123RF

Raktáros részszakmára felkészítő szakmai oktatás

A raktáros a telephelyeken és raktárakban ellenőrzi és koordinálja a raktárban folyó munkákat. Gondoskodik az új termékek felcímkézéséről, az áruk áthelyezéséről, csoportosításáról stb. Közreműködik a készletezési és leltározási folyamatokban, a nyilvántartási és információs rendszer működtetésében, valamint az anyagok szakszerű tárolásának megszervezésében és az anyag- és áruszállítás irányításában. Raktározás területén segíti és szakmai vezetője irányításával ellátja a be- és kitárolás munkafolyamatait, az anyag átvételét és kiadását, elvégzi a komissiózás és az expediálás műveleteit. Kezeli a kézi árumozgató eszközöket, a raktári szoftvereket és kapcsolódó egységeiket (pl. vonalkódleolvasót használ).

Képzés célja
A raktáros felelősséggel és szakszerűen lássa el a raktárosi feladatokat telephelyeken és raktárakban. Értsen az új termékek felcímkézéséhez, az áruk áthelyezéséhez, csoportosításához, a be- és kitároláshoz, tudja a komissiózás és az expediálás műveleteit. Legyen képes kezelni a kézi árumozgató eszközöket, a raktári szoftvereket és kapcsolódó egységeiket (pl. vonalkódleolvasót használ). Munkáját szakmai vezetője irányításával vagy iránymutatása alapján önállóan lássa el.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Képzési napok
A képzést online, élő jelenléti órában hétvégi napokra szervezzük, 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
50 órás. A résztvevő az alábbiak szerint alkalmas raktárban, telephelyen töltheti le: A raktárban legalább 20 különböző árucikk jelenjen meg, cikkenként minimum 3-3 termékkel, egységcsomagolásban. A raktárkészletnek nem szükséges valós termékekből állnia, de egyedi cikkszámmal és vonalkóddal kell rendelkezniük.
A szakmai gyakorlat teljesítéséről a gyakorlat helyszínéül szolgáló szervezet igazolást állít ki. A nyomtatványt a felnőttképző bocsátja rendelkezésre. A dokumentum leadása legkésőbb a képzés utolsó napja.
A szakmai gyakorlat (amennyiben a tanulmányainak megfelelő szervezetben foglalkoztatott) letöltöttnek tekintendő, és korábbi tanulmányok, gyakorlat beszámítása alapján a résztvevő felmentést kap a szakmai gyakorlat teljesítése alól. Ennek igazolásául a szerződését be kell nyújtani.

Gyakorlati együttműködő partnerünk többek között a: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
SPAR logó

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános)

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel, vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Ajánlott képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!
Raktárvezető szakmai képzés (04164015)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete:2023. augusztus 26.

    Becsatlakozási határidő:2023. október 7.

Részvételi díj

A képzés díja

90.000 Ft helyett 70.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Varga Vivien

Varga Vivien

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-528-4852
E-mail: varga.vivien@pszichologuskepzo.hu