123RF

Fakitermelő szakmai képzés

Álmodozol arról, hogy az erdők mélyén dolgozva hozzájárulj a faanyag ellátáshoz, miközben megóvod a természetet? Ne habozz, most elérhető a lehetőség, hogy megtanuld a fakitermelés felelősségteljes szakmáját, a legjobb szakemberek irányításával! Jelentkezz Fakitermelő képzésünkre és sajátítsd el az állami és magán erdőterületeken az erdőgazdálkodással összefüggő tevékenységeket. Velünk felkészülhetsz a fakitermeléshez kapcsolódó feladatokra és az önálló munkavégzést igénylő műveletekre.

Megismerheted az erdőben található leggyakoribb fa- és cserjefajokat, különös tekintettel azokra, amelyek a fakitermelési munkafolyamatokat érintik. Munkád során képes leszel önállóan elvégezni a fák kivágását és a fakitermelési műveleteket, mint például gallyazás, választékolás, darabolás, felkészítés és készletezés. Ezen kívül részt vehetsz a faállomány számbavételezésében is. Fakitermelő tanfolyamunk elvégzése után független vállalkozóként vagy egy vállalkozás alkalmazottjaként dolgozhatsz.

A fakitermelés fizikailag igényes munka, amely gyakran megköveteli a nehéz emeléseket, mozgást terepen, és az egész napos aktivitást, ezért jó fizikumra és állóképességre van szükséged a hatékony munkavégzéshez.
Fakitermelőként kezeled, szereled és karbantartod a motorfűrészeket és motoros adaptereket.
Munkavégzésed során szigorúan betartod a munkavédelmi, környezetvédelmi és tűzvédelmi előírásokat, hogy biztonságos és fenntartható módon végezhesd tevékenységedet.
A fakitermelők gyakran csoportban dolgoznak, különösen akkor, amikor nagyobb fák vágásáról vagy más összetettebb munkafolyamatokról van szó. Ez a szakma Neked való, ha szereted a csapatmunkát és jó kommunikációs képességed van, mert ezek fontosak a biztonságos és hatékony munkavégzéshez.
A fakitermelés során kiemelten fontos a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Tudatosan kell elvégezni a munkát úgy, hogy minimalizáld az erdők károsítását és tartsd szem előtt a természeti erőforrások megóvását.
Ha vonzódsz a természethez, a kihívásokhoz és a gyakorlati munkához, a fakitermelő képzés lehet a tökéletes választás számodra. Jelentkezz mielőbb, ha szereted a szabadtéri munkát és az erdők közelségét, mert ez a szakma egy olyan munkakörnyezetet kínál, amelyet élvezettel végezhetsz nap mint nap.

A képzés célja
Fakitermelő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket és kompetenciákat sajátítanak el, amelyekre szükség van a fakitermelő szakma hatékony és felelősségteljes gyakorlásához.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzés

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9-től 13 óráig, illetve 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat teljesítése
A gyakorlatot Budapesten biztosítjuk (Soroksári Botanikus Kert), de egyénileg, a résztvevő saját lakóhelyén önállóan is megvalósítható, illetve lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírását a programkövetelmény tartalmazza.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú végzettség, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel, vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Dísznövénykertész szakmai képzés (08125001)
Kerttervező tanfolyam

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2024. április 13.

Részvételi díj

A képzés díja

165.000 Ft helyett 135.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu