123RF

A ruhában a legfontosabb a nő, aki viseli – stílusterápia Lakatos Márkkal

A Best-Work Lélektani estek előadásainak tematikája – ahogy azt nyilvánvalóan a választott név is mutatja – lelkünk működésének különböző problémái, és a krízisekből való kiútjaink aspektusai. Mindettől függetlenül minden évben akadnak olyan emberközeli témák, melyek bár nem közvetlenül valamely pszichológiai jelenséget érintik, ám lelkünk zökkenőmentes hétköznapi működéséhez elengedhetetlenek. Az egyik ilyen téma a divat, és a stílus, mely vitathatatlanul kihatással van a személyiségünkre, és fordítva. Így látogatott el hozzánk immáron második ízben e terület egyik legavatottabb hazai képviselője, Lakatos Márk.

A ruhában a legfontosabb a nő, aki viseli

A ruhában a legfontosabb a nő, aki viseli

Márkot sokszor láthattuk a tévé képernyőn az elmúlt években akár saját műsoraival, mint amilyen az Én is szép vagyok, a Szeretem a testem, vagy épp a Shopping Királynők, vagy akár zsűritagként a Sztárban sztár 2013-as évadjában. Bár örökké aktív, érdeklődő személyiség, aki a televíziós szereplésektől a saját ruhakollekción át a gasztronómiáig sok mindenbe belekóstolt, de mégis folyamatosan hű maradt eredeti, art-stylist szakmájához, és a mai napig segít a változásra vágyakozó hölgyeknek, hogy megtalálják az utat saját stílusukat.

Ezen az estén, mely a Stílusterápia címet viselte, ezúttal olyan általános tippeket adott, melyeket a közönség minden tagja magáévá tehetett, hogy aztán ezáltal elinduljon a saját, személyes, kialakult stílusához vezető úton. Ez pedig, ahogy minden változás az életünkben, természetesen több lépcsős folyamat, mely azzal kezdődik, hogy felismerjük, milyen típushoz is tartozunk. E témakörön belül ismerkedtünk meg a különböző alak definíciókkal, majd bőr-, haj- és szemszínünk segített eldönteni, vajon az évszak besorolások mely csoportjába tartozunk.

Mikor az alapok végére értünk, Márk immáron komplett ruhadarabokat, haj és sminkviseletet kínált a megjelent hölgyeknek, mellyel vonzóbb, de mindenekelőtt előnyösebb külsőre tehetnek szert. Az előadás végén pedig arra is maradt idő, hogy a vállalkozóbb szelleműek egyénre szabott kérdéseket tegyenek fel, Márk pedig végtelen türelemmel, és szakmaisággal, megerősítő, pozitív hozzáállásával akárcsak három-négy mondatban is olyan lényegi pontokra tapintott rá, melyek elősegítették, hogy a kérdezők önbizalommal telve, változásra készen hagyják el a termet.

Az előadás a felszín alatt megerősítette a címben foglalt állítást, Yves Saint Laurent gondolatát, miszerint soha nem a ruha a fontos, hanem a nő, az egyén, aki viseli, bizonyítva, hogy a stílus, vagyis önmagunk külső megjelenése bizony folyamatos kölcsönhatásban van lelki világunkkal, így aki eljött, biztosan nem kérdőjelezte meg, miért is szerepel egy ilyen jellegű előadás a Lélektani estek sorozatunkban.

(Köszönjük a közreműködést a Lakatos Márk Szalon profi csapatának!)

Legutóbbi cikkeink

Miért a kertépítés?
2018. október 3.

Pénzügy nőknek? Igen.
2018. augusztus 27.

Útmutatóul Pedagógiai és Családsegítő munkatárs képzésünkhöz, avagy feladatok, jogkörök, továbblépési lehetőségek
2018. április 24.

Oktatóként leendő dajkáink közt
2018. április 18.

Tettes legyek vagy áldozat? – Doszpot Péter és Antal Gábor előadása
2017. május 3.