123RF

Miért a kertépítés?

„Kertész leszek, fát nevelek…” Szólt a gyerekdal! Ugye, mindenki ismeri?

A maga romantikus értelmében valóban erről van szó, de mi is van rétegeiben emögött? Ennek jártunk utána, szokásunkhoz híven úgy, hogy megkérdeztük!

A kertépítő szakma manapság kétféle fogalmat jelöl (legalábbis a nagyátlag szerint). Az egyik az, amikor luxus házak kertjét építik vagy rendben tartják, a másik pedig a parkok, közterületek növényeivel foglalkozik. Mindkét esetben ugyanazt a szakmát tanulják, ugyanazokon a vizsgákon mennek át az iskolapadba beülők és ugyanúgy csodás növények, mesés kreációk kerülnek ki a kezük alól.

De azt sokan nem tudják, hogy ez a nem éppen tiszta kézzel járó szakképesítés nem csak hogy lehetőséget ad saját vállalkozás felépítésére, de még alkalmazotti viszonyban is kiemelkedő bérezést jelent. Ki ne szeretne azzal pénzt keresni, hogy a természettel foglalkozik, szebbé teszi városunkat, országunkat. A privát kertek építésében pedig hatalmas lehetőségek adódnak a saját kreativitásunk megélésére.

Ember és természet közös remekműve

Ember és természet közös remekműve

A képesítésünk nem csak arra tesz majd minket képessé, hogy kertet rendezzünk, hanem rengeteg egyéb feladatban is jártasságot tudunk szerezni. Legyen szó alkalmazotti viszonyról vagy saját cég vezetéséről, mindkét esetben fontos, hogy megtanuljuk a vállalkozási alapokat. Vezetői szemlélettel sokkal jobban lehet boldogulni bármelyik területen, de a kertészetben még inkább szükség van rá, mert rendszerint egyedül vagy párban végezzük a munkánkat, nincs velünk a főnökünk, így munkánk részévé válik az alap döntések meghozatala, anélkül, hogy folyamatosan a telefonon csüngenénk irányadásra várva. Önállóan, magabiztosan tudjuk végezni a munkánkat, ezáltal megbecsülést szerezve, ami a legtöbb esetben anyagi javakkal is jár.

És még nem is említettük, hogy egy másfél szobás lakás kis erkélyén is micsoda csodákra leszünk képesek. Nem egy háziasszony termeli meg saját fűszereit, zöldségeit egy kis területen akár a 7. emeleten. Akkor egy szakképzett mester milyen egyedi megoldásokkal tehet friss, saját termesztésű ételt a család asztalára? Erre csak akkor kapunk választ, ha belekóstolunk ebbe a szép és egyedi szakmába.

Ember és természet közös remekműve

Ember és természet közös remekműve

Ha minket kérdeznek, akkor csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy ne legyen rest bepiszkolni a kezét egy kis földdel, és jöjjön el hozzánk!

Legutóbbi cikkeink

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
2020. december 22.

A Best-Work Kft. büszkesége – Radányi Lászlóné (Ilike)
2020. december 16.

Felvételi pontbeszámítások a koronavírus idején
2020. március 30.

Továbbra is fogadjuk az új jelentkezéseket
2020. március 17.