A ruhában a legfontosabb a nő, aki viseli – stílusterápia Lakatos Márkkal

2017. 02. 14.

A Best-Work Lélektani estek előadásainak tematikája – ahogy azt nyilvánvalóan a választott név is mutatja – lelkünk működésének különböző problémái, és a krízisekből való kiútjaink aspektusai. Mindettől függetlenül minden évben akadnak olyan emberközeli témák, melyek bár nem közvetlenül valamely pszichológiai jelenséget érintik, ám lelkünk zökkenőmentes hétköznapi működéséhez elengedhetetlenek. Az egyik ilyen téma a divat, és a stílus, mely vitathatatlanul kihatással van a személyiségünkre, és fordítva. Így látogatott el hozzánk immáron második ízben e terület egyik legavatottabb hazai képviselője, Lakatos Márk.

A ruhában a legfontosabb a nő, aki viseli

A ruhában a legfontosabb a nő, aki viseli

Márkot sokszor láthattuk a tévé képernyőn az elmúlt években akár saját műsoraival, mint amilyen az Én is szép vagyok, a Szeretem a testem, vagy épp a Shopping Királynők, vagy akár zsűritagként a Sztárban sztár 2013-as évadjában. Bár örökké aktív, érdeklődő személyiség, aki a televíziós szereplésektől a saját ruhakollekción át a gasztronómiáig sok mindenbe belekóstolt, de mégis folyamatosan hű maradt eredeti, art-stylist szakmájához, és a mai napig segít a változásra vágyakozó hölgyeknek, hogy megtalálják az utat saját stílusukat.

Ezen az estén, mely a Stílusterápia címet viselte, ezúttal olyan általános tippeket adott, melyeket a közönség minden tagja magáévá tehetett, hogy aztán ezáltal elinduljon a saját, személyes, kialakult stílusához vezető úton. Ez pedig, ahogy minden változás az életünkben, természetesen több lépcsős folyamat, mely azzal kezdődik, hogy felismerjük, milyen típushoz is tartozunk. E témakörön belül ismerkedtünk meg a különböző alak definíciókkal, majd bőr-, haj- és szemszínünk segített eldönteni, vajon az évszak besorolások mely csoportjába tartozunk.

Mikor az alapok végére értünk, Márk immáron komplett ruhadarabokat, haj és sminkviseletet kínált a megjelent hölgyeknek, mellyel vonzóbb, de mindenekelőtt előnyösebb külsőre tehetnek szert. Az előadás végén pedig arra is maradt idő, hogy a vállalkozóbb szelleműek egyénre szabott kérdéseket tegyenek fel, Márk pedig végtelen türelemmel, és szakmaisággal, megerősítő, pozitív hozzáállásával akárcsak három-négy mondatban is olyan lényegi pontokra tapintott rá, melyek elősegítették, hogy a kérdezők önbizalommal telve, változásra készen hagyják el a termet.

Az előadás a felszín alatt megerősítette a címben foglalt állítást, Yves Saint Laurent gondolatát, miszerint soha nem a ruha a fontos, hanem a nő, az egyén, aki viseli, bizonyítva, hogy a stílus, vagyis önmagunk külső megjelenése bizony folyamatos kölcsönhatásban van lelki világunkkal, így aki eljött, biztosan nem kérdőjelezte meg, miért is szerepel egy ilyen jellegű előadás a Lélektani estek sorozatunkban.

(Köszönjük a közreműködést a Lakatos Márk Szalon profi csapatának!)

További népszerű cikkek