123RF

Pénzügy nőknek? Igen.

Temesvári Zsuzsanna írása

Miért kérdeztük? Mert nem tudtuk. És miért határozott igen a válasz? Mert megkérdeztük! Manapság a nők is kezükben szeretnék tartani a sorsukat. Gondolok itt a továbbtanulástól kezdve, a szakmai életúton át, az egészségmegőrzés vagy az öngondoskodás területére. Nem véletlen, hogy a nők is igyekeznek azokon a területeken elhelyezkedni, olyan végzettséget szerezni, ahol leginkább meg tudják majd teremteni saját maguk számára azt az anyagi függetlenséget, amivel saját lábon, saját pénztárcával, saját életet élhetnek.

Ez nem csak kizárólag önmaguk miatt fontos, hanem a leendő vagy már meglévő párkapcsolatuk szempontjából is. Korábbi évtizedekben a nőknek sok esetben alkalmazkodniuk kellett a férjükhöz. Nem tudtak dolgozni, vagy ha mégis, akkor korántsem volt lehetőségük ugyanazt a pénzt megkeresni, mint szeretett hitvesüknek. Így sok családban a nők háttérbe szorultak. Azért mondom, hogy sok vagy legtöbb, mert nem mindenhol volt ez így, csupán átlagon felül volt azoknak a házasságoknak a száma (főleg a hölgyek életének korai szakaszában köttetett frigyek esetében), ahol a rózsaszín köd fölszállta után nem maradt más, csak házimunka. (jó esetben)

Pénzügyi képzéseink utat képezhetnek a pénzügyi függetlenség felé

Pénzügyi képzéseink utat képezhetnek a pénzügyi függetlenség felé

Visszatérve eredeti témánkhoz, pénzügyi területen van a legtöbb pénz, amint már sok előttem szóló megállapította. Egy saját lábain álló nő hamarabb tud olyan anyagiaktól mentes párkapcsolatot létesíteni, ami tényleg két ember szerelmén, semmiféle anyagi vagy vagyoni alapokon nem fog nyugodni. Ez a férfiaknak jó hír, ugyanis sokkal inkább a személyes varázs, belső értékek lesznek a hangsúlyosak, ha egy nőnek nem kell azon gondolkodnia, hogy mit fog adni gyermekeinek enni, ha a férjével ne adj Isten történik valami.

A másik ok, amiért ez a tendencia megfigyelhető lehet, hogy a nők nagyobb százaléka szereti a kiszámíthatóságot. A pénzügyi szektor pedig valljuk be, imádja a rendszert! Kötött munkaidő, pontos tőzsdei nyitás és zárás, határidők és még sorolhatnánk. A nőknek rendszer van egész életútjukban is. Kódolva vagyunk!

Ha mindez pedig nem lenne elég, akkor csak annyit jegyeznék meg, hogy lehet a fentiekből semmi nem igaz, de az biztos, hogy a pénzügyi szakma tele van izgalmakkal, jól megtanulható, a számok sosem hazudnak és mindig van rá szükség, tehát mindig lesz kenyér az asztalon.

Legutóbbi cikkeink

Interjú a kertésszel – 1. rész
2018. november 14.

Mit kezdjek magammal?
2018. október 26.

Miért a kertépítés?
2018. október 3.

Pénzügy nőknek? Igen.
2018. augusztus 27.

Útmutatóul Pedagógiai és Családsegítő munkatárs képzésünkhöz, avagy feladatok, jogkörök, továbblépési lehetőségek
2018. április 24.