SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconLakott-területi fakitermelő képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

GYERMEKPSZICHOLÓGIAI KONZULENS ONLINE TANFOLYAM

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

GYERMEKPSZICHOLÓGIAI KONZULENS ONLINE TANFOLYAM

Nyilvántartási szám: B/2020/000414
Államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó bejelentett képzés

gyermekpszichologogiai-konzulens-online-tanfolyam

Napi szinten foglalkozol gyermekekkel, esetleg családbővítést tervezel? Szeretnéd megérteni a kicsik pszichológiai fejlődését, viselkedését és szükségleteit? Jelentkezz Gyermekpszichológiai konzulens képzésünkre és nyerj betekintést a gyermekpszichológia világába.

A család fontos szerepet játszik a gyermekek nevelésében, de nem csupán ők vannak hatással rájuk. Az iskolák, barátok, közösségek és a társadalmi normák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen értékeket és viselkedési mintákat sajátítanak el. Szülőként, nevelőként az egyes életkorokhoz kapcsolódó fejlődési szakaszok és fejlődési kihívások, a gyakori viselkedészavarok (pl.: hiperaktivitás, figyelemhiányos zavar), az emocionális nehézségek (pl.: szorongás, szuperérzékenység), valamint a tanulási zavarok (pl.: diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) jeleit mielőbb fel kell tudnunk mérni és emellett nagyon fontos, hogy együttműködjünk és  támogassuk a gyermekeket.

A tanfolyam során elsajátíthatod a pszichológiai alapfogalmakat, irányokat, összefüggéseket, a diagnosztizálás lényegét, a gyermeki személyiség integrálatlansága és a felnőtt személyiség integráltsága közötti különbségeket.

Tanulhatsz a patológiás személyiségzavarról, amelyre a személyiség mélyen gyökerező és tartós mintázatai jellemzőek, és komolyan érintik az egyén kapcsolatait, munkáját és mindennapi funkcióit. Ezek a zavarok általában a társadalmi normáktól és elvárásoktól való jelentős eltéréseket tartalmaznak, és a személy érzéseiben, gondolkodásában, illetve viselkedésében is megnyilvánulhatnak (pl.: antiszociális, borderline, nárcisztikus vagy paranoid személyiségzavarok). A tanfolyam lehetővé teszi számodra, hogy mélyebben megértsd a gyermekek és serdülők fejlődési folyamatait. Gyere és biztosítsd be helyed a Gyermekpszichológiai konzulens képzésünkön és lépj szintet a  gyermeknevelésben!

A képzés célja

Életünk legfontosabb kincse a gyermek. Nem egyformán neveltek minket. Olyan jó lenne megérteni, hogy szüleink miért viselkedtek velünk úgy, ahogy tették, szeretnénk megérteni őket és, ha valamit nem jól tettek és nekünk ezért nincs jó megoldási stratégiánk, meg szeretnénk tanulni az eszköztárat és a lehetőségeket, amivel jobb szülővé, nevelővé válhatunk.

Iskolánk törekvése, hogy ezzel a tanfolyammal hozzásegítse résztvevőinket, hogy értőn vehessenek részt gyermekeik, neveltjeik fejlesztésében. Képesek legyetek felmérni az egyes sérülésekre utaló jeleket (pl. figyelemkoncentrációs zavar) és megfelelő szakember segítségét kérni időben. A résztvevők elsajátítják a pszichológiai alapfogalmakat, irányokat, összefüggéseket, a diagnosztizálás lényegét, a gyermeki személyiség integrálatlansága és a felnőtt személyiség integráltsága közötti különbségeket. Megismeritek az egészséges és a patológiás személyiség közti különbségeket, melyre utaló magatartást, már gyermekkorban fontos felismerni (például lopás, hazugság, túlzott fantáziálás, stb.) Érteni fogjátok a gyermeki lélekben lezajló lelki folyamatok alapvető összefüggéseit.

