FAKITERMELŐ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

FAKITERMELŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 08213002
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

Álmodozol arról, hogy az erdők mélyén dolgozva hozzájárulj a faanyag ellátáshoz, miközben megóvod a természetet? Ne habozz, most elérhető a lehetőség, hogy megtanuld a fakitermelés felelősségteljes szakmáját, a legjobb szakemberek irányításával! Jelentkezz Fakitermelő képzésünkre és sajátítsd el az állami és magán erdőterületeken az erdőgazdálkodással összefüggő tevékenységeket. Velünk felkészülhetsz a fakitermeléshez kapcsolódó feladatokra és az önálló munkavégzést igénylő műveletekre.

fakitermelo-tanfolyam

Megismerheted az erdőben található leggyakoribb fa- és cserjefajokat, különös tekintettel azokra, amelyek a fakitermelési munkafolyamatokat érintik. Munkád során képes leszel önállóan elvégezni a fák kivágását és a fakitermelési műveleteket, mint például gallyazás, választékolás, darabolás, felkészítés és készletezés. Ezen kívül részt vehetsz a faállomány számbavételezésében is. Fakitermelő tanfolyamunk elvégzése után független vállalkozóként vagy egy vállalkozás alkalmazottjaként dolgozhatsz.

A fakitermelés fizikailag igényes munka, amely gyakran megköveteli a nehéz emeléseket, mozgást terepen, és az egész napos aktivitást, ezért jó fizikumra és állóképességre van szükséged a hatékony munkavégzéshez.
Fakitermelőként kezeled, szereled és karbantartod a motorfűrészeket és motoros adaptereket.
Munkavégzésed során szigorúan betartod a munkavédelmi, környezetvédelmi és tűzvédelmi előírásokat, hogy biztonságos és fenntartható módon végezhesd tevékenységedet.
A fakitermelők gyakran csoportban dolgoznak, különösen akkor, amikor nagyobb fák vágásáról vagy más összetettebb munkafolyamatokról van szó. 

A fakitermelés során kiemelten fontos a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Tudatosan kell elvégezni a munkát úgy, hogy minimalizáld az erdők károsítását és tartsd szem előtt a természeti erőforrások megóvását.
Ha vonzódsz a természethez, a kihívásokhoz és a gyakorlati munkához, a fakitermelő képzés lehet a tökéletes választás számodra. Jelentkezz mielőbb, ha szereted a szabadtéri munkát és az erdők közelségét, mert ez a szakma egy olyan munkakörnyezetet kínál, amelyet élvezettel végezhetsz nap mint nap.

Ez a szakma Neked való, ha szereted a csapatmunkát és jó kommunikációs képességed van, mert ezek fontosak a biztonságos és hatékony munkavégzéshez.

A képzés célja

Fakitermelő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket és kompetenciákat sajátítanak el, amelyekre szükség van a fakitermelő szakma hatékony és felelősségteljes gyakorlásához.

Képzés célcsoportja
  • Akik a fakitermelés területén karriert építenének.
  • Erdészeti és környezetvédelmi szakemberek, akik szélesíteni szeretnék tudásukat.
  • Természetbarátok, akik a faanyagok előállításában szeretnének részt venni fenntartható módon.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 6212 Fakitermelő (Favágó, Erdészeti munkás, Láncfűrészkezelő, Fakitermelő, Fakitermelő erdőtisztító, Fűrészes (erdőművelő), Kérgező, Faragó, Kézi és gépi favágó (kisgépes), Kézi fakitermelő, Lakott területi fakitermelő, Vágásvezető)
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. október 19.

Becsatlakozási határidő:
2024. november 16.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
165.000 Ft helyett 135.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! 

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
3 hónap

A Fakitermelő képzés tananyagegységei

  • Erdei fa- és cserjeismeret
  • Motorfűrészek és motoros adapterek szerkezete, kezelése és karbantartása
  • Fakitermelési ismeretek
  • Vállalkozási ismeretek

Szakmai gyakorlat
Résztvevőink a lehető legjobb kezekben lesznek, hiszen budapesti gyakorlati helyünk a Soroksári Botanikus Kert és a MATE, ahol a szakma legkiválóbb szakemberei és szakértői vezetik a foglalkozásokat.
Vidéki résztvevőinknek lehetősége van önállóan is igazolni a gyakorlatot. Igény esetén segítünk a lakhelyhez legközelebbi lehetőségek megtalálásában.

Kiemelt partnereink: a Soroksári Botanikus Kert, a MATE és a Whiterose Garden Kft.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, amit a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS FAKITERMELŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

PÜNKÖSDI MÓNIKA

PÜNKÖSDI MÓNIKA

Oktatásszervező

E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 220 0592

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!