ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSTERMESZTŐ KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSTERMESZTŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A szakképesítés száma: 08114003
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

Érdeklődsz a növénytermesztés iránt? Szeretnéd elsajátítani a zöldség- és gyümölcs fajták termesztéséhez szükséges ismereteket? Jelentkezz Zöldség- és gyümölcstermesztő képzésünkre és orientálódj egy fontos és folyamatosan növekvő ágazat felé a mezőgazdaságban. A képzés sikeres elvégzése után számos karrierlehetőség állhat rendelkezésedre, például zöldség- és gyümölcsfarmokon, kertészeti vállalkozásokban, termelői piacokon, termesztő üzemekben, élelmiszeriparban vagy akár saját gazdaság létrehozásában.

University Home Page Services

Nálunk olyan ismereteket szerezhetsz, amelyek segítségével sikeresen termesztheted a zöldségeket és gyümölcsöket, valamint eredményes, precíz és önálló munkavégzésre leszel képes. A tanfolyam során megismerheted a megfelelő talajfajták és talajtulajdonságok kiválasztásának fontosságát és megtanulhatod, hogyan kell megfelelően műtrágyázni és tápanyag-gazdálkodást végezni a termőterületeken.  Megismerkedsz a különböző zöldség- és gyümölcsfajtákkal, és azok legmegfelelőbb kiválasztásával az adott területre és környezeti feltételekre. Emellett elsajátíthatod a különböző zöldség- és gyümölcstermesztési technikákat (szaporítás, ültetés, öntözés, trágyázás, talajtakarás, permetezés, stb.), valamint megismered a növényeket fenyegető kártevőket, betegségeket és gyomokat, illetve a problémák megelőzését és kezelését. A zöldség- és gyümölcstermesztés alapvető fontosságú az élelmiszerbiztonság és az élelmiszertermelés szempontjából, ezért a képzésen azt is megtanulhatod, hogyan növeld a tápláló és egészséges élelmiszerek mennyiségét, támogatva ezzel a helyi és globális élelmiszerbiztonságot. Zöldség- és gyümölcstermesztőként biztos faj- és fajtaismerettel kell rendelkezned, hogy olyan élelmiszereket termelhess, amelyek hozzájárulnak az emberek egészségéhez és jólétéhez. A tápanyagokban és vitaminokban gazdag, friss zöldségek és gyümölcsök segítenek megtartani az egészséget és csökkentik a betegségek kockázatát.

Munkád során fontos, hogy fenntarthatóbb módon gazdálkodj és hozzájárulj a természeti erőforrások megóvásához, például a talaj és a víz védelméhez. A szakmában fontos a munkafolyamatok megtervezése és koordinálása, valamint a megfelelő gépek (traktor, vető-, permetező-, talajművelő gépek, öntözőrendszer, kombájn, stb.) kiválasztása és karbantartása a hatékony munkavégzés és a termelékenység biztosítása érdekében.
Várunk Zöldség- és gyümölcstermesztő képzésünkön, hogy kapcsolatba kerülhess a természettel, megfigyelhesd a növények növekedését, fejlődését, és büszke lehess arra, hogy a saját kezed munkájával hozol létre értékes termékeket.

A képzés célja

Zöldség- és gyümölcstermesztő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket és készségeket sajátíthatnak el, amellyel képesek lesznek sikeresen elvégezni a növénytermesztési feladatokat.

Képzés célcsoportja
  • Mindazok, akik otthoni környezetben szeretnének zöldségeket és gyümölcsöket termeszteni.
  • Akik szeretnék elkezdeni a növénytermesztést hivatásszerűen.
  • Akik már rendelkeznek mezőgazdasági vagy kertészeti háttérrel, de szeretnék kiterjeszteni a tudásukat a zöldség- és gyümölcstermesztés terén.
  • Akik zöldség és gyümölcstermesztéssel kapcsolatos vállalkozást szeretnének indítani.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 6113 Zöldségtermesztő
  • FEOR 6114 Szőlő-, gyümölcstermesztő
  • FEOR 6130 Vegyes profilú gazdálkodó
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. október 19.

Becsatlakozási határidő:
2024. november 30.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja egyösszegű befizetés esetén
200.000 Ft helyett 155.000 Ft

A képzés díja részletfizetéssel
200.000 Ft helyett 165.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve regisztrált munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk.

* A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
5 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Zöldségnövények termesztése
  • Gyümölcstermő növények termesztése

Szakmai gyakorlat

Résztvevőink a lehető legjobb kezekben lesznek, hiszen budapesti gyakorlati helyünk a Soroksári Botanikus Kert és a MATE, ahol a szakma legkiválóbb szakemberei és szakértői vezetik a foglalkozásokat.
Vidéki résztvevőinknek lehetősége van önállóan is igazolni a gyakorlatot. Igény esetén segítünk a lakhelyhez legközelebbi lehetőségek megtalálásában.

Kiemelt partnereink: a Soroksári Botanikus Kert, a MATE és a Whiterose Garden Kft.

Sikeres vizsga igazolása

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel vagy okostelefonnal/táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSTERMESZTŐ KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

PÜNKÖSDI MÓNIKA

PÜNKÖSDI MÓNIKA

Oktatásszervező

E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 220 0592

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!