, felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. Részt vesz a közvetlen gyógypedagógiai munkában az intézményen belüli és kívüli programok, szabadidős tevékenységek előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában. Felügyeli, kíséri a gyermekeket/tanulókat, csoportokat. A gyógypedagógus/pedagógus útmutatásai alapján ellátja a sajátos nevelési igény-specifikus, fogyatékosság-specifikus, gyógypedagógiai asszisztensi feladatokat. Közreműködik a sajátos nevelési igényű személyek körében végzett általános jellegű nevelési, oktatási, gondozási feladatokban, a tanórák előkészületeiben és lebonyolításában, a higiénés szokásrendszer kialakításában, valamint a közösen végezhető munkatevékenységekben. Segít az intézmény és a család kapcsolatának koordinálásában. Betartja a titoktartási kötelezettséget. Munkáját a sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyekkel, családtagjaikkal, és más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

Gyógypedagógiai asszisztensként közreműködhetsz a higiénés szokásrendszer kialakításában, valamint a közösen végezhető munkatevékenységekben is. A gyógypedagógus/pedagógus útmutatásai alapján elláthatod a sajátos nevelési igény-specifikus, fogyatékosság-specifikus, gyógypedagógiai asszisztensi feladatokat.

Munkádat az SNI, fogyatékos személyekkel, családtagjaikkal, és más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

Gyere és jelentkezz tanfolyamunkra, hogy mielőbb segítségére lehess a pedagógusoknak és gyógypedagógusoknak a sajátos nevelési igényű gyermekek/emberek személyiségfejlődésében. A Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens) szakmai képzésünk sikeres elvégzésével AJÁNDÉK (Gyermekpszichológiai konzulens) tanúsítványt is szerezhetsz.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!