SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

INGATLANKEZELŐ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

INGATLANKEZELŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 10884001
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

University Home Page Services

Az ingatlaniparban szeretnél elhelyezkedni vagy már ott dolgozol és széleskörű tudást kívánsz szerezni az ingatlankezelés területén? Akkor számodra az Ingatlankezelő képzés a megfelelő választás. Jelentkezz, ha már rendelkezel Társasházkezelő szakképesítéssel és szélesítsd szakmai ismereteidet.

A tanfolyamon megtanulhatod az ingatlanok hatékony üzemeltetését, a bérleti ügyek kezelését, az ügyfélkezelési és kommunikációs készségeket, az ingatlanpiaci elemzést, ingatlanértékbecslést, jogi és pénzügyi szempontokat, bérleti ügyeket, karbantartást és fenntartást, valamint az ügyfélkezelést és a kommunikációt az ingatlanok tulajdonosai és bérlői között. Nagyon fontos, hogy őszinte, türelmes és motivált legyél, valamint jól kommunikálj és megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkezz, mert az ingatlanok menedzseléséhez ezek nélkülözhetetlenek.

Nálunk elsajátíthatod az ingatlanpiacot és az ingatlanok értékelését érintő tényezőket. Ez magában foglalja az árképzést, a trendeket, a piaci szereplőket, a kereslet és a kínálat összefüggéseit, a régiók és a szektorok jellemzőit, stb.

Ingatlankezelőként az elsődleges célod a sikeres bérbeadási folyamat lesz, amelyhez szükség esetén javaslatot tehetsz a tulajdonos számára, ezzel segítve az ingatlan piacképessé tételét. Emellett képesnek kell lenned kezelni a bérleti szerződésekkel kapcsolatos ügyeket. Ide tartozik a bérlőkkel való kommunikáció, a bérleti díjak behajtása, a szerződések megkötése és meghosszabbítása, valamint a bérbeadási folyamatok kezelése és a kapcsolódó adminisztráció. Fontos meghirdetni az ingatlanokat a bérlők számára, kiválasztani a megfelelő bérlőket, kezelni a bérleti díjakat és a bérlői panaszokat. Munkád során felügyeled az ingatlanok állapotát, szervezed a karbantartási és javítási munkálatokat. Ez rendszeres karbantartást, a sürgősségi javítások és felújítások kezelését, az infrastrukturális rendszerek (pl. víz, fűtés) fenntartását és ellenőrzését, valamint az alvállalkozók felügyeletét és az egész ingatlanüzemeltetési folyamat koordinálását jelenti számodra. A leginkább vitás helyzet a ki- és beköltözés. Ezért elengedhetetlen az alapos dokumentáció, amelyben rögzítésre kerül pl. a lakás állapota, a mérőórák aktuális állása, az átadott kulcsok, a berendezések leltározása és ezek fényképekkel való alátámasztása.

Az ingatlankezelő egy színes és sokrétű szakma. Várunk, ha tisztában akarsz lenni az ingatlanpiaci trendekkel, a jogi és pénzügyi szempontokkal, valamint az üzemeltetési és karbantartási feladatokkal. Az Ingatlankezelő tanfolyam lehetőséget ad a szakmai fejlődésre és a jobb karrierlehetőségekre az ingatlaniparban. Ezáltal megszerezheted azokat a készségeket és tudást, amelyek szükségesek az ingatlanok hatékony kezeléséhez és a szakmai sikereid eléréséhez.

A képzés célja

Az Ingatlankezelő szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak tervajánlatot készíteni az ingatlan fenntartására, fejlesztésére, hasznosítására, ellátni egy ingatlan meghatározott hasznosítási, üzemeltetési és felügyeleti feladatait.

Az ingatlankezelő a képzés elvégzésével képes lesz javaslatot készíteni a tervszerű műszaki karbantartás folyamatára, a felújítási munkálatokra; megszervezni az ezek elvégzéséhez szükséges feladatokat – együttműködve a végrehajtást végző partnerekkel. Ki tudja dolgozni és működtetni is tudja az ingatlan műszaki felügyeleti rendszerét, az ingatlan vagyonvédelmi rendszerét, felügyelni az egyéb biztonsági rendszereket.

Meg kell tanulnia a közműszolgáltatókkal és hatóságokkal való kapcsolattartás módját, segíteni az épület tulajdonosát a pénzügyi és vagyonkezelési céljai elérésében. Ismerje a gazdálkodás irányításának módját, az elszámolások, riportok készítsen, támogatást nyújtson a bérlői portfólió összeállításához. Kövesse az ingatlanpiaci, jogi, műszaki (építészeti, épületgépészeti, környezetvédelmi) változásokat, lehetőségeket.

Képzés célcsoportja
  • Mindazok, akik a Társasházkezelő szakképesítéssel már rendelkeznek, és szeretnék magukat továbbképezni az ingatlanszakmában.

Betölthető munkakörök
  • FEOR 1334 Ingatlanbérbeadó és ingatlanfejlesztő egység/szervezet vezetője
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 14.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
130.000 Ft helyett 120.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Ingatlankezelő feladatai

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség és Társasházkezelő szakképesítés

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS INGATLANKEZELŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

PÜNKÖSDI MÓNIKA

PÜNKÖSDI MÓNIKA

Oktatásszervező

E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 220 0592

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Mit csinál egy Ingatlankezelő szakember?

Az ingatlankezelő alapvetően a lakások, üzletek, irodák bérbeadásával, a létesítmények gazdálkodásával foglalkozik. Az ingatlankezelés azonban természetszerű kapcsolatot tételez az ingatlanfejlesztéshez, illetve az ingatlan fenntartásához szükséges karbantartáshoz, felújításhoz. Az ingatlankezelés, a létesítménygazdálkodás komplex szolgáltatást jelent, több szakterülethez való hozzáértést igényel és menedzsment szemléletet. A szakmai ismerethez párosulnia kell gyakorlati tudásnak műszaki, gazdálkodási, marketing, jogi területen, és az ingatlankezelőnek elkötelezettnek kell lennie az ingatlan üzemeltetésének eredményessége és a partnerekkel való korrekt együttműködés iránt.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!