CSŐHÁLÓZAT-SZERELŐ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

CSŐHÁLÓZAT-SZERELŐ RÉSZSZAKMÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKMAI OKTATÁS

Az alapszakma neve: Víz- és csatornarendszer-szerelő
A részszakma száma: 4 0732 07 04
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

Műszaki beállítottságú vagy és érdekel az építőipar világa? Szívesen megépítenéd, szerelnéd, javítanád, karbantartanád a víz-, gáz-, csatorna- és szennyvízrendszereket, valamint a hozzájuk kapcsolódó épületgépészeti berendezéseket? Jelentkezz Csőhálózat-szerelő képzésünkre és sajátítsd el mielőbb a szakma gyakorlásához szükséges készségeket és ismereteket.

University Home Page Services

A tanfolyam során megtanulhatod, hogyan kell különböző halmazállapotú anyagokat (víz, gőz, gáz, levegő, olaj) szállító csővezetékeket és hálózatokat kialakítani, összeállítani és telepíteni. Emellett megismerheted, hogyan válhat könnyebbé a kivitelezés az előrelátó tervezéssel és a gépek használatával.

A csőhálózat-szerelő munkája sokféle feladatot foglal magában. Elsősorban építkezéseken, új épületek kivitelezésén és régi épületek felújításán dolgozik, de elvégzi a lakásokban a megrepedt vezetékek javítását, a dugulások megszüntetését, valamint a hibás készülékek javítását is. Felelős az épületgépészeti (központi fűtés, ivóvíz, csatorna, gáz, szellőző és klímahálózatok) és a technológiai, valamint az ipari vezetékek tervezéséért, telepítéséért, üzembehelyezéséért, üzemeltetéséért és karbantartásáért. Ezen tevékenységek során előkészítő munkát végez, vezetékeket telepít, csöveket és szerelvényeket szerel össze, valamint különböző vízmelegítőket, fürdőkádakat és mosdó-kagylókat szerel fel.

Vízvezetékrendszereket hoz létre, gondoskodik a központi fűtés berendezéseinek és készülékeinek csőhálózatba való bekötéséről. Ezen kívül felelős a távhő-vezetékek és a különböző technológiai csővezetékek elkészítéséért és telepítéséért. Emellett ért az építőipari alapműveletekhez is. Ezeknél a feladatoknál a szerelő a mérnök tervrajzai alapján dolgozik, kiválasztja a megfelelő anyagokat, ellenőrzi a méreteket, tervezi a beépítést, majd végrehajtja azt.

Csőhálózat-szerelőként szoros együttműködésben kell dolgoznod más szakemberekkel a tervezés és a kivitelezés folyamatában is. Fontos, hogy a munkálatok összehangoltak legyenek, például a központi fűtés és szellőztetőrendszer beépítése a kazán összeszerelésével, valamint a csempeburkolás a fürdőkádak és a WC-k beszerelésével, stb. Mivel folyamatosan fejlődik a technológia, változnak az igények és új informatikai eszközök jelennek meg a tervezésben, kivitelezésben és üzemeltetésben, ezért egy szakképzett csőhálózat-szerelő nap, mint nap új problémákkal és projektekkel találkozik. Ezeket igyekszik szakszerűen orvosolni, és ez az, ami miatt nagyon izgalmas, rugalmas és változatos ez a szakma.

A képzés célja

Csőhálózat-szerelő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket és készségeket sajátíthatnak el, amelyek lehetővé teszik, hogy biztonságos módon végezzék el szakmai tevékenységeiket a csőhálózatok és az épületgépészeti rendszerek terén.

Képzés célcsoportja
  • Akik más területen dolgoznak, de karrierváltást terveznek.
  • Akik már szakmával rendelkeznek, de tovább szeretnék fejleszteni készségeiket és ismereteiket a csőhálózat-szerelés területén.
  • Akik érdeklődnek az építőiparban vagy az infrastruktúra területén folytatott munkáért, és a csőhálózatok tervezésében és telepítésében szeretnének részt venni.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 7521 Vezeték- és csőhálózat-szerelő
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. szeptember 21.

Becsatlakozási határidő:
2024. október 31.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja önállóan szervezett tanfolyami gyakorlattal
250.000 Ft helyett 230.000 Ft

A képzés díja tanműhelyi gyakorlattal
350.000 Ft helyett 260.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában,  hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
4,5 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Hegesztési alapismeretek
  • Anyagismeret, anyagvizsgálat
  • Fémek, műanyagok, polimerek alakítása
  • Alapmérések
  • Hidrotechnikai, hőtechnikai, hűtéstechnikai, légtechnikai, akusztikai mérések
  • Hidraulikai beszabályozás
  • Duguláselhárítás
  • Munka és balesetvédelem

Szakmai gyakorlat
A gyakorlatot Budapesten tanműhelyünkben biztosítjuk, de egyénileg, a résztvevő saját lakóhelyén önállóan is megvalósítható, illetve lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS CSŐHÁLÓZAT-SZERELŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

BARÁTH BERNADETT

BARÁTH BERNADETT

Oktatásszervező

E-mail: barath.bernadett@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 359 5917

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!