123RF

Fűszer- és gyógynövény szaporító tanfolyam

Érdekel a kertészkedés és a növénytermesztés? Szeretnél többet megtudni a fűszernövényekről, a gyógynövényekről és a természetes gyógymódokról? Jelentkezz Fűszer- és gyógynövény szaporító képzésünkre és hasznosítsd tudásodat a szabad földterületeden.
A fűszernövények és gyógynövények termesztése izgalmas és hasznos tevékenység, amely számos lehetőséget nyújt a kertészet és a gyógyászat terén.

Tanfolyam célja
A tanfolyam egy mélyreható és átfogó oktatási programot kínál, amely egy kihagyhatatlan lehetőség arra, hogy elmélyedj a gyógynövények varázslatos világában és életedet egy egészségesebb, kreatívabb és környezettudatosabb irányba tereld.

Nálunk megismerheted a különböző fűszernövények és gyógynövények fajtáit és nevezéktanát, illetve a gyógynövények sokoldalú felhasználási területét, beleértve a gyógyászatot, kozmetikumokat és konyhai alkalmazásokat. Tanulhatsz a gyógynövényekből kinyerhető illóolajokról és egyéb gyógyászati kivonatokról, valamint ezek alkalmazásáról a mindennapi életben. Tanulmányozhatod a hagyományos népi gyógyászatban használt növények jellemzőit, tulajdonságait, valamint azokat a részeket, amiket felhasználhatunk (levelek, virágok, gyökerek stb.) az ezekhez kapcsolódó gyógyító praktikákhoz. Ehhez szükséges ismerned a gyógynövények gyűjtésének, feldolgozásának, termesztésének, valamint szaporításának különböző aspektusait.

A képzés témaköreinek főbb elemei közül kiemelkedik a drogok fogalma és szerepe, a drogok tudományos nevezéktana, a növényi drogok kategorizálása, a hatóanyagok szerepe, valamint a drogok minőségi követelményei és a minősítési szempontok. Ezek az alapvető fogalmak és területek segítenek az átfogó drogismeretek kialakításában, ami fontos azok biztonságos és hatékony használatához.

Tanfolyamunk gyakorlati része a kézzelfogható készségek fejlesztésére összpontosít, beleértve a ládatöltést (perlittel, tőzeggel), a magvetést, a dugványozás technikáinak elsajátítását, valamint a növény- és drogismeret mélyítését. Emellett kreatív alkotásokat is magában foglal, például a különféle gyógynövénykészítmények elkészítése, mint az aromás fürdősók, gyógynövénytinktúrák és gyógyborok.

Tanfolyam témái

Aktuális tanfolyamok

    Képzés helyszíne:BUDAPEST

    Képzés kezdete:2024. március 23.

Részvételi díj

Egyösszegű befizetés esetén

45.000 Ft

Részletfizetés esetén

65.000 Ft

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu