KRIMINÁLPSZICHOLÓGIAI KONZULENS ONLINE TANFOLYAM

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

KRIMINÁLPSZICHOLÓGIAI KONZULENS ONLINE TANFOLYAM

Nyilvántartási szám: B/2020/000414
Államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó bejelentett képzés

University Home Page Services

Szereted a krimisorozatokat, de szeretnél reális képet kapni a bűnözők mentális folyamatairól és azok hatásáról a bűnügyi eljárásokra? Akkor válaszd Kriminálpszichológiai konzulens tanfolyamunkat, amellyel analitikus látásmódban sajátíthatod el a kriminális személyiségjegyek ismérveit és kialakulásainak okait.

Nálunk olyan témákról tanulhatsz, mint a bűnözői profilalkotás, az áldozatok és a túlélők támogatása, a bűnügyi vizsgálatok támogatása, a börtönbüntetés hatásainak elemzése, a bűnözők viselkedési mintázatainak megértése, valamint a bűnözés megelőzése.

Tanulmányozni fogod a bűnözés okait, a bűnözők motivációit, a bűnözői viselkedés jellemzőit és az áldozatokra gyakorolt hatásokat, valamint a bűnözési elméleteket, mint például a biológiai, pszichológiai, szociológiai vagy környezeti megközelítéseket.

Mélyebb betekintést nyerhetsz a bűnözők mentális folyamataiba, a pszichológiai tényezőkbe, amelyek befolyásolják a bűnözői döntéseket és viselkedést. Ez magában foglalhatja a deviáns gondolkodásmódokat, az impulzivitást, az antiszociális személyiségjegyeket és más pszichológiai tényezőket, amelyek hozzájárulnak a bűnözői magatartáshoz.

Megtanulhatod azokat az elemzési módszereket és technikákat, amelyek segítenek a bűnügyek pszichológiai elemzésében, mint például az elkövetői profilalkotás, az elkövetési helyszín elemzése, az áldozatok és tanúk viselkedésének értelmezése és más módszerek a nyomozás támogatására.

Megismerheted a bűnözőkkel végzett terápiás és intervenciós módszereket, a konfliktuskezelést és a változásmotiválást.

Gyere és jelentkezz Kriminálpszichológiai konzulens képzésünkre, ha szeretnéd elmélyíteni a kriminalisztika területen szerzett ismereteidet.

A képzés célja

Intézményünk arra törekszik, hogy ezzel a szakiránnyal a kriminálpszichológia mindennapi ismereteibe vezessük be résztvevőinket. Célunk, hogy a tanfolyamon résztvevők a környezetünkben zajló kriminális viselkedések ráutaló magatartását képesek legyenek felfedezni, a lélektani ismereteiket olyan mértékben bővíteni, hogy a kriminális személyiség kialakulásának okait ismerjék, és hogy felismerjék és tanulmányozzák a kriminális viselkedésformák kezelésének lehetséges módszereit.

Képzés célcsoportja
  • A rendvédelmi szerveknél dolgozó személyek
  • A kriminológia tantárgykörén belül elmélyülni kívánók
  • Pedagógusok, hogy a kriminális viselkedésformák kialakulásának okaiba diagnosztikai bepillantást nyerjenek, és szaktudásukat a felvilágosítás és a prevenció területén hasznosítsák
Betölthető munkakörök

A tanfolyam nem alkalmas munkakör betöltésére, saját önismeret és kompetenciafejlesztésben hasznosítható.

agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2025. március 8.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja egyösszegű befizetés esetén:
158.000 Ft helyett 130.000 Ft*

Kedvezmény
28.000 Ft

A képzés díja részletfizetés esetén:
158.000 Ft 

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Vizsgadíj
25.000 Ft

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A feltüntetett árak bruttó árak. A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Képzési napok
A képzést (élő) online formában,  hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között (többnyire délelőtt) tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
6 hónap

A képzés témakörei

  • Filmelemzés. Előzetesen megadott film közös feldolgozása a függőségről.
  • A terrorizmus lélektana. Történeti áttekintés. Terrorista személyiségjegyek. Terrorizmus sajátos jegyei.
    Terrorizmus elleni teendők. Terrorizmus hatása a kultúrára. Abnormális agresszió, biológiai és pszichológiai háttér. Magyarországi terrorveszélyeztetettség.
  • Munkahelyi zaklatás és áldozattá válás. Visszaélés a hatalommal. Munkahelyi zaklatás. Szexuális zaklatás. Nők elleni erőszak. Férfiak elleni erőszak. Gyermekbántalmazás. Erőszak elleni szervezetek.
  • Kriminálpszichológia. Kriminálpszichológia tárgya, módszertana. Agresszióelméletek. Terrorizmus. Profilalkotás története. Mediáció. Viktimológia.
  • A kihallgatás pszichológiája. Történetiség és eszközök. Poligráf vizsgálatok. Brutális kihallgatások. Krimináltaktikai szabályok. Kihallgatási technikák. Szembesítési taktikák.
  • Bűnözői magatartások elemzése. Kriminológiatudomány. Szociológiai megközelítés. Antiszociális személyiségjegyek. Agresszió. Agresszió és bűnözés. Agresszió és nevelés.
  • Hazugság művészete. Pszichológiai alkalmassági vizsgálatok. Vizsgálandó képességfaktorok. Stressz hatásai és tünetei. Extrém stressz. Coping. Tréningmódszer. Önérvényesítő asszertív viselkedés.
  • Családon és iskolán belüli erőszak. Családon belüli erőszak formái. Iskolán belüli erőszak formái. Sértett reakciók. Menekülés útvonalak. Prevenciós lehetőségek.
  • Rendvédelmi felkészítési feladatok. Emberi és állati mimikri. Ártatlan hazugságok. Testbeszéd. Védekezési technikák. Felnőtt- és gyermekhazugságok. Evészavarok.
  • Antiszociális személyiségzavar. Köztünk élő pszichopaták. Történeti áttekintés. Személyiségprofil. Erőszakosság. Személyiségzavar.

Gyakorlati idő teljesítése
A gyakorlat teljesítése a képzés időtartama alatt rugalmasan történik. Egyéni érdeklődési kör alapján, az oktatásszervező útmutatása szerint.

A sikeresen teljesített tanfolyam után Kriminálpszichológiai konzulens tanúsítványt állítunk ki, amelyet igényelhetsz angol és német nyelven is.

A képzés házi vizsgával zárul, amit elektronikus úton szervezünk meg. A vizsga teljesítése nem kötelező.

Az általunk kiadott tanúsítvány nem jogosítja fel a képzés elvégzőjét a pszichológus cím használatára, terápiák, pszichológiai tanácsadások folytatására. Pszichológiai alapú képzéseink többlet ismereteket biztosítanak, mely viszont számos intézményben előnyként szolgál a résztvevő számára. A szakképesítést igénylő állások betöltése az állam által elismert szakképesítésekkel lehetségesek, melyek elvégzésére szintén van lehetőség intézményünknél (szakmai képzések és részszakmák).

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
A képzési díj első részletének befizetése.
(Ajánlott a tanfolyamra történő jelentkezés előtt a Pszichológiai konzulens tanfolyam elvégzése, biztosítva ezzel az alapok megszerzését.)

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

JELENTKEZÉS KRIMINÁLPSZICHOLÓGIAI KONZULENS ONLINE TANFOLYAMRA

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

GHDAMSSI-NAGY ESZTER

GHDAMSSI-NAGY ESZTER

Oktatásszervező

E-mail: nagy.eszter@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 314 9856

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!