SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

SZEMÉLY- ÉS VAGYONŐR KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

SZEMÉLY- ÉS VAGYONŐR SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 10323009
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

Biztos megélhetésre vágysz? Szeretnél egy olyan szakmában elhelyezkedni, melyre állandó a kereslet? Jelentkezz Személy – és vagyonőr tanfolyamunkra és sajátíts el olyan szakmai ismereteket, amivel egy új és nemes hivatásra tehetsz szert.

University Home Page Services

A képzés elvégzése után számtalan feladatot láthatsz majd el a magánbiztonság keretein belül. A megbízói szerződésed értelmében véded a személyek testi épségét, életét és vagyonát magánlakásokban, állami, önkormányzati, diplomáciai, kereskedelmi-logisztikai területen is biztosítod a megfelelő védelmet. Emellett szintén a te feladatod, hogy magánterületen és közterületen járőrszolgálatot végezz vagy épp a riasztásra kivonuló szolgálat tagjaként szállítmányt kísérj, bankot őrizz, pénz- és értékszállítást végezz.

Munkád során a létesítményekben személyeket, szállítmányokat léptetsz ki és be, de kezeled a védelmi, beléptető, ellenőrző és jelzőrendszereket is. Mint személy-és vagyonőr részt veszel különböző sport, politikai és egyéb tömegrendezvények, kulturális rendezvények biztosításában, de akár parkolóőrként is teljesíthetsz szolgálatot. A tömegrendezvényeken a feladataid közé tartozik az is, hogy szükség esetén ellenőrzöd a beléptetés jogszerűségét, de felderíted a közbiztonságra különösen veszélyes, illetve a rendező által tiltott anyagok, szimbólumok illetve a pirotechnikai anyagot bevitelét.

A tanfolyam során még számos dolgot fogsz tanulni a személy-és vagyonőr feladatairól, amely nagyon összetett és melyek ismeretében elhelyezkedhetsz parkolóőrként, portásként, múzeumi teremőrként, kísérhetsz szállítmányt, járőrözhetsz, dogozhatsz irodaházak recepcióján, kezelhetsz kamerás megfigyelő, és riasztó rendszereket. A magasabb szintű szolgálatteljesítés érdekében biztosítjuk a Fegyverismereti vizsgát is.

Ha a Személy- és vagyonőr tanfolyam után szeretnél még többet tanulni, fejlődni, akkor a sikeres vizsga után jelentkezz Biztonságszervező képzésünkre.

A képzés célja

Személy- és vagyonőr szakképesítést megszerzők elsajátítják a magánbiztonság jogi szabályozása alapján végzendő tevékenységek szakmai szabályait. A résztvevők képessé kell válniuk a közterületen és különböző objektumokban elvégezni a személyek, szállítmányok ki-, beléptetését, ellenőrizni a biztonság feltételeit, kezelni a beléptető, ellenőrző, védelmi és jelzőrendszereket. Tudjanak védelmi munkát ellátni a kulturális és sportrendezvényeken, bankokban, a pénz- és értékszállítás során. Legyenek képesek járőrszolgálatot végezni, értsenek a parkolóőri tevékenységhez, és rendkívüli események során, az elrendelt szükséghelyzetben közreműködjenek a közveszély elhárításában.

Képzés célcsoportja
 • Mindazok, akik személy- és vagyonőrként szeretnének dolgozni, és legalább alapfokú végzettséggel rendelkeznek.
 • Akik mindennapi munkájukkal szeretnének hozzájárulni létesítmény védelméhez, a közbiztonságának növeléséhez, a szervezett sport, kulturális, politikai rendezvény zavartalan lebonyolításához, parkolóhelyek őrzéséhez, szállítmányok biztosításához, kíséréséhez.
Betölthető munkakörök
 • FEOR 5254 Vagyonőr, testőr
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. május 26.

Becsatlakozási határidő:
2024. június 22.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
100.000 Ft helyett 80.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! 

