123RF

Raktárvezető képzés

A raktárvezető feladata a raktár működésével kapcsolatos tevékenységek irányítása és ellenőrzése.
A részszakképesítéssel rendelkező képes lesz a raktári folyamatok, tevékenységek megszervezésére, a raktári tevékenységek időalapú programozására, a raktár információs rendszerének működtetésére, a raktári dolgozók teljesítményének értékelésére, valamint a lean menedzsment eszközrendszerének alkalmazására.

A raktárvezető koordinálja a tárolóhelyek és tárolóeszközök műszaki állapotának ellenőrzését. Ellenőrzi a berendezések és informatikai eszközök működőképességét, valamint a raktár tűz-, munka- és környezetvédelmi szabályainak betartását.

Tudja működtetni a minőségbiztosítási rendszerek raktározásra vonatkozó követelményeit, és érvényesíteni a speciális áruk (veszélyes áru, élelmiszer, gyógyszer) kezelésére és tárolására vonatkozó előírásokat.
Irányítja a raktár leltározási leltározási, leértékelési és selejtezési tevékenységeit.

Képzés célja
A modern raktárvezetési ismerettel rendelkező szakember, piacképes jövedelmet biztosító hiányszakmája a XXI. század logisztikai technológiájának.

Aki ezt a szakmát választja, garantáltan évek múltán is el tud helyezkedni, hiszen minden szervezetnél fontos a raktározás, legyen az nagy termelővállalkozás vagy kisebb, szolgáltató gazdasági szereplő.

Segítségünkkel olyan képzettségre tehet szert, mely a jövődben is piacképes marad. A prognózisok szerint a logisztikai ágazat a jövőben tovább fog fejlődni, így ezen a gazdasági területen különösen várható további igény raktárosokra, raktárvezetőkre. Egyre jelentősebb a vállalatok köréből kiszervezett tevékenységek üzleti jellegű kiszolgálása, elindult az infrastruktúramenedzsment, valamint a logisztikai tevékenységek kiszervezésének erőteljes növekedése. Ez mindenképpen pozitív hatással van nem csak a raktárkezelői szakma, de az egész raktározás, szállítmányozás ágazat szakmái iránti keresletre.

Kizárólag magas szakmai kompetenciákkal rendelkező, közérthetően oktató szakembereket kértünk fel a raktárosvezető szakma oktatójának. Olyan tanárokat, akik komoly szakmai gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek, hogy az intézményünkben tanuló résztvevők valós ismereteket és szakértelmet kaphassanak.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Elméleti képzés
Az előadásokat hétvégi napokon (szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken délután) tartjuk, 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig. Néhány héttel a képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Oktatott modulok

Szakmai gyakorlat teljesítése
Minimum 160 óra. Előzetesen megszerzett tudást a gyakorlati időbe is van mód beszámíttatni.

Gyakorlati együttműködő partnerünk többek között a: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
SPAR logó

Vizsga

Vizsgadíj
A vizsga díja legkésőbb a komplex vizsga időpontja előtt 40 nappal fizetendő.

Sikeres vizsga igazolása
A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert Raktárvezető (OKJ 51 345 06) szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak. Külföldi tervek, munkalehetőség esetén a végzettségről Nemzetközi bizonyítvány-kiegészítő (EUROPASS) bizonyítványt is kérhet.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Érettségi végzettség, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Ajánlott képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Eladó képzés (OKJ 34 341 01)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Részvételi díj

A képzés díja

100.000 Ft helyett 80.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

Vizsgadíj

55.000 Ft

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Sopronyi Kitti

Sopronyi Kitti

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-530-0049
E-mail: sopronyi.kitti@pszichologuskepzo.hu