Képzés célcsoportja
 • Mindazok, akik gyermekekkel foglalkoznak, vagy kívánnak foglalkozni, beleértve azokat is, akik gyermekvállalásra készülnek.
 • A pedagógiai, illetve a szociális pályán dolgozóknak.
 • Azok a szülők nagyszülők, testvérek, keresztszülők, stb., akik tudni és érteni akarják gyermekeik, illetve gyermekkorú családtagjuk lélektani fejlődését és aktívan részt kívánnak venni nevelésében, fejlesztésében.
Betölthető munkakörök

A tanfolyam nem alkalmas munkakör betöltésére, saját önismeret és kompetenciafejlesztésben hasznosítható.

agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 14.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja egyösszegű befizetés esetén:
158.000 Ft helyett 130.000 Ft*

Kedvezmény
28.000 Ft

A képzés díja részletfizetés esetén:
158.000 Ft 

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Vizsgadíj
25.000 Ft

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A feltüntetett árak bruttó árak. A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Képzési napok
A képzést (élő) online formában,  hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között (többnyire délelőtt) tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
6 hónap

A képzés témakörei

 • Fejlődéslélektan.  Kritikus fejlődési szakaszok. Pszichés zavarok okai. Ürítési zavarok. Tic. Kóros szokások. Beszédzavarok. Részképesség-zavarok. Magatartászavarok. Gyermekkori depresszió. Konfliktuskezelés.
 • Pszichogén funkciózavarok. Alvászavarok. Táplálkozás és kiválasztás zavarai. Ritmikus, motoros rendellenességek. Pszichoszomatikus zavarok. Neurózisok. Szorongáselméletek. Hangulati rendellenességek.
 • Diszlexia, diszgráfia, prevenció, reedukáció. Tanulási zavarok. Diszkalkulia. Figyelemzavar. Magatartási zavarok. Fejlesztő játékok.
 • Agresszió, indulatkezelés, testvérharc. A család. Szociálpszichológiai agresszió. Szociálbiológiai agresszió. Testvérharc. Indulatkezelési technikák.
 • Gyógyító mesék, meseterápia. Gyermeki gondolkodás jellemzői. Mesei motívumok. Belső képalkotás. Televízió hatása. Meseterápia. Diszkusszió. Szorongás feloldása. Antropozófia.
 • Pszichológiai tesztek I-II. TAT. Rajz-tesztek. Rorsach-próba. Hamilton depresszió skála. MAWI-teszt. Iskolaérettségi vizsgálata. Mini mentál státusz vizsgálat. Beck depresszió kérdőív.
 • ADHD és figyelemkoncentrációs zavarok, terápiás lehetőségek. ADHD fogalma és történelmi megközelítése. Mentálhigiénés mozgalmak. Lelki egészségvédelem lépcsői. Agresszió és agresszivitás. Emberi kapcsolatok. Erkölcs és lelki egészségvédelem.
 • Fogyatékkal élők mediációja. Fogyatékosságok formái. Mit jelent a mediáció? Intézményi háttér. Rehabilitáció és annak működése.
 • Családdinamika és családterápiás helyzetek. Család mint rendszer. Családdinamikai szempontok. Családterápiák. Veszteségek kezelése. Családi interjú. Családi konfliktusok eredete, kezelése.
 • Gyermekrajz-elemzés. Gyermekkori rajzok átvilágítása. Gyermekterápia. Diagnosztika. Családszerkezet. Gyermeklélektan-fejlődési szakaszok. Emberrajz. Családrajz.

Gyakorlati idő teljesítése
A gyakorlat teljesítése a képzés időtartama alatt rugalmasan történik. Egyéni érdeklődési kör alapján, az oktatásszervező útmutatása szerint.

A sikeresen teljesített tanfolyam után Gyermekpszichológiai konzulens tanúsítványt állítunk ki, amelyet igényelhetsz angol és német nyelven is.

A képzés házi vizsgával zárul, amit elektronikus úton szervezünk meg. A vizsga teljesítése nem kötelező.

Az általunk kiadott tanúsítvány nem jogosítja fel a képzés elvégzőjét a pszichológus cím használatára, terápiák, pszichológiai tanácsadások folytatására. Pszichológiai alapú képzéseink többlet ismereteket biztosítanak, mely viszont számos intézményben előnyként szolgál a résztvevő számára. A szakképesítést igénylő állások betöltése az állam által elismert szakképesítésekkel lehetségesek, melyek elvégzésére szintén van lehetőség intézményünknél (szakmai képzések és részszakmák).

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
A képzési díj első részletének befizetése.
(Ajánlott a tanfolyamra történő jelentkezés előtt a Pszichológiai konzulens tanfolyam elvégzése, biztosítva ezzel az alapok megszerzését.)

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

JELENTKEZÉS GYERMEKPSZICHOLÓGIAI KONZULENS ONLINE TANFOLYAMRA

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

GHDAMSSI-NAGY ESZTER

GHDAMSSI-NAGY ESZTER

Oktatásszervező

E-mail: nagy.eszter@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 314 9856

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!