123RF

Állatorvosi asszisztens szakmai képzés

Az állatorvosi asszisztens állategészségügyi ismereteinek birtokában közreműködik a betegvizsgálat, betegellátás, szűrővizsgálatok, kórboncolás, sebészeti, szaporodásbiológiai és járványvédelmi feladatok végrehajtásában. Munkáját az állatorvos szakmai irányításával és felügyeletével, annak utasításának megfelelően végzi. Gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Képes elvégezni az állatok szűrő- és diagnosztikai vizsgálata során az állatok azonosítását, balesetmentes rögzítését, a vizsgálati terület feltárását. Az egyszerűbb betegségeket az állatorvos utasításai szerint, annak felügyelete mellett kezeli. A sebészeti beavatkozásoknál közreműködik az állatok előkészítésében, valamint segédkezik a sebészeti beavatkozások végrehajtásában. A kezeléseket, műtéteket követően elvégzi az előírt utókezeléseket, beadja a szükséges gyógyszereket. Figyelemmel kíséri a rábízott állatok egészségi állapotát, életjelenségeit, időszakosan ellenőrizve a szükséges paramétereket. Feladatát az állatjóléti szempontokat folyamatosan szem előtt tartva látja el. Ismeri a kisállatok és a gazdasági haszonállatok anatómiáját, élettanát, tipikus betegségeit és gyógyításukhoz szükséges alapvető eljárásokat, eszközöket és környezeti kondíciókat. Belátja annak jelentőségét, hogy a szolgáltató-állatorvosi tevékenység során az állatokon alkalmazott beavatkozásokért, kezelésekért a szolgáltató-állatorvos viseli a felelősséget. Részt vesz az állatorvos hatósági élelmiszer-higiéniai, járványvédelmi feladatainak elvégzésében. Szükség esetén elvégzi az elhullott állatok és egyéb állati melléktermékek összegyűjtését és ártalmatlanítását. Közreműködik a laboratóriumi vizsgálatok, mérések elvégzésében, a különféle mintavételezésekben és az elhullott állatok boncolásában. Munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzéséhez megfelelő számítógépes ismeretekkel rendelkezik.

A képzés célja
Az Állatorvosi asszisztens szakképesítéssel rendelkezők perspektivikus karrier utat futhatnak be, mert a körülbelül 1000 állatorvosi praxis kötelezően kell, alkalmazzon segítő szakszemélyzetet: a létszámnak meg kell egyeznie a szakmai tevékenységet éppen végző állatorvosok számával. A képzés során a résztvevőnek el kell tudnia végezni az állatorvos utasítására, irányításával és felügyeletével ellátandó, az asszisztensekre átruházható részfeladatokat. Ehhez tudnia kell a társállatok és gazdasági haszonállatok anatómiáját, élettanát, tipikus betegségeit és gyógyításukhoz szükséges alapvető eljárásokat, eszközöket és környezeti kondíciókat. Értsen a kisállatok gyógyításával és az elpusztult kisállatok kezelésével összefüggő egészségügyi normákat és a biztonságos munkavégzéshez szükséges protokollt. Gondoskodjon az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Legyen képes a sebészeti beavatkozásoknál való közreműködésre, előkészíteni a műtéteket, tudjon segédkezni a sebészeti beavatkozások végrehajtásában. El tudja végezni a kezeléseket, műtéteket követően az előírt utókezeléseket, a szükséges gyógyszerek beadását. Meg kell tanulnia az állatok szűrő- és diagnosztikai vizsgálata során az állatok azonosítását, balesetmentes rögzítését, a vizsgálati terület feltárását. Az állatorvosi asszisztensnek a munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok is el kell tudni végeznie.

Képzés célcsoportja
Mindazok, akik szeretik az állatokat, és szívesen dolgoznak csapatban.
Akik állatorvosi asszisztensként szeretnének dolgozni, és rendelkeznek érettségivel.

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzés

Képzési napok
A képzés elméleti részét online, élő jelenléti órában hétvégi napokra szervezzük, 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
8 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
Állatorvosi rendelőben, állatkórházban, kisállatklinikán – melyre országosan, szerződött partnereinknél biztosítunk gyakorlati lehetőséget. Azoknak a résztvevőknek, akik önállóan szervezett helyszínen tudják teljesíteni a gyakorlatot, alacsonyabb részvételi díjat tudunk nyújtani.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szereznek, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez támogatást nyújt intézményünk!

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Érettségi végzettség, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mailcímmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2024. május 11.

Részvételi díj

A képzés díja önállóan szervezett tanfolyami gyakorlattal

280.000 Ft helyett csak 250.000 Ft*

A képzés díja szerződött partnereinknél töltött gyakorlattal

440.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel. A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Nádasdi Nikolett

Nádasdi Nikolett

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-938-4344
E-mail: nadasdi.nikolett@pszichologuskepzo.hu