SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

INGATLANVAGYON-ÉRTÉKELŐ ÉS -KÖZVETÍTŐ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

INGATLANVAGYON-ÉRTÉKELŐ ÉS -KÖZVETÍTŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 04884001
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

University Home Page Services

Szeretnél ingatlanokat értékesíteni és értékelni, valamint az ingatlanpiac sikeres szereplője lenni? Ha rendelkezel ingatlanközvetítői szakképesítéssel, akkor jelentkezz mielőbb Ingatlan- értékesítő és -közvetítő képzésünkre!

Nálunk átfogó tudást szerezhetsz az ingatlanok értékelésével kapcsolatos eljárásokról és szabályozásokról. Elsajátíthatod az ingatlanértékelés alapjait, az ingatlanpiaci alapelveket és az értékbecslés folyamatát.

A tanfolyam során megismerheted az összehasonlító elemzéseket, a jövedelemtermelő és költségalapú módszereket, amelyek segítségével meghatározhatod az ingatlanok piaci értékét. Ehhez fontos az ingatlanok építészeti és szerkezeti jellemzőinek megértése, adatok gyűjtése az ingatlanokról, mint például az állapot, a méret, az elhelyezkedés, a környezeti tényezők, stb. Ennek magában kell foglalnia az építészeti tervek olvasását, az építési anyagok és szerkezetek értékelését. Minden ingatlant úgy kell kezelned, mintha az a sajátod vagy egy családtagodé lenne, az ingatlanügyeidet pedig empátiával és odafigyeléssel kell támogatnod.

A képzésen megtanulhatod, hogyan kell az ingatlanpiaci trendeket, a kínálat és a kereslet változásait, valamint a gazdasági mutatókat értékelni és hogyan kell értékbecslési jelentéseket készíteni, amelyek általában részletesen leírják az értékelési módszereket, az ingatlan állapotát, a piaci elemzéseket és a végkövetkeztetéseket. Az értékbecslési dokumentum az, ami nélkül el lehet adni egy ingatlant, de nem érdemes.

A képzés célja

Az Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak az ingatlan hasznosítása szerinti értékek meghatározására. Ismernie kell az ingatlanpiacot (annak keresleti és kínálati oldalának sajátosságait) és az ingatlan jellemzőit. Tudnia kell munkája során meghatározni a beépíthető telek, lakóépülettel, nem lakás céljára szolgáló épülettel beépített ingatlan, termőföld, történeti jelentőségű (régészeti vagy műemléki védettség alatt álló) és mezőgazdasági ingatlan értékét. Legyen képes hitelbiztosítéki értékbecslést is végezni, hasznosítási, befektetői javaslatot tenni és kockázatelemzést készíteni. Az ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő tevékenységét az európai értékelési normák által meghatározott fogalmakkal, módszerekkel, eljárásokkal végezze. Meg kell tanulnia a megbízási feladatainak, azok teljesítésének és eredményének teljes körűen dokumentálását. Ismerje az üzletszerű ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítői tevékenység végzésének feltételeit, a nyilvántartásba vétel szabályait az ingatlan-vállalkozás felügyeleti hatóságnál.

Képzés célcsoportja
  • Mindazok, akik Ingatlanközvetítői szakképesítéssel már rendelkeznek, és szeretnék magukat továbbképezni az ingatlanszakmában.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 3633 Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 14.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
160.000 Ft helyett  125.000 Ft 

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Ingatlanvagyon-értékelő feladatai

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség és 52 341 02 OKJ azonosító számú Ingatlanközvetítő szakképesítés vagy 04164 azonosító számú Ingatlanközvetítő szakképesítés

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS INGATLANVAGYON-ÉRTÉKELŐ ÉS -KÖZVETÍTŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

ODROBINA TAMARA

ODROBINA TAMARA

Oktatásszervező

E-mail: odrobina.tamara@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 576 5166

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy ingatlan értékbecslő szakember?

Az ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő elsődleges feladata az ingatlanok értékének a megállapítása a bankok és alapkezelők számára – a jelzáloghitelek mögötti ingatlanfedezet biztosítása okán. Ugyanakkor dolga a piaci és üzleti eredmények változásainak folyamatos követése is. Az ingatlanbecslés nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő, mert üzleti döntéseket készít elő a GDP egy ötödét kitevő hitelállományhoz, hivatalos értékmeghatározást az erre vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelő gyakorisággal. A vállalati szektor pedig a számviteli beszámolójához készített értékelésekkel számolhat az ingatlanvagyon-értékelő munkája nyomán.

Ingatlanvagyon-értékelőként tehát a legfőbb feladatod az ingatlanok értékének meghatározása, legyen az beépíthető telek, lakás, nyaraló, családi ház, iroda, műhely/telephely, történeti jelentőségű (régészeti vagy műemléki védettség alatt álló) és mezőgazdasági ingatlan.

Az értékelés során objektív és szakmai alapon vizsgálod az ingatlanokat és értéket rendelsz hozzájuk. Ez az értékbecslés nagyon fontos, mert információt nyújt az ingatlanok tulajdonosainak, a befektetőknek, a pénzintézeteknek és más érdekelt feleknek az ingatlanok várható piaci értékéről. Emellett be kell tartanod a szakmai etikai szabályokat (függetlenség, pártatlanság, a szakmai szabványok betartása és a megbízható információk használata) és dolgod a piaci és üzleti eredmények változásainak folyamatos követése. Munkád során széleskörű szolgáltatásaid lesznek, ezért fontos ismerned a helyi és nemzeti jogszabályokat, szabályozásokat és adózási kérdéseket is.

Gyere és biztosítsd be helyed az Ingatlan- értékesítő és -közvetítő képzésen, hogy megbízható és pontos értékbecsléseket nyújthass az ingatlanok tulajdonosainak és az ingatlanpiaci szereplőknek. 

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!