SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconLakott-területi fakitermelő képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

TÁRSASHÁZKEZELŐ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

TÁRSASHÁZKEZELŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 04134002
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Várunk szeretettel Társasházkezelő képzésünkön, ha menedzser beállítottságú vagy, kiváló kommunikációs készséggel rendelkezel és szívesen foglalkoznál társasházak kezelésével.

A tanfolyam elvégzése növeli a szakmai tudásodat és hozzáértésedet a szükséges széleskörű szakmai ismeretekkel. Ezáltal nagyobb esélyed lesz arra, hogy jobb állást találj vagy előrelépj a karrieredben, illetve versenyképes fizetést tudhass magadénak.

A képzés során megismerheted és elsajátíthatod a társasházak kezelésének minden szempontját. A jogi és gazdasági kérdéseit, a műszaki vonatkozásokat, a kommunikációs és konfliktuskezelési készségeket, valamint a társasházak üzemeltetéséhez szükséges rendelkezéseket és előírásokat. Ide tartozhatnak a társasházakról szóló törvények, az építési és műszaki előírások, valamint a lakók jogai és kötelezettségei, a társasházak adminisztratív feladatai, a közös költségek és a pénzügyi tervezés, a szerződéskötési folyamatok. Ezek az ismeretek segítenek abban, hogy hatékonyan és magabiztosan végezd el a társasházkezelői feladatokat.

A különbség közös képviselő és társasházkezelő között, az, hogy a ház menedzsmentjét valaki hivatásosan látja el vagy csak kijelölnek valakit a házban lévő lakások tulajdonosai közül. Közös képviselő akár képzettség nélkül is lehetsz, azonban társasházkezelő kizárólag végzettség birtokában.

A képzés célja

A Társasházkezelő szakképesítést megszerzők alkalmassá váljanak a társasházakkal összefüggő belső működésbeli feladatok elvégzésére (közgyűlés összehívása, döntések előkészítése és végrehajtása, közös költség nyilvántartása és beszedése).

Tanulják meg a társasház működtetésével összefüggő teendők (közüzemi számlák fizetése, karban-tartási, felújítási feladatok, adózás, pályázatok figyelése, szolgáltatókkal szerződés) összetett, adott esetben kifejezetten speciális szakértelmet és jelentős időráfordítást igénylő tevékenységeket.

Képzés célcsoportja
 • Mindazok, akik társasházkezelőként szeretnének dolgozni üzletszerűen (vállalkozás működtetésével) vagy magánszemélyként, és rendelkeznek érettségi végzettséggel. De a képzés érintheti az üzletszerűen tevékenységüket folytató közös képviseleteket, a magánszemély közös képviselőket és társasházi intézőbizottsági elnököket is.
Betölthető munkakörök
 • FEOR 5243 Épületgondnok
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. augusztus 24.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
90.000 Ft helyett 60.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

 • Társasházi ingatlan fenntartása
 • Társasházi ingatlan üzemeltetése
 • Ingatlanfejlesztés
 • A társasház gazdálkodása
 • Költségvetés-készítés
 • A társasház működtetése I.
 • A társasház működtetése II.
 • Dokumentum- és adatkezelés
 • Közösségi kapcsolat
 • Társasházkezelő kezelési terv

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség 

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS TÁRSASHÁZKEZELŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

PÜNKÖSDI MÓNIKA

PÜNKÖSDI MÓNIKA

Oktatásszervező

E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 220 0592

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Mivel foglalkozik egy Társasházkezelő?

A társasházkezelő az adott társasház adottságainak ismeretében – gazdasági elemzés alapján – ajánlatot készít az épület fenntartására vonatkozóan. A tulajdonostársakkal kötött megbízási szerződésben foglaltak szerint szervezi az üzemeltetési és karbantartási feladatokat, irányítja és ellenőrzi a tervezett felújításokat. Ennek keretében a társasház üzemeltetésével, fenntartásával és felújításával kapcsolatban adminisztrációs, szervezési és ellenőrzési feladatokat lát el. Javaslatokat dolgoz ki a társasház gazdálkodása, a közös tulajdonú épületrészek hasznosítása kérdéseiben, e körben elszámolást, költségvetést, döntés-előkészítő javaslatokat, pályázatokat készít, szerződéseket köt, jogi eljárásokban vesz részt.

Társasházkezelőként a Te kezedben lesz a lakóközösség véleményét olyan formában terelni és alakítani, hogy a társasház, amiben élnek legalább tartsa meg állagát, de inkább fejlődjön.

Az alapvető feladataid a társasház hatékony működtetése és a lakók érdekeinek képviselete. Ez magában foglalja a közgyűlés összehívását, karbantartási feladatok elvégzését, a közös költség beszedését, kezelését, a lakók motiválását, pl. egy nagyobb felújítás kapcsán, valamint számlák és költségszámlák kezelését, a pénzügyi kimutatások elkészítését és a költségvetési célok betartásának biztosítását is.

A lakástulajdonosok sajnos sokszor úgy tekintenek a közös költségre, mint valami szükséges rosszra, bele sem gondolnak abba, hogy a közös helyiségek világítását vagy takarítását, a lift karbantartását, a tető felújítását ki koordinálja és miből fizeti. Sokkal több feladatod lesz egy régi építésű ingatlannal (rozoga lift, omladozó lépcsőház és tető, régi gáz- és vízvezetékek, stb.), mint egy újépítésűvel, melyek mind-mind többletterhet rónak rád.

A Társasházkezelő képzés sikeres elvégzése után a résztvevők rendelkeznek a társasházkezelői feladatok ellátásához szükséges tudással és készségekkel. Gyere és jelentkezz tanfolyamunkra, mert ezek a szakmai ismeretek lehetővé teszik, hogy hatékonyan és magabiztosan végezd a társasházkezelői feladatokat.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!