123RF

Dajka szakmai képzés

A dajka a bölcsődés és óvodáskorú gyermek gondozását, nevelését ellátó intézményben (bölcsődei dajkaként, óvodai dajkaként) a felsőfokú végzettségű szakember irányításával végzi munkáját. Közreműködik a gyermek gondozásában, a higiénés feltételek biztosításában, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtésében, valamint balesetvédelmi teendőket lát el. Ellátja a környezetgondozási és balesetmegelőzési teendőket. Munkáját a gyermek napirendjéhez igazodva, szervezi és végzi, a titoktartás kötelezettségének betartása mellett.

A képzés célja
A dajka szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak bölcsődés és óvodáskorú gyermek gondozására, nevelésére az ellátó intézményekben. Megtanulják a más szakemberekkel való együttműködést, a szakmai irányítás elfogadását. Tudják alkalmazni a személyi gondozási ismereteket, a gyermek aktív segítésének módszereit. Cél, hogy legyenek képesek a nevelés színtereit komplexen értelmezni, meghatározni a család, a bölcsőde és az óvoda szocializációban betöltött szerepét. Tudjanak információkat szerezni és kezelni a rábízott gyermekekről és családjukról. Legyenek képesek megkülönböztetni a bölcsőde és az óvoda gondozási/nevelési feladatait, ismerjék az intézmények személyi és tárgyi feltételeit. Tudják nyomon követni a gyermekek társas kapcsolatainak változásait. Az egyéni bánásmód elvét alkalmazzák, és adekvát kommunikációt gyakoroljanak. Lássák át a bölcsődés korú gyermek alapvető szükségleteit és az óvodáskorú gyermek alapvető tevékenységi formáit. Értsenek az életkorhoz illeszkedő higiénés szokások kialakításához és a gondozás, egészségvédelem egyéb területeihez (táplálkozás, pihenés/alvás, lázasság). Legyenek képesek a konyhai, az udvari és a takarítási feladatokat szakszerűen ellátni.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzés

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9-től 13 óráig, illetve 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A Dajka szakmai képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
Minimum 40 óra. A szakmai gyakorlat letölthető önállóan is bölcsődében, óvodában, gyermekotthonban, vagy bölcsődés, illetve óvodáskorú gyermeket ellátó egyéb intézményben. A szakmai gyakorlat teljesítése szerződött partnereinknél is lehetséges, illetve igény esetén segítünk a lakhelyhez legközelebbi lehetőségek megtalálásában.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szereznek, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános).

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel, vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Ajánlott képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Pedagógiai munkatárs (Pedagógiai asszisztens) szakmai képzés (01194002)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2024. március 9.

Részvételi díj

A képzés díja

100.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Gémesi Zita

Gémesi Zita

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-386-2717
E-mail: gemesi.zita@pszichologuskepzo.hu