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3,5 hónap

A képzés tananyagegységei

 • A személy- és vagyonőr intézkedései
 • A legjellemzőbb bűncselekmények, szabálysértések, eljárásjog, a támadáselhárítás
 • Az őr feladatai a különböző típusú objektumokban
 • Járőrszolgálat
 • Pénz- és értékszállítás
 • Rendezvénybiztosítás
 • Bankőrzés
 • Parkolóőri feladatok
 • Intézkedések rendkívüli események során
 • Intézkedési gyakorlat

Tananyag: A képzési díj tartalmazza a kidolgozott tananyagot, melyet minden jelentkező elektronikus formában kap meg a képzés indulásakor.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szereznek, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A vizsga a BM Vizsgaközpont szervezésében valósul meg. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzés elvégzését követően, a munkába lépés feltétele a Rendőrségtől igényelhető Személy- és vagyonőr igazolvány kiváltása (6900 Ft). 68/2012. (XII.14.) BM Rendelet
Az igazolvány kiváltásához büntetlen előélet szükséges, azaz kérelmezéskor nem szerepelhet a bűnügyi nyilvántartásban!

Partnereink és kapcsolataink révén, a képzés elvégzését követően igyekszünk segíteni az elhelyezkedésben.

A többrétű munkavállalás érdekében lehetőséget biztosítunk a Fegyverismereti vizsga megszerzésére is.
Képzési idő: 2 nap (felkészítő, vizsga)
Részvételi díj: 30.000 Ft, amely a vizsga díját és a felkészülési segédanyagot is tartalmazza

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános)

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel, vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS SZEMÉLY- ÉS VAGYONŐR KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

GÉMESI ZITA

GÉMESI ZITA

Oktatásszervező

E-mail: gemesi.zita@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 386 2717

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy vagyonőr?

A személy- és vagyonőr számtalan helyszín lát el biztonsági feladatokat a magánbiztonság keretein belül. Védi a megbízói szerződése értelmében a személyek testi épségét, életét, a vagyon biztosítását a magánlakásban, állami, diplomáciai, önkormányzati, kereskedelmi-logisztikai létesítményekben, közterületen vagy közforgalom számára megnyitott magánterületen a vagyonvédelmi törvény alapján.

Járőrszolgálatot lát el közterületen és magánterületen, riasztásra kivonuló szolgálat tagjaként dolgozik, pénz- és értékszállítást végez, szállítmányt kísér, őrzi a bankot, a létesítményekben személyeket és szállítmányokat léptet be és ki, kezeli a beléptető, ellenőrző, védelmi és jelzőrendszereket. Sport-, kulturális, politikai és egyéb tömegrendezvények biztosításában vesz részt, parkoló őrként is szolgálatot teljesít.

Bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt a szolgálati helyén elfogja, visszatartja, az illetékes hatóságnak átadja. Intézkedése során, jogos védelmi vagy végszükség helyzetben a támadás elhárítására a szakmai szabályok betartásával kényszerítő testi erőt vagy a rendelkezésére álló támadáselhárító eszközt alkalmazhat. Megbízás alapján helyszínbiztosítást végez. Rendkívüli események időszakában, elrendelt szükséghelyzetben közreműködik, felkérésre közveszély elhárításában vesz részt, robbanóanyagok, robbanószerkezetek bűnös célú felhasználása elleni védelmi tevékenységet végez.

Személy-és vagyonőrként Te vagy az, aki eltávolítod a rendezvényt zavaró, akadályozó embereket, de szükség esetén részt veszel a teljes kiürítési folyamatban is. Előfordul, hogy alkalmanként elsősegélyt kell nyújtanod, újraélesztened, vagy használnod kell a tanult konfliktus- és stresszkezelési módszereket, az eredményes munkavégzéshez. Szabálysértés vagy bűncselekmény esetén a tetten ért személyt a szolgálati helyeden elfogod, visszatartod, majd a kiérkező hatóságoknak átadod.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!