123RF

Felvételi pontbeszámítások a koronavírus idején

A világjárványként ismert koronavírus meghatározatlan ideig a Földünk összes számítását fölülírta, sajnos ez alól a felnőttképzés sem tesz kivételt. Minden általunk szervezett OKJ-s tanfolyam betervezett vizsgáit, amik márciusban, áprilisban és májusban kerültek volna lebonyolításra, kénytelenek lettünk elhalasztani.
A koronavírus az embert több rétűen, mindenféle minőségében, mélyen érinti, ami rengeteg következménnyel fog járni, de nemcsak egyénenként kell megbirkóznunk a sok negatív hatással, hanem családonként, munkahelyi közösségekként, egész társadalmakként.

Most azokra gondolunk, akik azért vesznek részt bizonyos OKJ-s képzéseinken, mert többletpontokhoz szeretnének jutni, amit a felvételin érvényesíthetnek, ha megfelelnek bizonyos – az oktatási hivatal által meghatározott – feltételnek.
Őket e téren is bizonytalanná teszi a kialakult helyzet, hisz a jelenlegi jogszabályok szerint adatmódosításra, dokumentumpótlásra, a többletpontok érvényesítésére április 19-től július 9-ig lesz lehetőség.

Ez ügyben intézményünk állásfoglalást kért az Oktatási Hivataltól, de azt a választ kaptuk, hogy a határidő továbbra is július 9.
„A felsőoktatási felvételi kormányrendeletben meghatározott, továbbá – mesterképzések esetén – a felsőoktatási intézmények által meghatározott többletpontokat csak abban az esetben kapja meg a jelentkező, ha megfelel a többletpontot érő jogcím meghatározott feltételeinek, illetve legkésőbb a dokumentumpótlás végső határidejéig megfelelő dokumentummásolattal igazolja is a jogosultságot. „ (felvi.hu)

Optimisták vagyunk, és amennyiben a körülmények engedni fogják, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elhalasztott vizsgáink még határidőn belül lezajlódjanak, és az OKJ-s tanfolyamainkon résztvevők még időben megkapják az OKJ-s bizonyítványt, és érvényesíteni tudják pontjaikat a különböző felvételiken.
Kérjük, kísérjétek figyelemmel a www.felvi.hu honlapját, mert minden, a felsőoktatási felvételivel összefüggő esetlegesen új információ ott lesz elsőként elérhető, de természetesen bárminemű változás esetén mi is tájékoztatunk benneteket!

Legutóbbi cikkeink

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
2020. december 22.

A Best-Work Kft. büszkesége – Radányi Lászlóné (Ilike)
2020. december 16.

Felvételi pontbeszámítások a koronavírus idején
2020. március 30.

Továbbra is fogadjuk az új jelentkezéseket
2020. március 17.