123RF

Csőhálózat-szerelő részszakmára felkészítő szakmai oktatás

Műszaki beállítottságú vagy és érdekel az építőipar világa? Szívesen megépítenéd, szerelnéd, javítanád, karbantartanád a víz-, gáz-, csatorna- és szennyvízrendszereket, valamint a hozzájuk kapcsolódó épületgépészeti berendezéseket? Jelentkezz Csőhálózat-szerelő képzésünkre és sajátítsd el mielőbb a szakma gyakorlásához szükséges készségeket és ismereteket.

A tanfolyam során megtanulhatod, hogyan kell különböző halmazállapotú anyagokat (víz, gőz, gáz, levegő, olaj) szállító csővezetékeket és hálózatokat kialakítani, összeállítani és telepíteni. Emellett megismerheted, hogyan válhat könnyebbé a kivitelezés az előrelátó tervezéssel és a gépek használatával.
A csőhálózat-szerelő munkája sokféle feladatot foglal magában. Elsősorban építkezéseken, új épületek kivitelezésén és régi épületek felújításán dolgozik, de elvégzi a lakásokban a megrepedt vezetékek javítását, a dugulások megszüntetését, valamint a hibás készülékek javítását is. Felelős az épületgépészeti (központi fűtés, ivóvíz, csatorna, gáz, szellőző és klímahálózatok) és a technológiai, valamint az ipari vezetékek tervezéséért, telepítéséért, üzembehelyezéséért, üzemeltetéséért és karbantartásáért.
Ezen tevékenységek során előkészítő munkát végez, vezetékeket telepít, csöveket és szerelvényeket szerel össze, valamint különböző vízmelegítőket, fürdőkádakat és mosdó-kagylókat szerel fel. Vízvezetékrendszereket hoz létre, gondoskodik a központi fűtés berendezéseinek és készülékeinek csőhálózatba való bekötéséről. Ezen kívül felelős a távhő-vezetékek és a különböző technológiai csővezetékek elkészítéséért és telepítéséért. Emellett ért az építőipari alapműveletekhez is. Ezeknél a feladatoknál a szerelő a mérnök tervrajzai alapján dolgozik, kiválasztja a megfelelő anyagokat, ellenőrzi a méreteket, tervezi a beépítést, majd végrehajtja azt.

Csőhálózat-szerelőként szoros együttműködésben kell dolgoznod más szakemberekkel a tervezés és a kivitelezés folyamatában is. Fontos, hogy a munkálatok összehangoltak legyenek, például a központi fűtés és szellőztetőrendszer beépítése a kazán összeszerelésével, valamint a csempeburkolás a fürdőkádak és a WC-k beszerelésével, stb. Mivel folyamatosan fejlődik a technológia, változnak az igények és új informatikai eszközök jelennek meg a tervezésben, kivitelezésben és üzemeltetésben, ezért egy szakképzett csőhálózat-szerelő nap, mint nap új problémákkal és projektekkel találkozik. Ezeket igyekszik szakszerűen orvosolni, és ez az, ami miatt nagyon izgalmas, rugalmas és változatos ez a szakma.

Várunk Csőhálózat-szerelő képzésünkön, ha valóban érdekel-e ez a terület, és hogy hajlandó vagy szükséges erőt és időt belefektetni a gyakorlati tapasztalatok megszerzésébe. A csőhálózat-szerelő szakma igényel elhivatottságot és elkötelezettséget, de hosszútávon kielégítő és jövedelmező karrierlehetőségeket kínál.

Képzés célja
Csőhálózat-szerelő szakemberek képzése, akik olyan ismereteket és készségeket sajátíthatnak el, amelyek lehetővé teszik, hogy biztonságos módon végezzék el szakmai tevékenységeiket a csőhálózatok és az épületgépészeti rendszerek terén.

Képzés célcsoportja
Akik más területen dolgoznak, de karrierváltást terveznek.
Akik már szakmával rendelkeznek, de tovább szeretnék fejleszteni készségeiket és ismereteiket a csőhálózat-szerelés területén.
Akik érdeklődnek az építőiparban vagy az infrastruktúra területén folytatott munkáért, és a csőhálózatok tervezésében és telepítésében szeretnének részt venni.

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Képzési napok
A képzést (élő) online formában, hétvégi napokra szervezzük, 9-17 óráig tartjuk. A modern képzésmenedzsment rendszerünknek köszönhetően az előadások visszanézhetőek. A képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez adjuk, pontos időbeosztással, így jó előre lehet tervezni.

Képzési idő
4,5 hónap

A képzés tananyagegységei

Szakmai gyakorlat
A gyakorlatot Budapesten tanműhelyünkben biztosítjuk, de egyénileg, a résztvevő saját lakóhelyén önállóan is megvalósítható, illetve lehetőség van munkahelyi gyakorlati igazolás beszámítására is.

Vizsga

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban a sikeres vizsga nyomán szakmai bizonyítvány szerezhető, amely munkakör betöltésére jogosít. A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget nyújt intézményünk.

Előírt vizsgatevékenységek
A szakmai vizsga vizsgatevékenységeit a képzési és kimeneti követelmények tartalmazzák.

Feltételek

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei
Alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Egyéb feltételek
A jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel, vagy okostelefonnal / táblagéppel, illetve internetkapcsolattal és e-mail címmel.

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Képzés helyszíne: Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

    Képzés kezdete:2024. február 24.

Részvételi díj

A képzés díja önállóan szervezett tanfolyami gyakorlattal

250.000 Ft helyett 230.000 Ft*

A képzés díja tanműhelyi gyakorlattal

350.000 Ft helyett 260.000 Ft*

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmények
GYES-en, GYED-en lévőknek, illetve munkanélkülieknek 5% kedvezményt biztosítunk

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Baráth Bernadett

Baráth Bernadett

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-359-5917
vagy +36-20-359-5929 (Szarvas Krisztina)
E-mail: barath.bernadett@pszichologuskepzo.hu