123RF

Ruházati eladó szakmai képzés

A képzés alkalmassá teszi a résztvevőt a hagyományos és online jellegű értékesítésre. Tudja a vevőt segíteni a méret, fazon kiválasztásában stílusának és az aktuális divatnak megfelelően. Hozzáértően tájékoztat a termékekhez kapcsolódó használati, viselési, kezelési jellemzőkről, és a kapcsolódó szolgáltatásokról, igény szerint csomagol, illetve díszcsomagolást készít. Az áruk jellemzőinek figyelembevételével mennyiségileg és minőségileg átveszi, szakszerűen tárolja a terméket. Megfelelően készíti elő a ruházati termékeket értékesítésre, szakszerűen hajtogat, sodor. Esztétikusan, az új trendek, szabályok figyelembevételével helyezi ki a termékeket az eladótérben. Képes külső/belső dekorációt készíteni/készíttetni az aktualitásnak megfelelően. Pontosan vezeti a kirakatkönyvet. A helyes fogyasztói árat feltünteti. Tudja szakszerűen használni a pénztárgépet és a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket, eszközöket. Pontosan vezeti a működtetéshez előírt nyilvántartásokat. Biztosítja az értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést.

A képzés célja
A Ruházati eladó szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak átvenni, szakszerűen tárolni, értékesítésre előkészíteni és az eladótérbe kihelyezni az árut. Értsenek az online-értékesítéshez is. Meg kell tanulniuk a vevőt tájékoztatni és segíteni a megfelelő méret, szín és fazon kiválasztásában, és csomagolni a terméket, díszcsomagot készíteni. Tudniuk kell külső/belső dekorációt készíteni/készíttetni, vezetni a kirakatkönyvet. Értsenek a pénztárgépkezeléshez, az analóg és digitális berendezésekhez, eszközökhöz, a nyilvántartások vezetéséhez. Biztosítsák az értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Képzési napok
A képzést hétvégi napokra szervezzük (szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken délután), 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig tartjuk. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A Ruházati eladó képzés tananyagegységei

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szereznek, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, amit a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mailcímmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel. A képesítő vizsga írásbeli vizsgatevékenységének teljesíthetőségéhez pedig elvárás a word program kezelésének ismerete is.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Ajánlott képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Üzletvezető képzés (04165006)
Élelmiszer-eladó képzés (04163011)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete:2024. március 23.

Részvételi díj

A képzés díja

80.000 Ft helyett 67.000 Ft*

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmények
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

RÁÉPÜLŐ KÉPZÉS
Amennyiben az erre a képzésre épülő Üzletvezető tanfolyamot is nálunk végzed el, 4000 Ft kedvezményt biztosítunk az Üzletvezető képzés tandíjából.

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Varga Vivien

Varga Vivien

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-528-4852
E-mail: varga.vivien@pszichologuskepzo.hu