SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

ÁLLATORVOSI ASSZISZTENS
KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

ÁLLATORVOSI ASSZISZTENS SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 08415001
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

Amennyiben állatbarát szemléletmóddal rendelkezel, szívesen gondoskodnál kisállatokról, valamint a kutyák, macskák, kisemlősök, hüllők betegségeivel, tüneteivel, kezelési lehetőségeivel is tisztában szeretnél lenni, akkor válaszd Állatorvosi asszisztens tanfolyamunkat.

University Home Page Services

A képzés elvégzésével lehetőséged nyílik állatkórházban és kisállatklinikán a legjobb ellátást nyújtani a beteg vagy sérült állatok számára.

Napi teendőid a betegvizsgálat, betegellátás, szűrővizsgálatok, kórboncolás, sebészeti, szaporodásbiológiai és járványvédelmi feladatok végrehajtásában való közreműködés, állatorvos szakmai irányítása és felügyelete mellett. Ne ijedj meg, lesznek önálló feladataid is, melyben igazán hasznosnak fogod magad érezni.

Állatorvosi asszisztensként vér-, vizelet- és szövetmintákat vehetsz, röntgenfelvételeket készíthetsz, fogkő eltávolításokat végezhetsz, valamint az állatok műtétet megelőző és követő ápolását, gyógyszerezését is elláthatod. Emellett nagy szereped lesz a műtéti és egyéb orvosi beavatkozásokat végző állatorvosok segítésében is, melyet az állatjóléti szabályoknak megfelelően láthatsz el.

Ez a szakma fizikailag és néha érzelmileg is megterhelő lehet, de rengeteg szépséget és megannyi jóérzést ad, amely miatt igazán megéri állatorvosi asszisztensnek lenni.

A felelősségteljes feladatokat, az állatok anatómiáját, tipikus betegségeit és a gyógyításukhoz szükséges ismereteket elsajátíthatod tanfolyamunk elméleti és a szerződött partnereinknél biztosított gyakorlati órákon vagy az általad választott gyakorlati helyen.

A képzésünkön megszerzett tudást kamatoztathatod állatorvosi asszisztensként, de nagy segítség lehet, ha foglalkoztat az állatvédelem, a fajtamentés vagy a felelős állattartás.

Jelentkezz, ha nem riadsz meg a kihívásoktól, erős érzelmi stabilitással rendelkezel és motivált vagy az állatok segítségnyújtásában!

A képzés célja

Az Állatorvosi asszisztens szakképesítéssel rendelkezők perspektivikus karrier utat futhatnak be, mert a körülbelül 1000 állatorvosi praxis kötelezően kell, alkalmazzon segítő szakszemélyzetet: a létszámnak meg kell egyeznie a szakmai tevékenységet éppen végző állatorvosok számával.

A képzés során a résztvevőnek el kell tudnia végezni az állatorvos utasítására, irányításával és felügyeletével ellátandó, az asszisztensekre átruházható részfeladatokat. Ehhez tudnia kell a társállatok és gazdasági haszonállatok anatómiáját, élettanát, tipikus betegségeit és gyógyításukhoz szükséges alapvető eljárásokat, eszközöket és környezeti kondíciókat. Értsen a kisállatok gyógyításával és az elpusztult kisállatok kezelésével összefüggő egészségügyi normákat és a biztonságos munkavégzéshez szükséges protokollt.

Gondoskodjon az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Legyen képes a sebészeti beavatkozásoknál való közreműködésre, előkészíteni a műtéteket, tudjon segédkezni a sebészeti beavatkozások végrehajtásában. El tudja végezni a kezeléseket, műtéteket követően az előírt utókezeléseket, a szükséges gyógyszerek beadását. Meg kell tanulnia az állatok szűrő- és diagnosztikai vizsgálata során az állatok azonosítását, balesetmentes rögzítését, a vizsgálati terület feltárását. Az állatorvosi asszisztensnek a munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok is el kell tudni végeznie.

Képzés célcsoportja
  • Mindazok, akik szeretik az állatokat, és szívesen dolgoznak csapatban.
  • Akik állatorvosi asszisztensként szeretnének dolgozni, és rendelkeznek érettségivel.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 3341 Állatorvosi asszisztens
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. május 11.

Becsatlakozási határidő:
2024. július 13.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja önállóan szervezett tanfolyami gyakorlattal:
280.000 Ft helyett 250.000 Ft*

A képzés díja szerződött partnereinknél töltött gyakorlattal:
440.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
8 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Állategészségtan
  • Állatgondozás
  • Az állatvédelem szabályzói
  • Állatorvosi asszisztensi gyakorlat
  • Ügyviteli feladatok és környezetvédelmi alapismeretek

Szakmai gyakorlat
Állatorvosi rendelőben, állatkórházban, kisállatklinikán – melyre országosan, szerződött partnereinknél biztosítunk gyakorlati lehetőséget. Azoknak a résztvevőknek, akik önállóan szervezett helyszínen tudják teljesíteni a gyakorlatot, alacsonyabb részvételi díjat tudunk nyújtani.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS ÁLLATORVOSI ASSZISZTENS KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

NÁDASDI NIKOLETT

NÁDASDI NIKOLETT

Oktatásszervező

E-mail: nadasdi.nikolett@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 938 4344

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy állatorvosi asszisztens?

Az állatorvosi asszisztens állategészségügyi ismereteinek birtokában közreműködik a betegvizsgálat, betegellátás, szűrővizsgálatok, kórboncolás, sebészeti, szaporodásbiológiai és járványvédelmi feladatok végrehajtásában. Munkáját az állatorvos szakmai irányításával és felügyeletével, annak utasításának megfelelően végzi. Gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Képes elvégezni az állatok szűrő- és diagnosztikai vizsgálata során az állatok azonosítását, balesetmentes rögzítését, a vizsgálati terület feltárását. Az egyszerűbb betegségeket az állatorvos utasításai szerint, annak felügyelete mellett kezeli. A sebészeti beavatkozásoknál közreműködik az állatok előkészítésében, valamint segédkezik a sebészeti beavatkozások végrehajtásában.

A kezeléseket, műtéteket követően elvégzi az előírt utókezeléseket, beadja a szükséges gyógyszereket. Figyelemmel kíséri a rábízott állatok egészségi állapotát, életjelenségeit, időszakosan ellenőrizve a szükséges paramétereket. Feladatát az állatjóléti szempontokat folyamatosan szem előtt tartva látja el. Ismeri a kisállatok és a gazdasági haszonállatok anatómiáját, élettanát, tipikus betegségeit és gyógyításukhoz szükséges alapvető eljárásokat, eszközöket és környezeti kondíciókat. Belátja annak jelentőségét, hogy a szolgáltató-állatorvosi tevékenység során az állatokon alkalmazott beavatkozásokért, kezelésekért a szolgáltató-állatorvos viseli a felelősséget.

Részt vesz az állatorvos hatósági élelmiszer-higiéniai, járványvédelmi feladatainak elvégzésében. Szükség esetén elvégzi az elhullott állatok és egyéb állati melléktermékek összegyűjtését és ártalmatlanítását. Közreműködik a laboratóriumi vizsgálatok, mérések elvégzésében, a különféle mintavételezésekben és az elhullott állatok boncolásában. Munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzéséhez megfelelő számítógépes ismeretekkel rendelkezik.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!