SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

KULTURÁLIS RENDEZVÉNY SZERVEZŐJE KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

KULTURÁLIS RENDEZVÉNY SZERVEZŐJE SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 03145001
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

University Home Page Services

Ha véredben van a szervezés és az irányítás, illetve nyitott vagy a rendezvényszervezés világára, akkor iratkozz be Kulturális rendezvény szervezője képzésünkre, hogy aztán a kulturális élet egyik legfontosabb szakemberévé válj.

Ez a tanfolyam segít Neked megismerni és ápolni egy település/régió múltját, annak hagyományait, társadalmi és gazdasági helyzetét, valamint természeti erőforrásait és kulturális értékeit. A megszerzett tudással kezdeményezheted, szervezheted, illetve segítheted a művelődési folyamatok és a közösségi programok megvalósulását.

A tevékenységed főként művelődési központ, művelődési ház, közösségi ház, faluház, ifjúsági- és gyermekház, szabadidő központ, állat- és növénykert, vidámpark, üdülő, szabadidő park, közművelődési információs központ, és a helyi társadalom közösségi terében és civil szervezeteiben valósul meg. Emellett fesztiválok, falunapok, koncertek, kiállítások, céges rendezvények, kulturális programok lebonyolításában vállalhatsz szerepet.

Ebben a szakmában sosem lesz két egyforma napod és unatkozni sem fogsz, a széleskörű feladatoknak köszönhetően.

Munkád során fontos a helyi kapcsolatok építése, a testvér-települési kapcsolatok ápolása, valamint az együttműködés a térség civil szervezeteivel, intézményeivel és vállalkozóival. A mindig izgalmas igényfelmérést követően kulturális rendezvényeket tervezel, és közművelődési projekteket valósítasz meg, elkészíted a rendezvény költségtervét, illetve segíted a megvalósításhoz szükséges forrásokat.

Rendezvényszervezőként biztosítod a rendezvény személyi, technikai és tartalmi feltételeit, és lebonyolítási forgatókönyvet készítesz.

A képzés célja

A kulturális rendezvények szervezője alkalmassá váljon művelődési szolgáltatások, rendezvények, közösségi programok szervezésére, tartalmas szórakozási lehetőségek biztosítására, amatőr művészeti és szabadidős körök, klubok, valamint tanfolyamok működésének szakszerű segítésére, a szervezet, intézmény szabályok szerinti működtetésére.

Képzés célcsoportja
  • Olyan érettségi végzettségű személyek, akik kulturális rendezvényeket, közösségi programokat szeretnének szervezni különféle művelődési intézményekben, vagy kulturális vállalkozást működtetnének.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 3631 Konferencia- és rendezvényszervező
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 28.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
80.000 Ft helyett 60.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
4 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Helyi társadalom és kultúra
  • Kulturális rendezvények tervezése és szervezése

Szakmai gyakorlat
Minimum 55 óra. A szakmai gyakorlat helyszínét a résztvevő saját maga választhatja meg, melynek a helyi társadalom kulturális életére (rendezvények, közösségi programok, művelődési szolgáltatások), önszerveződési formáira és hagyományőrzési tevékenységeire kell irányulnia.
Helyszíne lehet önkormányzati közművelődési intézmény, művelődési civil szervezet, kulturális vállalkozás, művelődési központ, művelődési ház, közösségi ház, faluház, ifjúsági és gyermekház, ifjúsági információs iroda, szabadidő központ (szabadidő park, állat– és növénykert, vidámpark, üdülők)

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi bizonyítvány

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel, vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS KULTURÁLIS RENDEZVÉNY SZERVEZŐJE KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

GÉMESI ZITA

GÉMESI ZITA

Oktatásszervező

E-mail: gemesi.zita@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 386 2717

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatai vannak egy  rendezvényszervezőnek?

A kulturális rendezvények szervezője a helyi társadalom kulturális életének, önszerveződési formáinak és hagyományőrzési tevékenységének egyik legfontosabb szakembere. Munkájához tartozik az önkormányzati közművelődési intézmények, művelődési civil szervezetek, kulturális vállalkozások szakszerű és színvonalas működtetésében való közreműködés és kulturális szervezőmunka ellátása. Tevékenysége elsősorban a helyi társadalom közművelődési intézményeiben valósul meg: a helyi közösségi művelődést szervező és a közművelődési szolgáltatást biztosító művelődési intézményben (művelődési központ, általános művelődési központ, művelődési ház, közösségi ház, faluház, ifjúsági és gyermekház, ifjúsági információs iroda, szabadidő központ stb.), a szabadidő szórakoztató és művelődési szolgáltatást biztosító egyéb intézményekben (szabadidő park, állat- és növénykert, vidámpark, üdülők stb.), a regionális és megyei fejlesztési feladatokat ellátó és szolgáltatást nyújtó intézményekben (területi, fővárosi közművelődési szakmai szolgáltató szervezet, közművelődési információs központ), a regionális közművelődési és közgyűjteményi intézményekben, a helyi társadalom közösségi terében, civil szervezeteiben.

A kulturális rendezvények szervezője a következő tevékenységeket látja el: Ismeri az adott település, településrész, régió kulturális és társadalmi adottságait, intézményrendszerét és helyi közösségeit. Kulturális rendezvényeket tervez. Közművelődési projekteket valósít meg. Igényfelmérést készít, célcsoportot határoz meg és részt vesz a rendezvény marketingstratégiájának kialakításában. Elkészíti a rendezvény költségtervét, segíti a forrásteremtést. Biztosítja a rendezvény tartalmi, személyi és technikai feltételeit. Lebonyolítási forgatókönyvet készít. Kapcsolatot tart a rendezvények résztvevőivel, szóban és írásban kommunikál, infokommunikációs eszközöket használ. Az érintettek bevonásával lezárja a rendezvényhez tartozó feladatokat, beszámolókat, elszámolásokat készít, értékel. A szervezet és a rendezvény protokollja szerint irattározási és adminisztratív feladatokat lát el. Értékeli a rendezvényt és a rendezvényszervezés folyamatát, utókövetési és monitorozási tevékenységet végez.

Egy rendezvény megjelenését és tematikáját aprólékosan fel kell építened, hogy átláthasd, irányíthasd és ellenőrizhesd a rendezvényt és a rendezvényszervezés teljes folyamatát. A rendezvény résztvevőinek (főszervező, protokollosok, hostessek, tolmácsok, testőrök, biztonsági őrök, újságírók, stb.) munkáját szükséges koordinálnod és összehangolnod, a jó csapatmunka, valamint a megfelelő eredmény érdekében. Miután részt vettél a magad által szervezett eseményen, fontos, hogy értékeld/lezárd a rendezvényi feladatokat és készítsd el a beszámolókat, elszámolásokat, valamint az adminisztratív feladatokat is.

Tanfolyamunk Neked szól, ha rendezvényekkel (társadalmi, szakmai, kulturális, sport és egyéb) kapcsolatos teljeskörű előkészítő- és szervezői munka biztosítását, az esemény megvalósítását (helyszín, technika, tolmácsolás, stb.), valamint a résztvevőkről való gondoskodást (szállás, étkezés, kísérő programok, stb.) választanád hivatásodnak!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!