123RF

Raktáros képzés

A raktáros feladata a raktár működésével kapcsolatos tevékenységek lebonyolítása. Ennek során a raktárba beérkező áruk átvételétől a kiszállítások előkészítéséig az alábbiakban részletezett tevékenységeket kell ellátnia.

A részszakképesítéssel rendelkező képes lesz a raktárba érkező áruk fogadásával, átvételével kapcsolatos feladatok elvégzésére, és az áru be- és kitárolásához szükséges ügyintézési feladatokat elvégezni. Kezelni tudja a raktározás okmányait, valamint ellenőrizni képes a tárolóhelyek és tárolóeszközök műszaki állapotát. Munkája során a raktáros el tudja végezni a áruk lemérését, beazonosítását, ellenőrzi képes a készleten lévő áruk mennyiségét, képes megrendeli a kívánt termékeket és időszakonként leltárt tud készíteni.
Tudja ellenőrizni a berendezések és informatikai eszközök működőképességét és alkalmas kezelni a raktárirányítás eszközeit. A raktáros elő tudja készíteni az áru összeállítást és árukiszállítást. Alkalmazni tudja a különleges áruk (veszélyes áru, élelmiszer) kezelési, tárolási szabályait.

Képzés célja
A modern raktározási ismerettel rendelkező szakember, piacképes jövedelmet biztosító hiányszakmája a XXI. Század logisztikai technológiájának.

Aki ezt a szakmát választja, évek múltán is el tud helyezkedni, mert olyan képzettségre tesz szert, amivel a jövődben is számolhat, hiszen raktárak, logisztikai központok 10 év múlva is lesznek.

Kizárólag magas szakmai kompetenciákkal rendelkező, közérthetően oktató szakembereket kértünk fel a raktáros szakma oktatójának. Olyan tanárokat, akik komoly szakmai gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek, hogy az intézményünkben tanuló résztvevők valós ismereteket és szakértelmet kaphassanak.

Képzés célcsoportja

Betölthető munkakörök

Jelentkezem/Érdeklődöm

Oktatás

Elméleti képzés
Az előadásokat hétvégi napokon (szombaton vagy vasárnap, ritkább esetben pénteken délután) tartjuk, 9-13 óráig, ill. 9-17 óráig. Néhány héttel a képzés kezdete előtt a komplett órarendet kézhez kapod, pontos időbeosztással, így jó előre tudsz majd tervezni.

Oktatott modulok

Szakmai gyakorlat teljesítése
Minimum 196 óra. Előzetesen megszerzett tudást a gyakorlati időbe is van mód beszámíttatni.

Gyakorlati együttműködő partnerünk többek között a: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
SPAR logó

Vizsga

Vizsgadíj
A vizsga díja legkésőbb a komplex vizsga időpontja előtt 40 nappal fizetendő.

Sikeres vizsga igazolása
A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert Raktáros (OKJ 31 341 04) szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak. Külföldi tervek, munkalehetőség esetén a végzettségről Nemzetközi bizonyítvány-kiegészítő (EUROPASS) bizonyítványt is kérhet.

Feltételek

Jelentkezés feltételei
Alapfokú iskolai végzettség (minimum 8 általános), vagy iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 9/2018. (VIII. 21.) ITM rendelete a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében a Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, valamint egészségügyi alkalmassági igazolás, melyet a lakhely szerinti Foglakozás-egészségügyi szakellátó helyen kell elkészíttetni.

A foglalkozás-egészségügyi szakellátó helyek jegyzéke
Egészségügyi alkalmassági igazolás

Előzetesen megszerzett tudás
A képzés indulása előtt jelentkezőink kérhetik az előzetes tudásszint mérését. Az eljárás arra szolgál, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányait vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatait elismerjük, ha azok alkalmassá teszik a képzés során elsajátítandó tananyagegységek követelményeinek teljesítésére. A követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt felmentjük.

Ajánlott képzések

Amennyiben bővítenéd a tudásod, érdemes vetned egy pillantást a következő képzésekre is!

Eladó képzés (OKJ 34 341 01)

Jelentkezem/Érdeklődöm

Aktuális képzések

    Országosan elérhető online oktatás, visszanézhető órákkal.

Részvételi díj

A képzés díja

90.000 Ft helyett 70.000 Ft *

A képzés ütemezése szerint havi részletekben is fizethető!

Kedvezmény
GYES-en, illetve GYED-en lévőknek

5%

Vizsgadíj

50.000 Ft

* Sikeres előzetes tudásszint méréssel.

A kedvezményes lehetőség más kedvezménnyel nem vonható össze! Az ajándék tanúsítvány az akció visszavonásáig érvényes!

Tanfolyamszervező

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, bátran keresd a képzés vezetőjét további információkért!

Sopronyi Kitti

Sopronyi Kitti

Oktatásszervező

Telefon: +36-20-530-0049
E-mail: sopronyi.kitti@pszichologuskepzo.hu