123RF

Virágkötő és virágkereskedő szakmai képzés

Kivételes szépérzékkel és ízléssel rendelkezel? Szereted a virágokat és szívesen megtanulnál virágkötészeti technikákat, üzleti stratégiákat? Jelentkezz Virágkötő és virágkereskedő képzésünkre, hogy mielőbb hasznosíthasd kreativitásodat ebben a sokszínű szakmában.

A virágkötészet lehet hobbi, de lehet szakmai foglalkozás, virágüzletekben vagy akár saját virágkötő vállalkozásban végzett tevékenység is. E csodálatos mesterség során különböző típusú virágokból, gyűjtött növényi részekből és dekorációs elemekből művészi és esztétikus kötészeti munkákat hozhatsz létre.
Ezek megjelenésükben sokfélék lehetnek, például csokor, asztali- és vázadísz, virágtál, virágkosár, kopogtató vagy koszorú. A kompozíciókat a növények mellett a használt kiegészítők, segédanyagok és kellékek teszik teljessé, amelyekhez fontos, hogy legyen kellő fantáziád és egy kis kézügyességed!
Virágkötőként a feladataid közé tartozik, hogy a különböző eseményeket (pl.: ünnepek, esküvő, ballagás, névnap, születésnap, temetés) szebbé, hangulatosabbá, ünnepélyessé tedd és készítményeiddel örömet szerezz az embereknek.

Nálunk olyan készségeket és ismereteket sajátíthatsz el, amelyek segítségével sikeresen működtethetsz virágkötői és virágkereskedelmi vállalkozást. A virágkötő tanfolyamon megtanulhatod a virágok, zöldnövények kiválasztását és beszerzését, amihez elengedhetetlen, hogy ismerd a virágokat, azok jellemzőit, színét, ápolásuk és tartósságuk módjait, valamint a beszerzési forrásokat. A képzés magában foglalja a virágkötő technikákat, például a csokorkötést, koszorúkészítést, az asztali díszek elkészítését, a virágfalak kialakítását és az események dekorálását, valamint a virágkötészet esztétikai és design alapjait.
Emellett elsajátíthatsz kereskedelmi ismereteket is, például a termékek beszerzését és leltározását, valamint egy virágüzlet vezetését. A vállalkozás hatékony és zökkenőmentes működését segíti az adminisztratív feladatok ellátása (rendelések, megrendelések kezelése, számlázás és könyvelés, ügyfélszolgálat, raktározás és készletkezelés, marketing), valamint a vevőkkel való kommunikáció (kedves kiszolgálás, vevői igények felmérése, kérések és panaszok kezelése) is, a virágkötészeti feladatok mellett.
Munkád során gyakran dolgozol majd együtt eseménytervezőkkel, házasságkötőkkel vagy egyéb szakemberekkel, akik segítenek a megfelelő hangulat és atmoszféra kialakításában. Ezért fontos a kapcsolattartás elmélyítése, az udvariasság és az alkalmazkodóképesség.
Teremts harmóniát a virágok között, figyelembe véve a színeket, formákat és a textúrák kombinációját. Várunk szeretettel Virágkötő és virágkereskedő tanfolyamunkon, ha fontos célod a virágkötészet kreatív aspektusainak és esztétikai alapjainak elsajátítása.

A képzés célja
Virágkötő és virágkereskedő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket sajátíthatnak el, amellyel képesek lesznek sikeresen működtetni egy virágkötői és virágkereskedelmi vállalkozást.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzés

Képzési napok
A képzést online, élő jelenléti órában hétvégi napokra szervezzük, 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek.
A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
5,5 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
A gyakorlatot Budapesten tanműhelyünkben biztosítjuk, de egyénileg, a résztvevő saját lakóhelyén önállóan is megvalósítható, illetve lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mail címmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2024. május 11.

Részvételi díj

A képzés díja

250.000 Ft helyett 195.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu