SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

ÉLELMISZER-ELADÓ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

ÉLELMISZER-ELADÓ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 04163011
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Kereskedelmi vénával és vevőközpontú szemlélettel rendelkezel? Jelentkezz Élelmiszer-eladó tanfolyamunkra! Itt a helyed, ha szívesen szereznél egy népszerű és piacképes szakmát, amellyel könnyen el tudsz majd helyezkedni. Felmérések szerint a vásárlók élelmiszerekre költenek a legtöbbet, ezért élelmiszer eladókra mindig nagy szükség lesz.

A képzésen szerzett ismeretek alkalmassá tesznek kereskedelmi egységekben való tevékenységek magas szintű ellátására. Ebben a szakmában napi kapcsolatban leszel emberekkel, melyhez elengedhetetlen a jó kommunikációs készség, a kedvesség és a türelem.

Élelmiszer eladóként fogadod, tájékoztatod és kiszolgálod a vásárlókat. Azonban nem csak vevőkkel, hanem bolttal kapcsolatos feladatok is várnak rád. A munkád során szükség lesz a kreativitásodra, hogy mindig ízlésesen, a legjobb minőséget biztosítva helyezd ki a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Az élelmiszerek sikeres értékesítése, előírás szerinti kezelése és tárolása, valamint a csomagolási eljárások ismerete és használata mellett nagy szereped lehet a pultépítésben is. A speciális táplálkozási igényeket kielégítő termékek teljeskörű ismeretével és szakszerű bemutatásával, valamint az általad adott termékinformációk felelősségvállalásával segítheted a vásárlókat a döntéseikben.

A polcok feltöltése mellett a digitális eszközök használatával biztosíthatod a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését, illetve kezelheted a munkádat segítő analóg és digitális berendezéseket.

Mint minden munkahelyen és munkakörben, bolti eladóként is szükséges betartanod a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Esetleges reklamáció vagy panasz esetén rugalmasnak és türelmesnek kell lenned, illetve fontos, hogy jól kezeld az ehhez szükséges dokumentációkat. Ebben segítségedre lesz az Élelmiszer-eladó tanfolyamunkhoz járó AJÁNDÉK Konfliktuskezelés a kereskedelemben előadássorozat.

A képzés célja

Az Élelmiszer-eladó szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak a hagyományos és diszkont jellegű értékesítésre. Meg kell ismerniük a készletgazdálkodás, áruforgalom alapjait, dokumentumait, a termékeket. Megtanulják megfelelően kezelni, tárolni, kihelyezni az élelmiszereket, digitális eszközök használatával biztosítani a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését.

A képzés célja az is, hogy értsenek a pultos értékesítéshez, használják az élelmiszer-csomagolási eljárásokat. Legyenek készek és képesek a vásárlók tájékoztatására. Tartsák be a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítsák az értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést.

Képzés célcsoportja
 • Mindazok, akik kereskedelmi egységben szeretnének elhelyezkedni.
 • Különösen ajánlott az alacsony lélekszámú településeken működő vagy a 200 m2-nél kisebb alapterületű élelmiszerkereskedések tulajdonosai, alkalmazottai, valamint minden élelmiszer jellegű üzlet nyitását tervező vállalkozó számára.
 • Az optimalizált képzési idő lehetőséget ad a termelői boltot nyitó gazdáknak is.
Betölthető munkakörök
 • FEOR 5113 Bolti eladó
  (Eladó, fűszerüzlet; Eladó, szupermarket; Élelmiszer eladó; Élelmiszer- és vegyiáru-eladó; Hús- és hentesáru-eladó)
 • FEOR 5117 Bolti pénztáros
  (Önkiszolgáló-bolti pénztáros)
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. augusztus 3.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
85.000 Ft helyett 67.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

RÁÉPÜLŐ KÉPZÉS
Amennyiben az erre a képzésre épülő Üzletvezető tanfolyamot is nálunk végzed el, 4000 Ft kedvezményt biztosítunk az Üzletvezető képzés tandíjából.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

Az Élelmiszer-eladó képzés tananyagegységei

 • Áruátvétel
 • Raktározás
 • Készletgazdálkodás
 • Áruismeret, áruajánlás
 • A pultos értékesítés
 • Árufeltöltés, polctérkép
 • A kiskereskedelmi dokumentumok, bizonylatok
 • A fogyasztói árak számolása, az árak kihelyezése
 • A jogszerű működés szabályzói

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, amit a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS ÉLELMISZER-ELADÓ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

VARGA VIVIEN

VARGA VIVIEN

Oktatásszervező

E-mail: varga.vivien@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 528 4852

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy élelmiszer eladó?

Az Élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket.
Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat.
Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!