BIZTONSÁGSZERVEZŐ
KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

BIZTONSÁGSZERVEZŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 10324029
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

Ha fontos számodra a személy, az érték és a vagyon védelme, valamint rendelkezel személy- és vagyonőr végzettséggel is, akkor jelentkezz Biztonságszervező tanfolyamunkra. A képzés elvégzése után rendelkezni fogsz a magánbiztonsági feladatok elvégzéséhez szükséges magasszintű szakismerettel, valamint alkalmas leszel a tervezői, szervezői, irányítói és ellenőrzési tevékenységek ellátására is.

University Home Page Services

Biztonságszervezőként a fő feladataid a megbízó, illetve a munkáltató vagyonának védelme, valamint személyek védelmével kapcsolatos feladatok ellátása, amelyet a vagyonvédelmi törvényben meghatározottaknak megfelelően végzel. Igény szerint a tömeg- és sportrendezvényeken való biztonság biztosításában is részt veszel, ezért szükséged lesz arra, hogy ezeket megtanuld. A szakmai ismeretek birtokában el tudod látni a koordináló tevékenységeket és képes leszel önállóan is dolgozni.

Munkád során segíted a vagyonvédelemhez szükséges előkészítési munkát, de részt veszel a biztonsági feladatok szervezésében, végrehajtásában, valamint Te látod el a végrehajtást ellátó vagyonőrök irányítását is.

A megfelelő szakmai ismereteddel segíted a döntéshozatalt, de hozzájárulsz a biztonságos és gazdaságos munkaszervezéshez. Biztonságszervezőként nem csak magánbiztonsági feladatokat látsz el, hanem különféle tennivalóid is lesznek, mint például a tervezés, irányítás, szervezés és ellenőrzés. Közreműködsz majd a döntések előkészítésében és a személyi biztonság feltételeinek kialakításban.

Ebben a szakmában is ismerned kell a tűz-és munkavédelmi, vagyonvédelmi, katasztrófavédelmi előírásokat és szabályokat is, melyet a képzés során szintén elsajátítasz és vészhelyzet esetén javaslatot tehetsz, illetve végrehajtod vagy végrehajtatod az élet-és vagyonmentéshez szükséges intézkedéseket. A biztonságszervező a feladatait mindig a jogi és szakmai szabályokat betartva, a munkáltató vagy megbízó gazdasági érdekeinek figyelembevételével látja el. Tanfolyamunk Neked szól, ha szeretnél középvezetőként dolgozni a vagyonvédelem terén.

A képzés célja

A Biztonságszervező szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak a vagyonvédelemben magasabb szintű szaktudásukkal a szervezői, irányítói és koordinálói tevékenység ellátására – középirányítói pozícióban. Cél a képzés során, hogy a résztvevő megtanulja segíteni a vagyonvédelmi tevékenység vállalásához szükséges előkészítő munkát, vegyen részt a biztonsági feladatok végrehajtásában, szervezésében, működjön közre az ellenőrzésben és a végrehajtói feladatokat ellátó vagyonőrök közvetlen irányításában. Szakmai ismereteikkel képesek legyen segíteni a döntéshozatalt és hozzájárulni a gazdaságos és biztonságos munkaerőszervezéshez. Tudjanak hatékony részt venni a tömeg- és sportrendezvények biztosításának végrehajtásában. A Biztonságszervező résztvevőknek érteniük kell a szakmai ismeretek önálló feldolgozására, átadására, koordináló tevékenység ellátására.

Képzés célcsoportja
  • Mindazok, akik magánbiztonsági szakképesítéssel már rendelkeznek (például személy- és vagyonőr), van középiskolai végzettségük (szakmunkásképző vagy érettségi), és a vagyonvédelemben középvezetőként szeretnének dolgozni. A biztonságszervező képesítéssel rendelkezők összetett és komplex ismereteik miatt könnyen és gyorsan találhatnak a képesítésüknek megfelelő munkahelyet.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 5254 Biztonsági őr, Munkahelyi biztonsági felügyelő
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2025. február 15.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
170.000 Ft helyett 100.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3,5 hónap

A képzés tananyagegységei

  • A biztonságszervező kommunikációja
  • A biztonságszervezés jogi, szakmai ismeretei
  • A biztonságszervező általános feladatai
  • Az egyes szakterületeken ellátandó tervezési tevékenységek
  • A biztonságszervező szervezési teendői
  • Őrzés-biztonsági terv készítése
  • Biztonságszervezői gyakorlat
  • A szolgálatellátás munkaügyi szabályai
  • Az intézkedéseket követő teendők

A képzésben részt vett vizsgázó a Felnőttképző közreműködésével/önállóan jelentkezik a képesítő vizsgára a képzés követelményeinek igazolásáról a Felnőttképző által kiállított tanúsítvánnyal és az értékelt Őrzés-biztonsági tervvel a BM független akkreditált vizsgaközpontban. A sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít.
A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. A vizsgadíjat a vizsgaközpont határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Középfokú iskolai végzettség (szakmunkásképző/érettségi), valamint szakmai előképzettség: Személy- és vagyonőr / Biztonsági őr / Vagyonőr

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS BIZTONSÁGSZERVEZŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

GÉMESI ZITA

GÉMESI ZITA

Oktatásszervező

E-mail: gemesi.zita@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 386 2717

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy Biztonságszervező szakember?

biztonságszervező magánbiztonsági feladatokat lát el, de ha a munkáltató megbízza vele, tervezési, irányítási, szervezési, ellenőrzési tennivalói is vannak. Afféle középvezető a magánbiztonságban. Fő feladata a vagyonvédelmi törvényben meghatározottaknak megfelelően a megbízó, illetve a munkáltató vagyonának védelme, valamint személyek, munkavállalók védelmével kapcsolatos feladatok ellátása. Tennivalóit önállóan látja el a végzettségének megfelelő – vagyonvédelmi, katasztrófavédelmi, tűz- és munkavédelmi – területen, és tervező, szervező, meghatározott mértékben irányítói és ellenőrzői tevékenységet végez. Gazdálkodó szervezet, vagyonvédelmi vállalkozás alkalmazottjaként vagy megbízottjaként közreműködik a döntések előkészítésében, a létesítmény vagy a személyi biztonság feltételeinek kialakításában. Elkészíti a feladatához kapcsolódó dokumentációkat, terveket, szükség esetén javaslatot tesz azok módosítására. Végrehajtja és végrehajttatja az élet- és vagyonmentéssel kapcsolatos intézkedéseket. Rendkívüli események esetén a helyzetnek megfelelően intézkedik. Feladatait a jog és szakmai szabályok betartásával a munkáltató és a megbízó gazdasági érdekeinek figyelembevételével látja el.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!