123RF

Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő szakmai képzés

Az ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő elsődleges feladata az ingatlanok értékének a megállapítása a bankok és alapkezelők számára – a jelzáloghitelek mögötti ingatlanfedezet biztosítása okán. Ugyanakkor dolga a piaci és üzleti eredmények változásainak folyamatos követése is. Az ingatlanbecslés nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő, mert üzleti döntéseket készít elő a GDP egy ötödét kitevő hitelállományhoz, hivatalos értékmeghatározást az erre vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelő gyakorisággal. A vállalati szektor pedig a számviteli beszámolójához készített értékelésekkel számolhat az ingatlanvagyon-értékelő munkája nyomán.

A képzés célja
Az Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak az ingatlan hasznosítása szerinti értékek meghatározására. Ismernie kell az ingatlanpiacot (annak keresleti és kínálati oldalának sajátosságait) és az ingatlan jellemzőit. Tudnia kell munkája során meghatározni a beépíthető telek, lakóépülettel, nem lakás céljára szolgáló épülettel beépített ingatlan, termőföld, történeti jelentőségű (régészeti vagy műemléki védettség alatt álló) és mezőgazdasági ingatlan értékét. Legyen képes hitelbiztosítéki értékbecslést is végezni, hasznosítási, befektetői javaslatot tenni és kockázatelemzést készíteni. Az ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő tevékenységét az európai értékelési normák által meghatározott fogalmakkal, módszerekkel, eljárásokkal végezze. Meg kell tanulnia a megbízási feladatainak, azok teljesítésének és eredményének teljes körűen dokumentálását. Ismerje az üzletszerű ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítői tevékenység végzésének feltételeit, a nyilvántartásba vétel szabályait az ingatlan-vállalkozás felügyeleti hatóságnál.

Képzés célcsoportja
Mindazok, akik Ingatlanközvetítői szakképesítéssel már rendelkeznek, és szeretnék magukat továbbképezni az ingatlanszakmában.

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzés

Képzési napok
A képzést online, élő jelenléti órában hétvégi napokra szervezzük, 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

Az Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő szakmai képzés tananyagegységei

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szereznek, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség és 52 341 02 OKJ azonosító számú Ingatlanközvetítő szakképesítés vagy 04164 azonosító számú Ingatlanközvetítő szakképesítés

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mailcímmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2024. március 23.

Részvételi díj

A képzés díja

160.000 Ft helyett 125.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Varga Vivien

Varga Vivien

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-528-4852
E-mail: varga.vivien@pszichologuskepzo.hu