PÉNZTÁROS KÉPZÉS

Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal

PÉNZTÁROS RÉSZSZAKMÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKMAI OKTATÁS

Az alapszakma neve: Kereskedelmi értékesítő
A részszakma száma: 4 0416 13 02
Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000045

1 KÉPZÉS 2 TANÚSÍTVÁNY

A képzés elvégeztével egy ajándék tanúsítványt is kézhez vehetsz:

University Home Page Services

Szívesen dolgoznál a kereskedelemben, jól bánsz a pénzzel és többfelé is tudsz egyszerre figyelni? Fejlesztenéd kommunikációs és kapcsolatteremtési készségeidet? Válaszd Pénztáros képzésünket és legyél folyamatosan kapcsolatban az ügyfelekkel.

A végzettséggel számos munkalehetőség nyílik meg számodra a kereskedelem és a vendéglátás területén. Ez egy olyan általános készség, amelyet szinte mindenhol keresnek, így könnyebben és gyorsabban tudsz elhelyezkedni. A tanfolyam nem csak a kassza kezelésére és az ügyfélszolgálatra összpontosít, hanem további készségeket is fejleszthet, mint például az időgazdálkodás, a csapatmunka és a problémamegoldás.

Oktatóinknak köszönhetően megtanulhatod elszámolni a vásárlás ellenértékét, helyesen kezelni a korszerű pénztárgépeket -beleértve a készpénzt és a bankkártya tranzakciókat, valamint a visszajáró pénz kiszámítását-, az áruvédelmi eszközöket, a digitális mérleget és az egyéb berendezéseket. A képzés során megismerheted az elektronikus fizetési rendszereket és az adatvédelemre vonatkozó szabályokat, illetve, hogy hogyan kell kiszámítani az árakat, az aktuális kedvezményeket és adókat.

Pénztárosként tisztában kell lenned a boltban kapható termékekkel és azok helyével, valamint meg kell tanulnod az árukat leolvasni a vonalkódokról és kezelni az esetleges problémákat, például a hiányzó vonalkódokat vagy árakat.

Készpénzes fizetésnél átveszed a készpénzt, ellenőrzöd az összeget, visszaadsz belőle, és elvégzed a pénz váltásával kapcsolatos teendőket. Hitelkártyával való fizetésnél ellenőrzöd a hitelkártyát, kezeled a pénztári számítógépes terminált. A vásárlásról nyugtát kell készítened vagy számlát kell kiállítanod.

Munkád során közvetlen kapcsolatban leszel a vásárlókkal, ezért elengedhetetlen számodra a jó ügyfélszolgálati készségek (viselkedés, türelem, hatékony kommunikáció) elsajátítása. Emellett fontos, hogy udvariasan és figyelmesen szolgáld ki a vevőket, mosolyogva üdvözöld, tájékoztasd a termékekről, az árakról, az akciókról vagy a fizetési lehetőségekről. Panasz esetén segítséget nyújts számukra. Ez növeli az esélyt, hogy visszatérő vásárlók legyenek és pozitív véleményt terjesszenek a vállalkozásról.

A képzés célja

A pénztárosnak alkalmasnak kell válnia a kereskedelmi egységekben a vásárlás ellenértékének az elszámolására. Készpénzt kezelni, pénzt váltani, hitelkártyákat ellenőrizni. A pénztárosnak szakszerűen kell kezelnie a korszerű pénztárgépeket, áruvédelmi eszközöket, digitális mérleget és egyéb berendezéseket. Értsen a nyugták, számlák kiállításához, a pénztárjelentés készítéséhez, a panaszkezeléshez, az áru- és vagyonvédelmet biztosító eszközök alkalmazásához.

Képzés célcsoportja
  • Alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező jelentkezők, akik szívesen dolgoznának kereskedelmi egységekben pénztárosként.
Betölthető munkakörök
  • FEOR 5117 Bolti pénztáros, jegypénztáros
agsdix-fas fa-graduation-cap
AKTUÁLIS KÉPZÉSEK

Képzés helyszíne:
Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Képzés kezdete:
2024. október 26.

agsdix-sfil-credit_card
RÉSZVÉTELI DÍJ

A képzés díja 
100.000 Ft helyett 67.000 Ft

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény*
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes.

Képzési napok
A képzést (élő) online formában,  hétvégi napokra szervezzük, 9 és 17 óra között tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az órák visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
4 hónap

A képzés tananyagegységei

  • Áruforgalmi ismeretek
  • Pénztárgépkezelés

Szakmai gyakorlat
Minimum 60 óra. A szakmai gyakorlat helyszínét a résztvevő saját maga választhatja meg.

Gyakorlati együttműködő partnerünk többek között a: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

spar-logo-szines

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk. A képzés díja a vizsgadíjat nem tartalmazza. Az akkreditált vizsgaközpontnál történő vizsga díját az adott vizsgaszervező határozza meg.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, amit a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmenthető.

JELENTKEZÉS PÉNZTÁROS KÉPZÉSRE

Amennyiben jelentkezni, vagy csak érdeklődni szeretnél, nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi, egyszerű adatlapot. Miután megkaptuk regisztrációdat, visszaigazoló tájékoztató e-mailt kapsz tőlünk, majd 1-2 munkanapon belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon keresztül is, hogy a jelentkezéssel és magával az általad választott képzés részleteivel kapcsolatban tájékoztasson a további teendőkről, illetve tisztázhatjátok azokat a kérdéseket, melyek esetleg felmerülnek benned. Az űrlap kitöltése nem jár fizetési vagy részvételi kötelezettséggel!

VARGA VIVIEN

VARGA VIVIEN

Oktatásszervező

E-mail: varga.vivien@pszichologuskepzo.hu
Telefon: 06 20 528 4852

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Milyen feladatokat lát el egy Pénztáros?

A pénztáros különböző kereskedelmi egységekben elszámolja a vásárlás ellenértékét, korszerű pénztárgépeket, áruvédelmi eszközöket, digitális mérleget és egyéb berendezéseket kezel.
Készpénzes fizetésnél átveszi a készpénzt, ellenőrzi az összeget, visszaad belőle, a pénz váltásával kapcsolatos teendőket végzi. Hitelkártyával való fizetésnél ellenőrzi a hitelkártyát, kezeli a pénztári számítógépes terminált.
Nyugtát készít, számlát állít ki. Udvariasan kommunikál a vásárlóval, köszönti, tájékoztatja, panasz esetén segítséget nyújt. Biztosítja az áru- és vagyonvédelmet, alkalmazza a szigorú számadási előírásokat a pénzkezelés során. Műszakkezdéskor és -végzéskor ellenőrzi a pénztárban levő pénzkészletet és elszámol vele. Pénztárjelentést készít, elszámol a bevétellel.

Jelentkezz Pénztáros képzésre, ha élelmiszerboltokban, szupermarketekben, éttermekben vagy más kiskereskedelmi egységekben végeznéd a vásárlók pénzügyi tranzakcióit e sokszínű és kihívásokkal teli szakmában.

Kapcsolódó képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!