SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

FALUSI TURIZMUS SZOLGÁLTATÓ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

FALUSI TURIZMUS SZOLGÁLTATÓ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 10133007
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Csábít a vidéki turizmus és a vendéglátás területe? Szeretnél saját vendéglátó vállalkozást indítani? Jelentkezz Falusi turizmus szolgáltató képzésünkre, hogy mielőbb a falusi élet meghatározó szereplője lehess!

Nálunk olyan szakmai tudással gazdagodhatsz, amelyet a gyakorlatban is hasznosíthatsz, valamint általános műveltséged, személyiséged és kompetenciáid fejlődését is eredményezi.

Egyre többen vállalkoznak arra, hogy falusi környezetben pihenjenek, felfedezzék és élvezzék a vidéki értékeket (pl.: kultúra, gasztronómia, kézműves mesterségek, néphagyományok), ezért falusi turizmus szolgáltatóként színvonalas szolgáltatást kell nyújtanod a turisták számára.

Ehhez elengedhetetlen, a végzettség mellett, a kreativitás, az emberek iránti szeretet és tisztelet, valamint a vendéglátói véna. A képzés során megtanulhatod kialakítani egy szálláshely/vendéglátóhely fogadóképességének tárgyi feltételrendszerét, valamint felszerelni azt a régióra jellemző berendezésekkel (bútorok, textíliák, berendezési tárgyak), illetve működtetni a szálláshelyet/vendéglátóhelyet.

Fontos feladataid lesznek a munkád során, hogy fogadod a vendégeket és igényeiknek megfelelően gondoskodsz az ellátásukról. Minden olyan információval szükséges rendelkezned, amellyel elősegíted mind a falusi turizmus fejlesztését, mind pedig a látogatók minőségi időtöltését. Fokozva a vendégélményt, programlehetőséget ajánlasz és szervezel, gasztronómiai élményt nyújtasz számukra. Emellett képes leszel bemutatni a falusi életformát, megismertetni a növény- és állatvilágot, valamint biztosítani tudod a sport- és szórakozási lehetőségek igénybevételét a vendégeidnek. Szélesebb körben felkeltheted az érdeklődést a helyi népszokások/hagyományok, a népi kézművesség és kismesterségek bemutatásával.

Ahhoz, hogy a vendéglátás a kényeztetés és gondoskodás érzetét keltse a látogatókban, elég néhány apró dolog (virág, házi keksz/süti, üdvözlő ital), parányi gesztus (kedves szavak), amelyeknek köszönhetően azt érezhetik, hogy szívesen látják őket. Ezért ajánlani fognak másoknak és ők maguk visszatérő vendégek lesznek.

Falusi turizmus szolgáltató tevékenységet folytathatsz fő és kiegészítő foglalkozásként, adószámos magánszemélyként, illetve vállalkozóként is, amely mellé ajánljuk a Kulturális rendezvény szervezője tanfolyamunk elvégzését is, hogy kiegészíthesd a szolgáltatásaidat rendezvények szervezésével. Ha piacképes tudás birtokosa akarsz lenni és képesnek érzed magad irányítani, szervezni és ellenőrizni egy falusi vendéglátó egység tevékenységét, akkor szeretettel várunk Falusi turizmus szolgáltató képzésünkön!

A képzés célja

A Falusi turizmus szolgáltató szakképesítés birtokában a képzésben résztvevő váljon képessé a falusi élethez kapcsolódó turisztikai szolgáltató tevékenység végzésére. A képzés során megtanulja, hogyan alakítson ki a tájegységre jellemző hagyományos képhez építészetileg illeszkedő falusi vendéglátóhelyet, szálláshelyet; hogyan kell működtetni a falusi szálláshelyet, fogadni a vendégeket, gondoskodni ellátásukról.

Ismerje meg a számlázási, készletezési alapfogalmakat, műveleteket. Tudja biztosítani a házi és haszonállatok tartásának bemutatását, a kisállatsimogatást. Rendelkezzen kertészeti ismeretekkel, Ismerje meg a népi kismesterségeket, népszokásokat, a hagyományos népi kézműves mesterségek egyszerű fogásait.

Teremtsen lehetőséget a falusi élethez és agrár munkakultúrához kapcsolódó tevékenységekbe való bekapcsolódáshoz (szüretelés, egy-szerű pinceműveletek, aratás, kaszálás). A képzésben résztvevőnek el kell sajátítania a marketingalapokat is.

Képzés célcsoportja
  • Mindazok, akik a saját boldogulásukat, biztonságos megélhetést a vidéki élet népszerűsítése révén szeretnék megteremteni – szállásadással, vendéglátással, turisztikai szolgáltatásokkal.
  • Akik kedvet éreznek a házi körülmények között készült nyersanyagok, bioételek és italok előállítására; érdeklődést mutatnak a tájegység kulturális öröksége, népszokásai, a kézműves kismesterségek és a népművészeti hagyományok iránt.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 5242 Falusi vendéglátó
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 21.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja egyösszegű befizetés esetén
130.000 Ft helyett 95.000 Ft

A képzés díja részletfizetéssel
130.000 Ft helyett 110.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Falusi turisztikai vállalkozás működése
  • Falusi turisztikai szolgáltatások
  • Programszervezés
  • Védelmi ismeretek

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, amit a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS FALUSI TURIZMUS SZOLGÁLTATÓ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

ODROBINA TAMARA

ODROBINA TAMARA

Oktatásszervező

E-mail: odrobina.tamara@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 576 5166

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Mit csinál egy Falusi vendéglátó?

A falusi turisztikai vonzerő megléte mellett kialakítja a fogadóképesség tárgyi feltételrendszerét, a tájegységre jellemző berendezéssel felszereli és működteti a vendéglátóhelyet. Ennek keretében fogadja a vendégeket, igény szerint gondoskodik ellátásukról. Rendelkezik minden olyan információval, amely a falusi turizmusban résztvevők minőségi időtöltését elősegíti: programlehetőséget ajánl, szervez, gasztronómiai élményeket nyújt. Képes bemutatni tevékenységén keresztül a falusi életformát, megismerteti vendégeivel a vidék flóráját és faunáját. Biztosítani tudja szolgáltatásain keresztül a sport és szórakozási lehetőségek igénybevételét, a népi kismesterségek, népszokások, a hagyományos népi kézműves mesterségek megismerését. Tevékenységét fő vagy kiegészítő foglalkozásként végezheti, vállalkozóként, illetve adószámos magánszemélyként is. Színvonalas, a vendéglátás-turizmus ágazatra jellemző sztenderdek betartása mellett eredményes gazdálkodást képes folytatni.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!