TÁRSASHÁZKEZELŐ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

TÁRSASHÁZKEZELŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 04134002
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Várunk szeretettel Társasházkezelő képzésünkön, ha menedzser beállítottságú vagy, kiváló kommunikációs készséggel rendelkezel és szívesen foglalkoznál társasházak kezelésével.

A tanfolyam elvégzése növeli a szakmai tudásodat és hozzáértésedet a szükséges széleskörű szakmai ismeretekkel. Ezáltal nagyobb esélyed lesz arra, hogy jobb állást találj vagy előrelépj a karrieredben, illetve versenyképes fizetést tudhass magadénak.

A képzés során megismerheted és elsajátíthatod a társasházak kezelésének minden szempontját. A jogi és gazdasági kérdéseit, a műszaki vonatkozásokat, a kommunikációs és konfliktuskezelési készségeket, valamint a társasházak üzemeltetéséhez szükséges rendelkezéseket és előírásokat. Ide tartozhatnak a társasházakról szóló törvények, az építési és műszaki előírások, valamint a lakók jogai és kötelezettségei, a társasházak adminisztratív feladatai, a közös költségek és a pénzügyi tervezés, a szerződéskötési folyamatok. Ezek az ismeretek segítenek abban, hogy hatékonyan és magabiztosan végezd el a társasházkezelői feladatokat.

A különbség közös képviselő és társasházkezelő között, az, hogy a ház menedzsmentjét valaki hivatásosan látja el vagy csak kijelölnek valakit a házban lévő lakások tulajdonosai közül. Közös képviselő akár képzettség nélkül is lehetsz, azonban társasházkezelő kizárólag végzettség birtokában.

A képzés célja

A Társasházkezelő szakképesítést megszerzők alkalmassá váljanak a társasházakkal összefüggő belső működésbeli feladatok elvégzésére (közgyűlés összehívása, döntések előkészítése és végrehajtása, közös költség nyilvántartása és beszedése).

Tanulják meg a társasház működtetésével összefüggő teendők (közüzemi számlák fizetése, karban-tartási, felújítási feladatok, adózás, pályázatok figyelése, szolgáltatókkal szerződés) összetett, adott esetben kifejezetten speciális szakértelmet és jelentős időráfordítást igénylő tevékenységeket.

Képzés célcsoportja
  • Mindazok, akik társasházkezelőként szeretnének dolgozni üzletszerűen (vállalkozás működtetésével) vagy magánszemélyként, és rendelkeznek érettségi végzettséggel. De a képzés érintheti az üzletszerűen tevékenységüket folytató közös képviseleteket, a magánszemély közös képviselőket és társasházi intézőbizottsági elnököket is.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 5243 Épületgondnok
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 28.

Becsatlakozási határidő:
2024. november 23.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
90.000 Ft helyett 60.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Társasházi ingatlan fenntartása
  • Társasházi ingatlan üzemeltetése
  • Ingatlanfejlesztés
  • A társasház gazdálkodása
  • Költségvetés-készítés
  • A társasház működtetése I.
  • A társasház működtetése II.
  • Dokumentum- és adatkezelés
  • Közösségi kapcsolat
  • Társasházkezelő kezelési terv

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség 

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS TÁRSASHÁZKEZELŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

PÜNKÖSDI MÓNIKA

PÜNKÖSDI MÓNIKA

Oktatásszervező

E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 220 0592

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Mivel foglalkozik egy Társasházkezelő?

A társasházkezelő az adott társasház adottságainak ismeretében – gazdasági elemzés alapján – ajánlatot készít az épület fenntartására vonatkozóan. A tulajdonostársakkal kötött megbízási szerződésben foglaltak szerint szervezi az üzemeltetési és karbantartási feladatokat, irányítja és ellenőrzi a tervezett felújításokat. Ennek keretében a társasház üzemeltetésével, fenntartásával és felújításával kapcsolatban adminisztrációs, szervezési és ellenőrzési feladatokat lát el. Javaslatokat dolgoz ki a társasház gazdálkodása, a közös tulajdonú épületrészek hasznosítása kérdéseiben, e körben elszámolást, költségvetést, döntés-előkészítő javaslatokat, pályázatokat készít, szerződéseket köt, jogi eljárásokban vesz részt.

Társasházkezelőként a Te kezedben lesz a lakóközösség véleményét olyan formában terelni és alakítani, hogy a társasház, amiben élnek legalább tartsa meg állagát, de inkább fejlődjön.

Az alapvető feladataid a társasház hatékony működtetése és a lakók érdekeinek képviselete. Ez magában foglalja a közgyűlés összehívását, karbantartási feladatok elvégzését, a közös költség beszedését, kezelését, a lakók motiválását, pl. egy nagyobb felújítás kapcsán, valamint számlák és költségszámlák kezelését, a pénzügyi kimutatások elkészítését és a költségvetési célok betartásának biztosítását is.

A lakástulajdonosok sajnos sokszor úgy tekintenek a közös költségre, mint valami szükséges rosszra, bele sem gondolnak abba, hogy a közös helyiségek világítását vagy takarítását, a lift karbantartását, a tető felújítását ki koordinálja és miből fizeti. Sokkal több feladatod lesz egy régi építésű ingatlannal (rozoga lift, omladozó lépcsőház és tető, régi gáz- és vízvezetékek, stb.), mint egy újépítésűvel, melyek mind-mind többletterhet rónak rád.

A Társasházkezelő képzés sikeres elvégzése után a résztvevők rendelkeznek a társasházkezelői feladatok ellátásához szükséges tudással és készségekkel. Gyere és jelentkezz tanfolyamunkra, mert ezek a szakmai ismeretek lehetővé teszik, hogy hatékonyan és magabiztosan végezd a társasházkezelői feladatokat.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!