123RF

Személy- és vagyonőr szakmai képzés

A személy- és vagyonőr számtalan helyszín lát el biztonsági feladatokat a magánbiztonság keretein belül. Védi a megbízói szerződése értelmében a személyek testi épségét, életét, a vagyon biztosítását a magánlakásban, állami, diplomáciai, önkormányzati, kereskedelmi-logisztikai létesítményekben, közterületen vagy közforgalom számára megnyitott magánterületen a vagyonvédelmi törvény alapján. Járőrszolgálatot lát el közterületen és magánterületen, riasztásra kivonuló szolgálat tagjaként dolgozik, pénz- és értékszállítást végez, szállítmányt kísér, őrzi a bankot, a létesítményekben személyeket és szállítmányokat léptet be és ki, kezeli a beléptető, ellenőrző, védelmi és jelzőrendszereket. Sport-, kulturális, politikai és egyéb tömegrendezvények biztosításában vesz részt, parkoló őrként is szolgálatot teljesít. Bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt a szolgálati helyén elfogja, visszatartja, az illetékes hatóságnak átadja. Intézkedése során, jogos védelmi vagy végszükség helyzetben a támadás elhárítására a szakmai szabályok betartásával kényszerítő testi erőt vagy a rendelkezésére álló támadáselhárító eszközt alkalmazhat. Megbízás alapján helyszínbiztosítást végez. Rendkívüli események időszakában, elrendelt szükséghelyzetben közreműködik, felkérésre közveszély elhárításában vesz részt, robbanóanyagok, robbanószerkezetek bűnös célú felhasználása elleni védelmi tevékenységet végez.

Képzés célja
A Személy- és vagyonőr szakképesítést megszerzők elsajátítják a magánbiztonság jogi szabályozása alapján végzendő tevékenységek szakmai szabályait. A résztvevők képessé kell válniuk a közterületen és különböző objektumokban elvégezni a személyek, szállítmányok ki-, beléptetését, ellenőrizni a biztonság feltételeit, kezelni a beléptető, ellenőrző, védelmi és jelzőrendszereket. Tudjanak védelmi munkát ellátni a kulturális és sportrendezvényeken, bankokban, a pénz- és értékszállítás során. Legyenek képesek járőrszolgálatot végezni, értsenek a parkolóőri tevékenységhez, és rendkívüli események során, az elrendelt szükséghelyzetben közreműködjenek a közveszély elhárításában.

Képzés célcsoportja
Mindazok, akik személy- és vagyonőrként szeretnének dolgozni, és legalább alapfokú végzettséggel rendelkezik. Akik mindennapi munkájukkal szeretnének hozzájárulni létesítmény védelméhez, a közbiztonságának növeléséhez, a szervezett sport, kulturális, politikai rendezvény zavartalan lebonyolításához, parkolóhelyek őrzéséhez, szállítmányok biztosításához, kíséréséhez.

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Képzési napok
A képzést hétvégi napokra szervezzük (szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken délután), 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig tartjuk. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz tervezni.

Képzési idő
3,5 hónap

A képzés tananyagegységei

Tananyag: A képzési díj tartalmazza a kidolgozott tananyagot, melyet minden jelentkező elektronikus formában kap meg a képzés indulásakor.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szereznek, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A vizsga a BM Vizsgaközpont szervezésében valósul meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzés elvégzését követően, a munkába lépés feltétele a Rendőrségtől igényelhető Személy- és vagyonőr igazolvány kiváltása (6900 Ft). 68/2012. (XII.14.) BM Rendelet
Az igazolvány kiváltásához büntetlen előélet szükséges, azaz kérelmezéskor nem szerepelhet a a bűnügyi nyilvántartásban!

Partnereink és kapcsolataink révén, a képzés elvégzését követően igyekszünk segíteni az elhelyezkedésben.

Együttműködő partnerünk többek között:

a BALANCE SERVICES

A többrétű munkavállalás érdekében lehetőséget biztosítunk a Fegyverismereti vizsga megszerzésére is.
Képzési idő: 2 nap (felkészítő, vizsga)
Részvételi díj: 30.000 Ft, amely a vizsga díját és a felkészülési segédanyagot is tartalmazza

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mailcímmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2024. március 23.

Részvételi díj

A képzés díja

100.000 Ft helyett 80.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Gémesi Zita

Gémesi Zita

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-386-2717
E-mail: gemesi.zita@pszichologuskepzo.hu