123RF

Szobafestő részszakmára felkészítő szakmai oktatás

A szobafestő, a festő, mázoló, tapétázó alapszakmához tartozó részszakképesítés. A szobafestő OKJ,és a festő, mázoló OKJ képzések már nem megvalósíthatóak, az OKJ megszűnése okán, de szerencsére ugyanez a piacképes szakma megszerezhető az új képzési rendszerben, melyet intézményünk kínál. Bár a festő szakma elsősorban a férfiak körében elterjedt foglalkozás, a résztvevők körében női szobafestők is felsorakoznak, akik elsősorban a saját otthonukat szeretnék szebbé varázsolni, és ehhez kívánnak beható ismereteket, kézzelfogható, gyakorlatorientált tudást szerezni.

A szobafestő egy nagyon kreatív, és látványos szakmának számít az építőipar befejező szakmacsoportjai között. A szobafestő szakember munkájához tartozik, hogy a terveknek és a műszaki leírásnak megfelelően, különféle anyagú, méretű, és tulajdonságú külső és belső, új és régi felületeken bevonatrendszert alakítson ki, illetve újítson fel. Tevékenysége közben fontos a precizitás, mert hagyományos és modern technikákat, anyagokat, eszközöket, gépeket, és szerszámokat is kezel. A felületeket fantáziadús módon díszíti és megóvja a környezeti hatásokkal szemben. A megfelelő bevonatrendszer kialakításához elengedhetetlen a szakszerű felületdiagnosztika, a felület, előkészítése, előkezelése. Tevékenységét a kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával önállóan, a munka-, környezetvédelmi-, és biztonsági előírások betartása mellett végzi.

Képzés célja
A szobafestő képzés célja, hogy a résztvevő ismerje meg, és tudja a gyakorlatban is alkalmazni a hagyományos és modern festési technikákat, anyagokat, eszközöket, szerszámokat, gépeket. A maradandó, tartós munka elengedhetetlen része a felújítandó felület megfelelő vizsgálata és előkészítése, előkezelése. Ez része a munkadíj pontos meghatározásának, amelyhez ismerni kell a felületszámítást, a munka-időnormákat és az anyagmennyiségi normákat is. A megszerzett tudás birtokában a megrendelő igényeinek megfelelő festési, díszítési munkák elvégezhetők. A képzés célja, hogy a résztvevő képessé váljon a közintézmények, felépítmények falfelületeinek festésére. Ismerje meg a falfelületek vizsgálatát, előkészítését, előkezelését, bevonatolását.

Képzés célcsoportja
Alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező jelentkezők, akik az építőipar iránt érdeklődnek, és szívesen dolgoznának alkalmazottként, vagy vállalkozóként lakások, magánházak, luxusvillák, bemutató helyek, irodák, ipari létesítmények felújításán.

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3,5 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
A gyakorlatot Budapesten tanműhelyünkben biztosítjuk, de egyénileg, a résztvevő saját lakóhelyén önállóan is megvalósítható, illetve lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése, (ágazati alapvizsga).

Egészségügyi alkalmassági igazolás és pályaalkalmassági, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel, vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete:2024. február 17.

    Becsatlakozási határidő: 2024. április 6.

Részvételi díj

A képzés díja egyösszegű befizetés esetén

260.000 Ft helyett 200.000 Ft*

A képzés díja részletfizetés esetén

260.000 Ft helyett 210.000 Ft*

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmények
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Nádasdi Nikolett

Nádasdi Nikolett

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-938-4344
E-mail: nadasdi.nikolett@pszichologuskepzo.hu

Szarvas Krisztina

Szarvas Krisztina

Ügyvezető

Telefon: +36-20-359-5929
E-mail: info@pszichologuskepzo.hu