123RF

Zöldség- és gyümölcstermesztő szakmai képzés

Érdeklődsz a növénytermesztés iránt? Szeretnéd elsajátítani a zöldség- és gyümölcs fajták termesztéséhez szükséges ismereteket? Jelentkezz Zöldség- és gyümölcstermesztő képzésünkre és orientálódj egy fontos és folyamatosan növekvő ágazat felé a mezőgazdaságban.

A képzés sikeres elvégzése után számos karrierlehetőség állhat rendelkezésedre, például zöldség- és gyümölcsfarmokon, kertészeti vállalkozásokban, termelői piacokon, termesztő üzemekben, élelmiszeriparban vagy akár saját gazdaság létrehozásában. Nálunk olyan ismereteket szerezhetsz, amelyek segítségével sikeresen termesztheted a zöldségeket és gyümölcsöket, valamint eredményes, precíz és önálló munkavégzésre leszel képes. A tanfolyam során megismerheted a megfelelő talajfajták és talajtulajdonságok kiválasztásának fontosságát és megtanulhatod, hogyan kell megfelelően műtrágyázni és tápanyag-gazdálkodást végezni a termőterületeken. Megismerkedsz a különböző zöldség- és gyümölcsfajtákkal, és azok legmegfelelőbb kiválasztásával az adott területre és környezeti feltételekre. Emellett elsajátíthatod a különböző zöldség- és gyümölcstermesztési technikákat (szaporítás, ültetés, öntözés, trágyázás, talajtakarás, permetezés, stb.), valamint megismered a növényeket fenyegető kártevőket, betegségeket és gyomokat, illetve a problémák megelőzését és kezelését.

A zöldség- és gyümölcstermesztés alapvető fontosságú az élelmiszerbiztonság és az élelmiszertermelés szempontjából, ezért a képzésen azt is megtanulhatod, hogyan növeld a tápláló és egészséges élelmiszerek mennyiségét, támogatva ezzel a helyi és globális élelmiszerbiztonságot.
Zöldség- és gyümölcstermesztőként biztos faj- és fajtaismerettel kell rendelkezned, hogy olyan élelmiszereket termelhess, amelyek hozzájárulnak az emberek egészségéhez és jólétéhez. A tápanyagokban és vitaminokban gazdag, friss zöldségek és gyümölcsök segítenek megtartani az egészséget és csökkentik a betegségek kockázatát.
Munkád során fontos, hogy fenntarthatóbb módon gazdálkodj és hozzájárulj a természeti erőforrások megóvásához, például a talaj és a víz védelméhez. A szakmában fontos a munkafolyamatok megtervezése és koordinálása, valamint a megfelelő gépek (traktor, vető-, permetező-, talajművelő gépek, öntözőrendszer, kombájn, stb.) kiválasztása és karbantartása a hatékony munkavégzés és a termelékenység biztosítása érdekében.
Várunk Zöldség- és gyümölcstermesztő képzésünkön, hogy kapcsolatba kerülhess a természettel, megfigyelhesd a növények növekedését, fejlődését, és büszke lehess arra, hogy a saját kezed munkájával hozol létre értékes termékeket.

A képzés célja
Zöldség- és gyümölcstermesztő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket és készségeket sajátíthatnak el, amellyel képesek lesznek sikeresen elvégezni a növénytermesztési feladatokat.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzés

Képzési napok
A képzést online, élő jelenléti órában hétvégi napokra szervezzük, 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek.
A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
5 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat

Résztvevőink a lehető legjobb kezekben lesznek, hiszen budapesti gyakorlati helyünk a Soroksári Botanikus Kert és a MATE, ahol a szakma legkiválóbb szakemberei és szakértői vezetik a foglalkozásokat.
Vidéki résztvevőinknek lehetősége van önállóan is igazolni a gyakorlatot. Igény esetén segítünk a lakhelyhez legközelebbi lehetőségek megtalálásában.

Kiemelt partnereink:
a Soroksári Botanikus Kert, a MATE és a Whiterose Garden Kft

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A képesítő vizsga vizsgatevékenységeit a programkövetelmény tartalmazza.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek:
A jelentkezőnek kell rendelkeznie számítógéppel/mobilalkalmazásokkal, internetkapcsolattal, e-mail címmel és felhasználó szintű kezelési ismeretekkel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete: 2023. szeptember 30.

Részvételi díj

A képzés díja

200.000 Ft helyett 165.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Pünkösdi Mónika

Pünkösdi Mónika

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-220-0592
E-mail: punkosdi.monika@pszichologuskepzo.hu