123RF

Gipszkartonszerelő részszakmára felkészítő szakmai oktatás

Szereted a könnyű és költséghatékony lakásfelújítást? Szívesen dolgoznál az építőiparban, esetleg meglévő építőipari vállalkozásod tevékenységi körét bővítenéd? Jelentkezz Gipszkartonszerelő tanfolyamunkra és szerezz azonnal hasznosítható szakmai tudást!

A gipszkartonozás egyre elterjedtebb megoldás épületek belső helyiségeinek takarására, fedésére (álmennyezet, tv fal, polcok, válaszfal, stb.), amit egy szakavatott gipszkartonos megfelelően tud kivitelezni.

A képzésen megszerzett szakismeret birtokában képes leszel elvégezni a szárazépítési szerkezetek szerelését, javítását és felületképzését, valamint az elkészült szerkezetek felmérését, illetve azok minőségi és mennyiségi ellenőrzését is.

Gipszkartonszerelőként ismerni fogod a szerelt válaszfalak, az előtétfalak, az aknafalak, a függesztett és a függesztés nélküli álmennyezetek, faszerkezetes, fa- és fémvázas tetőtérbeépítés kivitelezési technológiáit, valamint azok folyamatának szabályait és az alkalmazandó anyagokat.
Biztonsággal tudod majd kezelni a szakma speciális eszközeit, kéziszerszámait és kisgépeit, valamint szakszerűen fogod értelmezni az építészeti terveket is. Fontos lesz betartanod a tevékenységekhez kapcsolódó speciális munkavédelmi előírásokat. Szerelt szerkezeti rendszereket tudsz majd javítani, szakszerűen bontani, és a hulladékot kezelni.
A gipszkartonozás menetének első lépése a szárazépítés vázszerkezetének megfelelő anyagok és termékek kiválasztása és ezek szakszerű tárolása, illetve előkészítése.
A fogadó felületet műszerrel és szemrevételezéssel is ellenőrizned és javítanod kell.
Az építészeti terv nagy segítségedre lesz, mely alapján a szárazépítési szerkezetek anyagmennyiségét tudod kiszámítani és a válaszfalak, az állmennyezet vagy tetőtér szerkezeteket kitűzni.
Ezután következhet a szárazépítési anyagok vágása és méretre szabása, illetve szakszerű beépítése.
Arra nagyon kell ügyelni, hogy a szerszámokat, kisgépeket és a segédszerkezeteket szakszerűen és balesetmentesen alkalmazd. Amennyiben elkészült a szerkezet, akkor azt a szakmai előírásoknak megfelelően kell ellenőrizned. Munkád során használnod kell a szakmai nyelvezetet és a szakterület technológiáit, valamint alkalmaznod kell a munkavédelmi eszközöket és nagyon fontos, betartanod a munka-, baleset- és tűzvédelmi előírásokat is. Ebben a szakmában egyéni és csoportos munkában egyaránt dolgozhatsz, valamint más szakmákkal is együttműködhetsz.

Képzés célja
Gipszkartonszerelő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket sajátítanak el, amellyel képessé válnak a szárazépítési szerkezetek feladatainak magas szintű ellátására.
Várunk Gipszkartonszerelő képzésünkön, ha vonz az egyedi formák, beépített rendszerek, válaszfalak, álmennyezetek kialakítása és szeretnéd megtanulni, hogyan adj át olyan munkát, amely hosszú éveken át megőrzi magas minőségét.

Képzés célcsoportja
Mindazok a minimum alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező jelentkezők, akik egyéni és/vagy csoportos munkában szerelnének szárazépítési szerkezeteket. Akik az építőipar iránt érdeklődnek, és szívesen dolgoznának alkalmazottként, vagy vállalkozóként lakások, magánházak, luxusvillák, bemutató helyek, irodák, ipari létesítmények építésében, felújításán.

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
A gyakorlatot Budapesten tanműhelyünkben biztosítjuk, de egyénileg, a résztvevő saját lakóhelyén önállóan is megvalósítható, illetve lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése, (ágazati alapvizsga).

Egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel, vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete:2023. november 26.

    Becsatlakozási határidő:2024. január 13-ig

Részvételi díj

A képzés díja

280.000 Ft helyett 210.000 Ft*

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmények
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Baráth Bernadett

Baráth Bernadett

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-359-5917
vagy +36-20-359-5929 (Szarvas Krisztina)
E-mail: barath.bernadett@pszichologuskepzo.hu