123RF

Aranykalászos gazda részszakmára felkészítő szakmai oktatás

Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember. A mezőgazdasági termelési feladatokat gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon végzi, ismeri az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjait. Képes a talaj-előkészítést, vetést, növényápolást, a talaj termőképességének fenntartásával kapcsolatos feladatokat ellátni, az élelmezési és a takarmányozási célra termesztett növényeket betakarítani, tárolni, tartósítani, állatjólléti és -higiéniai, tartástechnológiai feladatokat végrehajtani, állatot szaporítani, takarmányozni, zöldségtermesztési, gyümölcs- és szőlőtermesztési feladatokat ellátni, mezőgazdasági munkagépeket, építményt karbantartani, egyszerű javítást végezni, környezet-, tűz- és munkavédelmi előírásokat betartani és betartatni, kereskedelmi, vállalkozási, szervezési és ügyviteli tevékenységet végezni, önálló agrárgazdasági vállalkozást működtetni.
Az aranykalászos gazda tevékenységi körének ellátásához szükséges a mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély, amelynek megszerzésére – külön hatósági vizsga keretében – a képzés alatt lehetőség van.

Képzés célja
Mint mezőgazdasági szakember gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon lássa el termelési feladatokat. Legyen tisztában az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjaival. Tudja ellátni a talaj-előkészítést, vetést, növényápolást, a betakarítást. Értsen az állatjólléti és -higiéniai, tartástechnológiai feladatokat végrehajtásához, tudjon állatot szaporítani, takarmányozni. Mezőgazdasági munkagépeket, építményt tartson karban, és tudjon önálló agrárgazdasági vállalkozást működtetni.
Az aranykalászos gazda tevékenységi körének ellátásához szükséges a mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély, amelynek megszerzésére – külön hatósági vizsga keretében – a képzés alatt lehetőség van.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzési napok
A képzést online kontakt órában, hétvégi napokra szervezzük (szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken délután), 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A gyakorlatot Pest megyei partnereinknél biztosítjuk, de lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
2,5 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
A képzés részeként töltendő.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

Az Aranykalászos gazda bizonyítvány megszerzése után, a Kormányhivataltól díjmentesen igényelhető mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány (zöld traktoros kiskönyv).
A jogosítvány a tulajdonosát feljogosítja 37 kW feletti teljesítményű traktor, 2 méter feletti vágóasztal szélességű önjáró mezőgazdasági betakarítógép (kombájn) vezetésére,
fejő és tejfeldolgozó gép illetve baromfi keltető gép kezelésére.
Ezt a jogosítványt a Pest Megyei Kormányhivatal Földművelési és Erdészeti osztálya állítja ki.
A jogosítvány igényléséhez kell: kitöltött igénylőlap, bizonyítvány másolat, és 1 db igazolványkép.
Az igénylés menetéről bővebben:
Tájékoztató a mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány igénylésével kapcsolatban

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség, vagy a Dobbantó program elvégzése, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mailcímmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2023. március 25.

    Becsatlakozási határidő: 2023. április 22.

Részvételi díj

A képzés díja

120.000 Ft helyett 110.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu

Szarvas Krisztina

Szarvas Krisztina

Ügyvezető

Telefon: +36-20-359-5929
E-mail: info@pszichologuskepzo.hu