123RF

Fűszer- és gyógynövény szaporító tanfolyam

Tanfolyam célja
A foglalkozások végén a résztvevők magabiztosan nevén nevezik a bemutatott fűszer- és gyógynövényeket, azok szaporítható növényi részeit és be is tudják mutatni azok szaporítási módjait. Ezen túlmenően képesek lesznek jó minőségű gyógyteákat, aromás fürdősókat készíteni, melyek sok betegég enyhítésére alkalmazhatóak.

Az elsajátított ismereteknek köszönhetően képessé válnak megkülönböztetni és alkalmazni a különböző bujtásolási, dugványozási formákat. Tisztában lesznek a fényre csírázó illetve föld alatt csírázó magvetési technológiákkal. Elsajátítják a kézi eszközökkel végzett talajművelési módszereket.

A foglalkozásokon fizikálisan jelennek meg (cserepes növények, hajtásvégek, termések, magvak) a bemutatni kívánt növények mellett rajzos morfológiai fotók is, melyeket megvizsgálnak a résztvevők, hogy a közel hasonló növények legfontosabb különbségeit elsajátítsák. (Ez utóbbi azért fontos, mivel jónéhány mérgező növény megtévesztésig hasonlít egyes gyógynövényekre.)

Tanfolyamok témái
rozmaring, levendula, kakukkfű, bazsalikom, különböző menta fajták, lestyán, snidling…stb és más fűszer és gyógynövények gyógyító hatásai, és szaporítási módjai

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Tanfolyam időtartama
2 hónap

Elméleti és gyakorlati tanfolyam
Az előadásokat és a gyakorlatot hetente két alkalommal (főképp kedden és pénteken) tartjuk, 16.30-20.30 óráig. Néhány héttel az előadás kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Tematika

Javasolt kimenet: házivizsga, ami növényismeretből és azok szaporításából áll, melyet követően a házivizsgát teljesítők kapnak egy elismerő oklevelet.

Szükséges anyagok, kellékek, eszközök: cserepes élő növények, vetőmagvak, tőzeg, perlit, szaporító tálca, szaporító láda, dugványvágó olló v. metszőolló, öntözőkanna, sókristály, vízforraló, poharak, ízesítők

Javasolt témakörök

A résztvevők úgy haladnak a tananyag elsajátításában, hogy a növényeknek egy-egy levelét, hajtását, magvát felragasztják egy füzetbe, lapra és nem kell feltétlenül jegyzetelniük, mivel a tananyagot digitális formában meg is kapják. A foglalkozások alkalmával a fűszer- és gyógynövények szaporítási módjait is megismerik a résztvevők, illetve a helyszínen be is gyakorolják a mozdulatokat. A foglalkozásokon lehetőségük nyílik arra is, hogy megtanuljanak aromás fürdősót is készíteni.

Vizsga

Vizsgadíj
a tandíj tartalmazza

Sikeres vizsga igazolása
A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők Fűszer- és gyógynövény szaporító tanúsítványt kapnak. Külföldi tervek, munkalehetőség esetén angol nyelvű tanúsítványt is kérhetsz.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Minimum 8 általános végzettség, illetve a részvételi díj első részletének befizetése.

Aktuális tanfolyamok

Részvételi díj

Egy összegű befizetés esetén

45.000 Ft

Részletfizetés esetén
Részletfizetés lehetséges, kamatmentes részletekben a képzés ideje alatt.

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu