SZAKMAI KÉPZÉSEK

caret right iconÁllatorvosi asszisztens
caret right iconBiztonságszervező képzés
caret right iconBútorbolti eladó képzés
caret right iconCsoportos fitness instruktor képzés
caret right iconDajka képzés
caret right iconDemencia gondozó képzés
caret right iconDísznövénykertész képzés
caret right iconDrogerista képzés
caret right iconÉlelmiszer-eladó képzés
caret right iconFakitermelő képzés
caret right iconFalusi turizmus szolgáltató képzés
caret right iconFalusi vendéglátó képzés
caret right iconFitness instruktor képzés
caret right iconGyorséttermi eladó
caret right iconIngatlankezelő képzés
caret right iconIngatlanközvetítő képzés
caret right iconIngatlanvagyon-értékelő és -közvetítő képzés
caret right iconJátékbolti eladó képzés
caret right iconKulturális rendezvény szervezője képzés
caret right iconKutyakozmetikus képzés
caret right iconLakott-területi fakitermelő képzés
caret right iconMunkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés
caret right iconMűszaki eladó képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (gyógypedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconPedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzés
caret right iconRaktárvezető képzés
caret right iconRuházati eladó képzés
caret right iconSzemély- és vagyonőr képzés
caret right iconTársasházkezelő képzés
caret right iconÜzletvezető képzés
caret right iconVállalkozási mérlegképes könyvelő képzés
caret right iconVegyi áru eladó képzés
caret right iconVirágkötő és virágkereskedő képzés
caret right iconZöldség- és gyümölcstermesztő képzés

FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNY SZAPORÍTÓ TANFOLYAM

Budapesti gyakorlati oktatással

FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNY SZAPORÍTÓ TANFOLYAM

Nyilvántartási szám: B/2020/000414
Államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó bejelentett képzés

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

Érdekel a kertészkedés és a növénytermesztés? Szeretnél többet megtudni a fűszernövényekről, a gyógynövényekről és a természetes gyógymódokról? Jelentkezz Fűszer- és gyógynövényszaporító képzésünkre és hasznosítsd tudásodat a szabad földterületeden. A fűszernövények és gyógynövények termesztése izgalmas és hasznos tevékenység, amely számos lehetőséget nyújt a kertészet és a gyógyászat terén. A képzés során átfogó bevezetést kapsz a fűszer- és gyógynövények világába. Megismerheted a leggyakrabban termesztett fűszernövények és gyógynövények szaporításának alapjait és specifikus technikáját.

University Home Page Services

Elsajátíthatod a megfelelő vetőmagok és palánták előkészítését, a különböző szaporítási technikákat, mint például a magvetést, a dugványozást vagy az osztással történő szaporítást, a metszést és az optimális növekedési feltételeket, továbbá megtanulhatod a megfelelő tápanyag- és vízellátást, a trágyázást, a talajelőkészítést és egyéb fontos gyakorlati szempontokat. Az ilyen széleskörű szakmai ismeret és a gyakorlati készségek lehetővé teszik számodra, hogy hatékonyan szaporítsd a kívánt növényeket magánkertben vagy akár kertészeti vállalkozásban is, valamint megerősíti a kertészeti szakértelemmel való előrehaladásodat. A tanfolyamon megismerkedhetsz a különböző fűszernövények és gyógynövények fajtáival. Tanulmányozhatod a növények jellemzőit, tulajdonságait, valamint azokat a részeket, amiket felhasználhatunk (levelek, virágok, gyökerek stb.).

Képes leszel jó minőségű gyógyteákat, aromás fürdősókat készíteni, melyek sok betegég enyhítésére alkalmazhatóak. Válaszd Fűszer- és gyógynövényszaporító képzésünket és hozz létre saját kertészeti üzletet, termelői piacot vagy online értékesítést.

A képzés célja

A foglalkozások végén a résztvevők magabiztosan nevén nevezik a bemutatott fűszer- és gyógynövényeket, azok szaporítható növényi részeit és be is tudják mutatni azok szaporítási módjait. Ezen túlmenően képesek lesznek jó minőségű gyógyteákat, aromás fürdősókat készíteni, melyek sok betegég enyhítésére alkalmazhatóak. Az elsajátított ismereteknek köszönhetően képessé válnak megkülönböztetni és alkalmazni a különböző bujtásolási, dugványozási formákat. Tisztában lesznek a fényre csírázó illetve föld alatt csírázó magvetési technológiákkal. Elsajátítják a kézi eszközökkel végzett talajművelési módszereket.

A foglalkozásokon fizikálisan jelennek meg (cserepes növények, hajtásvégek, termések, magvak) a bemutatni kívánt növények mellett rajzos morfológiai fotók is, melyeket megvizsgálnak a résztvevők, hogy a közel hasonló növények legfontosabb különbségeit elsajátítsák. (Ez utóbbi azért fontos, mivel jónéhány mérgező növény megtévesztésig hasonlít egyes gyógynövényekre.)

Képzés célcsoportja
  • Olyan személyek, akik kreativitásukat és természet iránti szeretetüket kívánják ötvözni a fűszer- és gyógynövények megismerésével
  • Akik figyelnek környezetükre, és úgy fejlesztenék azt, hogy közben óvják is
  • Azok, akik szívesen megismernék az egészséges életmód „sztárnövényeinek” szaporítási-, nevelési- és felhasználási módjait
  • Akik az egészséges életmódot követik, vagy ezzel kapcsolatos munkakörben dolgoznak, és bővítenék kompetenciáikat
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Budapest

Képzés kezdete:
2024. augusztus 24.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja egyösszegű befizetéssel
60.000 Ft

A képzés díja részletfizetéssel
70.000 Ft

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A feltüntetett árak bruttó árak. A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Képzési napok
Az előadásokat és a gyakorlatot hetente két alkalommal (főképp kedden és pénteken) tartjuk, 16.30-20.30 óráig. Néhány héttel az előadás kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Képzési idő
2 hónap

A Fűszer- és gyógynövény szaporító tanfolyam tananyagegységei

  • A résztvevők úgy haladnak a tananyag elsajátításában, hogy a növényeknek egy-egy levelét, hajtását, magvát felragasztják egy füzetbe, lapra és nem kell feltétlenül jegyzetelniük, mivel a tananyagot digitális formában meg is kapják. A foglalkozások alkalmával a fűszer- és gyógynövények szaporítási módjait is megismerik a résztvevők, illetve a helyszínen be is gyakorolják a mozdulatokat. A foglalkozásokon lehetőségük nyílik arra is, hogy megtanuljanak aromás fürdősót is készíteni.
  • Javasolt kimenet: házivizsga, ami növényismeretből és azok szaporításából áll, melyet követően a házivizsgát teljesítők kapnak egy elismerő oklevelet.
  • Szükséges anyagok, kellékek, eszközök: cserepes élő növények, vetőmagvak, tőzeg, perlit, szaporító tálca, szaporító láda, dugványvágó olló v. metszőolló, öntözőkanna, sókristály, vízforraló, poharak, ízesítők

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők Fűszer- és gyógynövény szaporító tanúsítványt kapnak. Külföldi tervek, munkalehetőség esetén angol és német nyelvű tanúsítványt is kérhetsz.

Vizsgadíj
A képzés díja tartalmazza

Jelentkezés feltételei
Minimum 8 általános végzettség, illetve a részvételi díj első részletének befizetése.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

JELENTKEZÉS FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNY SZAPORÍTÓ TANFOLYAMRA

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

PÜNKÖSDI MÓNIKA

PÜNKÖSDI MÓNIKA

Oktatásszervező

E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 220 0592

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!