SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconLakott-területi fakitermelő képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

PEDAGÓGIAI MUNKATÁRS (PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS) SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 01194002
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:
University Home Page Services

Ha szereted a gyerekeket és szívesen töltöd velük az idődet, akkor gyere, tanulj nálunk pedagógiai asszisztensnek és szerezz mielőbb piacképes szakmát.

A képzésen olyan ismereteket, készségeket és kompetenciákat sajátíthatsz el, amelyet pedagógiai asszisztensként könnyen tudsz majd hasznosítani. Megtanulhatod, hogy az óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb gyermeknevelő-, gondozó intézményben a felsőfokú végzettségű szakember irányításával hogyan végezd a munkádat.

A feladatkörödbe beletartozik, hogy segítesz az óvónőnek, pedagógusnak a gyerekek körüli teendőkben és a gyerekeknek is pl. az étkezéseknél, a mosdóban vagy az öltözködésnél. A kompetenciahatárokat betartva közreműködsz a gyermekek tevékenységeinek, tanítási óráinak előkészítésében és az intézményen kívüli programok (múzeumlátogatás, színház), valamint a szabadidős feladatok megszervezésében és lebonyolításában is. Fontos koordinálnod a családok és az intézmény közötti kapcsolattartást a hatékony kommunikáció és a gyermekek eredményes fejlődése érdekében.

A munkád során a differenciált bánásmódot alkalmazod, különös figyelemmel a hátrányos szociális környezetből érkező gyermekre és családjára, emellett figyeled a különleges gondozáshoz való jogok érvényesülését is. Emellett számos feladatra számíthatsz még (pl.: adminisztráció, pedagógiai és pszichológiai ismeretek alkalmazása, információgyűjtés, szociális problémák felismerése, konfliktuskezelés, stb.), amelyet pedagógiai asszisztensként el kell végezned, ezzel támogatva a pedagógusok munkáját.

A képzés célja

A résztvevő lelje örömét a gyermekkel/fiatalokkal való foglalkozásban. Tanulja meg és gyakorolja be az óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő,- gondozó) intézményben megvalósuló rendezvények, programok szabadidős tevékenységek szervezését, ügyeleti feladatok ellátását, a tanórák eszközeinek előkészítését – felsőfokú végzettségű szakember irányítása mellett. Értse meg és értelmezze a nevelési/oktatási feladatokat, alkalmazza a pedagógiai, pszichológiai, egészségtani, családtani ismereteit. Legyen képes a szociális akadályok, a különleges bánásmódot igénylő gyermek felismerésére, differenciált bánásmód alkalmazására. Legyen hajlandó a különböző helyzetben élő emberek iránti empátiára, toleranciára, a szakmai, etikai szabályok betartására, szakmai értékek képviseletére, együttműködni más szakemberekkel. Ismerje fel a konfliktusokat, kezdeményezze a feltárásukat, legyen kész a megoldásukra. Adekvát kommunikációt alkalmazzon. Képessé kell válnia pontos, következetes munkára, módszeres munkavégzésre. A folyamatos önművelés és önértékelés igénye jellemezze.

Képzés célcsoportja
  • Érettségi végzettséggel rendelkező jelentkezők, akik részt vennének óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő, gondozó) intézményben a gyermeknevelésben.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 3410 Oktatási asszisztens
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 14.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
155.000 Ft helyett csak 120.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
7 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Pedagógiai, pszichológiai ismeretek
  • Családpedagógiai alapismeretek
  • Szabadidő-pedagógia
  • Gondozás és egészségvédelem
  • Kommunikáció és viselkedéskultúra

Szakmai gyakorlat
Minimum 40 óra. A szakmai gyakorlat letölthető önállóan is óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő, gondozó) intézményben.
A szakmai gyakorlat teljesítése szerződött partnereinknél is lehetséges, illetve igény esetén segítünk a lakhelyhez legközelebbi lehetőségek megtalálásában

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

NÁDASDI NIKOLETT

NÁDASDI NIKOLETT

Oktatásszervező

E-mail: nadasdi.nikolett@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 938 4344

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Mit csinál egy Pedagógiai asszisztens?

pedagógiai asszisztens óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő-, gondozó) intézményben foglalkoztatott szakember, aki felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. A kompetenciahatárokat betartva közreműködik a gyermek/fiatal tevékenységeinek, tanítási óráinak előkészítésében és lebonyolításában. Részt vesz az intézményen belüli és intézményen kívüli programok, szabadidős feladatok előkészítésében és lebonyolításában. Felügyeli, kíséri a csoportot, gondozási feladatokat lát el, részt vesz a gondjaira bízott gyermek/fiatal higiénés szokásrendszerének kialakításában. Koordinálja a család és az intézmény kapcsolattartását. Munkája során differenciált bánásmódot alkalmaz. Különös figyelmet fordít a hátrányos szociokulturális környezetből érkező gyermekre, tanulóra és családjára, valamint figyel a különleges gondozáshoz való jog érvényesülésére. Munkáját a családokkal, más szakemberekkel és a gyermekkel/fiatallal történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

Ha pedagógushiány van, akkor helyettesítesz a napi feladatokban, pl. a foglalkozásokhoz szükséges dolgokat összekészíteni, kivágni, ragasztani vagy ovisoknál az altatásnál és a meseolvasásnál vagy az elsősöknél segíteni pl. technikaórán vagy esetleg ha kísérni kell őket valahova (kiállítás, orvosi vizsgálat, kirándulás).

Azt fontos tudnod, hogy a családokkal, más szakemberekkel és a gyermekekkel történő kölcsönös tisztelet és tolerancia elengedhetetlen ebben a szakmában.

A Pedagógiai munkatárs (Pedagógiai asszisztens) szakmai képzésünk sikeres elvégzésével egy AJÁNDÉK (Gyermekpszichológiai konzulens) tanúsítványt is szerezhetsz, mellyel tudásod még magasabb szintű lesz a gyermekpszichológia területén.

Jelentkezz, ha értesz a gyerekek nyelvén, bírod a hangzavart, türelmes vagy és empatikus, valamint képes vagy hasznos időtöltésre ösztönözni a rád bízott gyermekeket!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!