SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

SEGÉDGONDOZÓ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

SEGÉDGONDOZÓ RÉSZSZAKMÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKMAI OKTATÁS

Az alapszakma neve: Szociális ápoló és gondozó
A részszakma száma: 4 0923 22 03
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

Szeretnél szakértői tanácsadóként, mentorként vagy segítő szakemberként dolgozni? Segédgondozó képzésünket Neked ajánljuk, ha megtanulnád azokat a készségeket és módszereket, amelyek segítségével hatékonyan támogathatsz másokat a problémáik megoldásában, a céljaik elérésében, a döntéshozatalban vagy életük különböző területein való fejlődésben.

University Home Page Services

A képzés elméleti és gyakorlati elemeket egyesít. Az elméleti részben megismerheted a tanácsadási folyamatokat, kommunikációs technikákat, konzultációs módszereket és eszközöket, illetve megtanulhatsz hatékonyan hallgatni, kérdéseket feltenni, problémákat azonosítani és stratégiákat kidolgozni a segítéshez. A gyakorlat során lehetőséged lesz a valóságban is alkalmazni a tanultakat, tapasztalatokat szerezni különböző helyzetekben, amelyek általában szerepjátékokat, esettanulmányokat vagy valós problémákat bemutató munkát jelenthetnek. A gyakorlaton visszajelzést kapsz a teljesítményedről és fejlődhetsz a tanácsadói készségeidben. A segédgondozó tanfolyamon elsajátított alapgondozási feladatoknak megfelelően a mindennapi életvitelükben akadályoztatott emberek, családtagjaik részére úgy nyújtasz gondozást, támogatást, hogy az a személyes igényeikhez és szükségleteikhez igazodik.

Segédgondozóként a legfontosabb feladatod a fiziológiai szükségletek felmérése lesz, mert segít az egészségi állapot, az életmód és az alapvető testi igények megértésében, amelyek hatással lehetnek a mindennapi életre és az egyén általános jóllétére.

A kompetenciád kiterjed a gyógyszerbeadásra, vérnyomásmérésre, vércukormérésre, inzulin és alvadásgátló injekció beadására, betegszállításra, betegkísérésre, bevásárlásra, valamint a mentális egészség fenntartásába, kulturális és szabadidős tevékenységek keretében. Segíted a háztartási munkákat, a mindennapi és a hivatalos ügyintézés elvégzését.

Munkád során fontos szereped lesz a kommunikációban és a kapcsolatépítésben. Ez magában foglalja a hatékony kommunikációs készségek alkalmazását, a meghallgatást, a támogató légkör kialakítását és a bizalmi kapcsolatok építését az egyénekkel vagy csoportokkal. Ebben a szakmában elengedhetetlen az együttműködésed a családdal, a családsegítővel, a házi segítségnyújtásban dolgozó gondozóval, a gyermekvédelmi szolgálattal, az egészségügyi és szociális szakszemélyzettel, a szolgáltatások elérésének biztosítása érdekében. Ehhez különböző gondozási eszközök állnak rendelkezésedre, amelyek segítségével hatékonyabban végezheted a változatos és intenzív munkádat.

A képzés célja

A Segédgondozó alapszolgáltatás és szakosított ellátás területén a mindennapi életvitelükben akadályoztatott emberek, családtagjaik részére tudjon alapgondozást, támogatást nyújtani. Legyen képes elvégezni a szükségletfelmérést, a gyógyszerbeadást, tudjon részt venni a mentális egészség fenntartásában, a kulturális és szabadidős tevékenységekben, a háztartási munkákban, a mindennapi ügyintézésben.

Képzés célcsoportja
 • Alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező jelentkezők, akik a szociális gondozás területén szeretnének elhelyezkedni.
Betölthető munkakörök
 • FEOR 5222 Segédápoló, műtőssegéd
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. március 23.

Becsatlakozási határidő:
2024. május 25.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
160.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában,  hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
6 hónap

A képzés tananyagegységei

 • Szakmai személyiségfejlesztés
 • Elsősegély-nyújtási alapok
 • Ápolási alapismeretek
 • Betegmegfigyelés
 • Ápolási adminisztráció
 • Társadalomismeret
 • Gondozási alapismeretek
 • Gondozási szükségletek felmérése
 • Gondozás az alapellátásban
 • Gondozás a szakosított ellátásban
 • Szociális gondozás adminisztrációja
 • Akadályozottság és a segédeszközök
 • Segédgondozói gyakorlat

Szakmai gyakorlat
A képzés részeként töltendő szociális intézményben.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás és pályaalkalmassági, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS SEGÉDGONDOZÓ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

BARÁTH BERNADETT

BARÁTH BERNADETT

Oktatásszervező

E-mail: barath.bernadett@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 359 5917

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy segédgondozó?

Az alapszolgáltatás és szakosított ellátás területén el tud látni alapgondozási feladatokat. Ennek megfelelően a mindennapi életvitelükben akadályoztatott emberek, családtagjaik részére úgy nyújt gondozást, támogatást, hogy az a személyes igényeikhez és szükségleteikhez igazodik. Elvégzi a fiziológiai szükségletek felmérését, és részt vesz azok kielégítésében. Kompetenciája kiterjed a gyógyszerbeadásra, vérnyomásmérésre, vércukormérésre, inzulin és alvadásgátló injekció beadására, betegszállításra, betegkísérésre. Bekapcsolódik a személyes tanácsadásba, valamint a mentális egészségnek a fenntartásába kulturális és szabadidős tevékenységek keretében. Együttműködik a családdal, a családsegítővel, a házi segítségnyújtásban dolgozó gondozóval, a gyermekvédelmi szolgálattal, az egészségügyi és szociális szakszemélyzettel a szolgáltatások elérésének biztosítása érdekében. Segíti a háztartási munkák, a mindennapi ügyintézés elvégzését.

Gyere és biztosítsd be helyed Segédgondozó tanfolyamunkon és szerezz széleskörű ismereteket a szociális munka, a pszichológia, az emberi viselkedés és az életvezetés területén. Ismerd meg az emberi problémák gyökereit, a változás és a fejlődés folyamatait, valamint a segítő szerepét és felelősségét.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!