123RF

A Szinyei Gimnázium tragédiája

2017. január 21. A Szinyei Gimnázium fekete szombatja lett mától ez a nap. Pillanatnyi információk szerint 39 sérült és 16 halottja van az iskolai kiránduláson buszbalesetet szenvedett diákoknak, mely a veronai autópályán következett be.

Mécsesek a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt (Fotó: Családinet)

Mécsesek a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt (Fotó: Családinet)

Az iskola hírzárlatot rendelt el, webfelületük zárolva, ami elejét veszi az egyébként publikus, de a mostani szituációban találgatásokra okot adó tartalmakat.

Rohannak a konzulok, hogy segítsenek, amit csak lehet. A gyerekek síelésből tartottak hazafelé. Sírás, őrjítő érzések, rémület, amit most a családtagok megélhetnek.

16 gyermek… A busz maradványait megpillantva, görcsbe rándul a szemlélő gyomra. 54-en utaztak a buszon, illetve többen, akik személye még ismeretlen. Nem maradt sérülés nélkül egy személy sem és a túlélők borzasztó sérüléseket szenvedhettek el.

Miként lehetne az ilyen tragédiáknak elejét venni? Csontig hatoló érzések… egy ország siratja a gyerekeket. Olyan rémálom megvalósulása ez, amitől minden szülő retteg, mikor elengedi a gyerekét egyedül a nagyvilágba. De hát muszáj elengedni… nem lehetünk paranoiásak, hogy féltésből nem engedjük el a gyereket… igaz a mondás… a halál nem válogat.

Megannyi fiatal és reményteljes élet szűnt ma meg létezni. A többieket pedig egy életen át elkíséri a tragédia borzalma. Csak reménykedni tudunk, hogy több veszteség már nem lesz!

Minden magyar megrendülten érez együtt a családtagokkal, szülőkkel. Ilyen katasztrófát nem lehet, csak könnyes szemmel kommentálni. Iskolánk ez úton is szeretné kifejezni együttérzését a hozzátartozókkal!

Legutóbbi cikkeink

Útmutatóul Pedagógiai és Családsegítő munkatárs képzésünkhöz, avagy feladatok, jogkörök, továbblépési lehetőségek
2018. április 24.

Oktatóként leendő dajkáink közt
2018. április 18.

Tettes legyek vagy áldozat? – Doszpot Péter és Antal Gábor előadása
2017. május 3.

5 kérdés, 5 válasz – Doszpot Péter
2017. április 24.

Konfliktus és kompromisszum – Almási Kitti előadása
2017. április 19.