SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

PÉNZTÁROS KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

PÉNZTÁROS RÉSZSZAKMÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKMAI OKTATÁS

Az alapszakma neve: Kereskedelmi értékesítő
A részszakma száma: 4 0416 13 02
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Szívesen dolgoznál a kereskedelemben, jól bánsz a pénzzel és többfelé is tudsz egyszerre figyelni? Fejlesztenéd kommunikációs és kapcsolatteremtési készségeidet? Válaszd Pénztáros képzésünket és legyél folyamatosan kapcsolatban az ügyfelekkel.

A végzettséggel számos munkalehetőség nyílik meg számodra a kereskedelem és a vendéglátás területén. Ez egy olyan általános készség, amelyet szinte mindenhol keresnek, így könnyebben és gyorsabban tudsz elhelyezkedni. A tanfolyam nem csak a kassza kezelésére és az ügyfélszolgálatra összpontosít, hanem további készségeket is fejleszthet, mint például az időgazdálkodás, a csapatmunka és a problémamegoldás.

Oktatóinknak köszönhetően megtanulhatod elszámolni a vásárlás ellenértékét, helyesen kezelni a korszerű pénztárgépeket -beleértve a készpénzt és a bankkártya tranzakciókat, valamint a visszajáró pénz kiszámítását-, az áruvédelmi eszközöket, a digitális mérleget és az egyéb berendezéseket. A képzés során megismerheted az elektronikus fizetési rendszereket és az adatvédelemre vonatkozó szabályokat, illetve, hogy hogyan kell kiszámítani az árakat, az aktuális kedvezményeket és adókat.

Pénztárosként tisztában kell lenned a boltban kapható termékekkel és azok helyével, valamint meg kell tanulnod az árukat leolvasni a vonalkódokról és kezelni az esetleges problémákat, például a hiányzó vonalkódokat vagy árakat.

Készpénzes fizetésnél átveszed a készpénzt, ellenőrzöd az összeget, visszaadsz belőle, és elvégzed a pénz váltásával kapcsolatos teendőket. Hitelkártyával való fizetésnél ellenőrzöd a hitelkártyát, kezeled a pénztári számítógépes terminált. A vásárlásról nyugtát kell készítened vagy számlát kell kiállítanod.

Munkád során közvetlen kapcsolatban leszel a vásárlókkal, ezért elengedhetetlen számodra a jó ügyfélszolgálati készségek (viselkedés, türelem, hatékony kommunikáció) elsajátítása. Emellett fontos, hogy udvariasan és figyelmesen szolgáld ki a vevőket, mosolyogva üdvözöld, tájékoztasd a termékekről, az árakról, az akciókról vagy a fizetési lehetőségekről. Panasz esetén segítséget nyújts számukra. Ez növeli az esélyt, hogy visszatérő vásárlók legyenek és pozitív véleményt terjesszenek a vállalkozásról.

A képzés célja

A pénztárosnak alkalmasnak kell válnia a kereskedelmi egységekben a vásárlás ellenértékének az elszámolására. Készpénzt kezelni, pénzt váltani, hitelkártyákat ellenőrizni. A pénztárosnak szakszerűen kell kezelnie a korszerű pénztárgépeket, áruvédelmi eszközöket, digitális mérleget és egyéb berendezéseket. Értsen a nyugták, számlák kiállításához, a pénztárjelentés készítéséhez, a panaszkezeléshez, az áru- és vagyonvédelmet biztosító eszközök alkalmazásához.

Képzés célcsoportja
  • Alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező jelentkezők, akik szívesen dolgoznának kereskedelmi egységekben pénztárosként.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 5117 Bolti pénztáros, jegypénztáros
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. április 27.

Becsatlakozási határidő:
2024. május 26.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
100.000 Ft helyett 67.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában,  hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
4 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Áruforgalmi ismeretek
  • Pénztárgépkezelés

Szakmai gyakorlat
Minimum 60 óra. A szakmai gyakorlat helyszínét a résztvevő saját maga választhatja meg.

Gyakorlati együttműködő partnerünk többek között a: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

spar-logo-szines

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, amit a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS PÉNZTÁROS KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

VARGA VIVIEN

VARGA VIVIEN

Oktatásszervező

E-mail: varga.vivien@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 528 4852

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy Pénztáros?

A pénztáros különböző kereskedelmi egységekben elszámolja a vásárlás ellenértékét, korszerű pénztárgépeket, áruvédelmi eszközöket, digitális mérleget és egyéb berendezéseket kezel.
Készpénzes fizetésnél átveszi a készpénzt, ellenőrzi az összeget, visszaad belőle, a pénz váltásával kapcsolatos teendőket végzi. Hitelkártyával való fizetésnél ellenőrzi a hitelkártyát, kezeli a pénztári számítógépes terminált.
Nyugtát készít, számlát állít ki. Udvariasan kommunikál a vásárlóval, köszönti, tájékoztatja, panasz esetén segítséget nyújt. Biztosítja az áru- és vagyonvédelmet, alkalmazza a szigorú számadási előírásokat a pénzkezelés során. Műszakkezdéskor és -végzéskor ellenőrzi a pénztárban levő pénzkészletet és elszámol vele. Pénztárjelentést készít, elszámol a bevétellel.

Jelentkezz Pénztáros képzésre, ha élelmiszerboltokban, szupermarketekben, éttermekben vagy más kiskereskedelmi egységekben végeznéd a vásárlók pénzügyi tranzakcióit e sokszínű és kihívásokkal teli szakmában.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!