SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

Virágkötő és virágkereskedő képzés

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

VIRÁGKÖTŐ ÉS VIRÁGKERESKEDŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 08124006
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

Kivételes szépérzékkel és ízléssel rendelkezel? Szereted a virágokat és szívesen megtanulnál virágkötészeti technikákat, üzleti stratégiákat? Jelentkezz Virágkötő és virágkereskedő képzésünkre, hogy mielőbb hasznosíthasd kreativitásodat ebben a sokszínű szakmában.

University Home Page Services

A virágkötészet lehet hobbi, de lehet szakmai foglalkozás, virágüzletekben vagy akár saját virágkötő vállalkozásban végzett tevékenység is. E csodálatos mesterség során különböző típusú virágokból, gyűjtött növényi részekből és dekorációs elemekből művészi és esztétikus kötészeti munkákat hozhatsz létre. Ezek megjelenésükben sokfélék lehetnek, például csokor, asztali- és vázadísz, virágtál, virágkosár, kopogtató vagy koszorú. A kompozíciókat a növények mellett a használt kiegészítők, segédanyagok és kellékek teszik teljessé, amelyekhez fontos, hogy legyen kellő fantáziád és egy kis kézügyességed!
Virágkötőként a feladataid közé tartozik, hogy a különböző eseményeket (pl.: ünnepek, esküvő, ballagás, névnap, születésnap, temetés) szebbé, hangulatosabbá, ünnepélyessé tedd és készítményeiddel örömet szerezz az embereknek.

Nálunk olyan készségeket és ismereteket sajátíthatsz el, amelyek segítségével sikeresen működtethetsz virágkötői és virágkereskedelmi vállalkozást.

A virágkötő tanfolyamon megtanulhatod a virágok, zöldnövények kiválasztását és beszerzését, amihez elengedhetetlen, hogy ismerd a virágokat, azok jellemzőit, színét, ápolásuk és tartósságuk módjait, valamint a beszerzési forrásokat. A képzés magában foglalja a virágkötő technikákat, például a csokorkötést, koszorúkészítést, az asztali díszek elkészítését, a virágfalak kialakítását és az események dekorálását, valamint a virágkötészet esztétikai és design alapjait. Emellett elsajátíthatsz kereskedelmi ismereteket is, például a termékek beszerzését és leltározását, valamint egy virágüzlet vezetését. A vállalkozás hatékony és zökkenőmentes működését segíti az adminisztratív feladatok ellátása (rendelések, megrendelések kezelése, számlázás és könyvelés, ügyfélszolgálat, raktározás és készletkezelés, marketing), valamint a vevőkkel való kommunikáció (kedves kiszolgálás, vevői igények felmérése, kérések és panaszok kezelése) is, a virágkötészeti feladatok mellett. Munkád során gyakran dolgozol majd együtt eseménytervezőkkel, házasságkötőkkel vagy egyéb szakemberekkel, akik segítenek a megfelelő hangulat és atmoszféra kialakításában. Ezért fontos a kapcsolattartás elmélyítése, az udvariasság és az alkalmazkodóképesség. Teremts harmóniát a virágok között, figyelembe véve a színeket, formákat és a textúrák kombinációját. Várunk szeretettel Virágkötő és virágkereskedő tanfolyamunkon, ha fontos célod a virágkötészet kreatív aspektusainak és esztétikai alapjainak elsajátítása.

A képzés célja

Virágkötő és virágkereskedő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket sajátíthatnak el, amellyel képesek lesznek sikeresen működtetni egy virágkötői és virágkereskedelmi vállalkozást.

Képzés célcsoportja
  • Azok, akik szenvedéllyel kötnek virágokat és érdeklődnek a virágkötés iránt.
  • Akik szeretnék elkezdeni a virágkötészetet hivatásszerűen.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 5111 Virágkereskedő, Piaci, utcai árus, Virágbolti eladó
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. május 11.

Becsatlakozási határidő:
2024. június 29.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
250.000 Ft helyett 195.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
5,5 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Kereskedelmi és gazdasági ismeretek
  • Virágkötészet, növényismeret

Szakmai gyakorlat
A gyakorlatot Budapesten tanműhelyünkben biztosítjuk, de egyénileg, a résztvevő saját lakóhelyén önállóan is megvalósítható, illetve lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni. 

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS VIRÁGKÖTŐ ÉS VIRÁGKERESKEDŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

PÜNKÖSDI MÓNIKA

PÜNKÖSDI MÓNIKA

Oktatásszervező

E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 220 0592

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!