123RF

Aranykalászos gazda részszakmára felkészítő szakmai oktatás

Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember. A mezőgazdasági termelési feladatokat gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon végzi, ismeri az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjait. Képes a talaj-előkészítést, vetést, növényápolást, a talaj termőképességének fenntartásával kapcsolatos feladatokat ellátni, az élelmezési és a takarmányozási célra termesztett növényeket betakarítani, tárolni, tartósítani, állatjólléti és -higiéniai, tartástechnológiai feladatokat végrehajtani, állatot szaporítani, takarmányozni, zöldségtermesztési, gyümölcs- és szőlőtermesztési feladatokat ellátni, mezőgazdasági munkagépeket, építményt karbantartani, egyszerű javítást végezni, környezet-, tűz- és munkavédelmi előírásokat betartani és betartatni, kereskedelmi, vállalkozási, szervezési és ügyviteli tevékenységet végezni, önálló agrárgazdasági vállalkozást működtetni.

Képzés célja
Mint mezőgazdasági szakember gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon lássa el termelési feladatokat. Legyen tisztában az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjaival. Tudja ellátni a talaj-előkészítést, vetést, növényápolást, a betakarítást. Értsen az állatjólléti és -higiéniai, tartástechnológiai feladatokat végrehajtásához, tudjon állatot szaporítani, takarmányozni. Mezőgazdasági munkagépeket, építményt tartson karban, és tudjon önálló agrárgazdasági vállalkozást működtetni.
Az aranykalászos gazda tevékenységi körének ellátásához szükséges a mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély, amelynek megszerzésére – külön hatósági vizsga keretében – a képzés alatt lehetőség van.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzési napok
A képzést online kontakt órában, hétvégi napokra szervezzük (szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken délután), 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A gyakorlatot Pest megyei partnereinknél biztosítjuk, de lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
2,5 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
A képzés részeként töltendő.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

Az Aranykalászos gazda bizonyítvány megszerzése után, a Kormányhivataltól díjmentesen igényelhető mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány (zöld traktoros kiskönyv).
A jogosítvány a tulajdonosát feljogosítja 37 kW feletti teljesítményű traktor, 2 méter feletti vágóasztal szélességű önjáró mezőgazdasági betakarítógép (kombájn) vezetésére,
fejő és tejfeldolgozó gép illetve baromfi keltető gép kezelésére.
Ezt a jogosítványt a Pest Megyei Kormányhivatal Földművelési és Erdészeti osztálya állítja ki.
A jogosítvány igényléséhez kell: kitöltött igénylőlap, bizonyítvány másolat, és 1 db igazolványkép.
Az igénylés menetéről bővebben:
Tájékoztató a mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány igénylésével kapcsolatban

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség, vagy a Dobbantó program elvégzése, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mailcímmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2023. december 9.

    Becsatlakozási határidő: 2024. január 6.

Részvételi díj

A képzés díja

Egyösszegű befizetés esetén:

120.000 Ft helyett 95.000 Ft *

Részletfizetés esetén:

120.000 Ft helyett 110.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu

Szarvas Krisztina

Szarvas Krisztina

Ügyvezető

Telefon: +36-20-359-5929
E-mail: info@pszichologuskepzo.hu